Alles over  

Wilderness

Zuid Afrika > Western Cape > Garden Route > Wilderness >Thema's: Leuke dorpjes, Natuur, Strand

Wilderness ligt zeer centraal aan deTuinroute en vormt een prima uitgangspunt om de highlights van de Tuirnoute te bezoeken zoals de zevenpassenweg, Knysna, Millwood, Plettenberg en zelfs Tsitsikamma. Komend vanaf George richting Port Elizabeth is dit het eerste dorp. Het dorp ligt als het ware ingeklemd tussen het regenwoud en de oceaan, de combinatie die de Tuinroute zo bijzonder maakt.
Het centrum van het dorp is niet groot met enkele winkels, restaurants en guesthouses. Omdat Wilderness zo centraal ligt, zijn er echter meer toeristische voorzieningen dan je op het eerste gezicht zou denken. Veel guesthouses staan net buiten het dorp tegen de rand van het regenwoud of liggen aan de andere kant van de N2 aan het strand. Vanaf het centrum is het een korte wandeling naar het strand. Houdt er rekening mee dat de branding erg sterk. Zwemmen kan gevaarlijk zijn. Het strand maakt anderzijds veel goed: het is lang en breed.

De weg vanaf Wilderness naar George leidt deels langs de oceaan. Bij Dolphins Point is een parkeerplaats met een mooi uitzicht over de oceaan. Het uitkijkpunt is vooral beroemd geworden doro de riviermond waar een spoorlijn is gebouwd. Voorheen kwam hier vier keer per dag de Outeniqua Choo Tjoe voorbij. Helaas is het spoor beschadigd en rijdt de trein niet meer langs deze route. Wel is nog altijd de naamgever van het uitkijkpunt te zien. In de rotsen aan de overzijde lijkt een dolfijn de wacht te houden. Afgezien daarvan zwemmen in de Indische Oceaan regelmatig scholen dolfijnen voorbij. In Wilderness zijn die meestal minder goed te zien dan bijvoorbeeld in Mosselbay waar ze zich prima in de golven van het diepe water vermaken. Ook walvissen worden in het seizoen van juli tot en met november regelmatig gezien.

Het Wilderness National Park
Het Wilderness National Park omringt het dorp aan de oostzijde. Het is een rustig park met een relaxte sfeer. Tussen de oceaan en de bergen liggen een aantal zoetwatermeren (o.a. Langvlei, Rondevlei en Swarvlei). De meren geven alle gelegenheid tot watersporten als zwemmen of kanovaren. Natuurlijk zijn er ook een aantal wandelingen uitgezet:.

Pied kingfisher route: vertrek vanaf het noordelijke einde van camping Ebb and Flow in Wilderness. De route volgt eerst de rivier en leidt daarna over het strand. De wandeling van 10 kilometer kan in zo'n vier uur worden afgelegd. Vanaf dit punt zijn meerdere kingfisher-wandelingen te maken die van elkaar verschillen in duur en lengte.

Wilderness - George Luchthaven: 30
Wilderness - Addo Elephant National Park: 360
Wilderness - Stellenbosch: 480
Wilderness - Tsitsikamma National Park: 125
Wilderness - Graaff Reinet: 385
Wilderness - Port Elizabeth: 340
Kingfisher Country House

Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ****
Seafront Villas " Right on the Beach "

Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: ****
Haus am Strand

Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ***
Sails Restaurant @ Views Hotel

Soort: Onbekend
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Wilderness ligt ingeklemd tussen het regenwoud en de oceaan, de combinatie die de Tuinroute zo bijzonder maakt.

Provincies

Zuid Afrika!