Alles over  

Plettenberg Bay

Zuid Afrika > Western Cape > Garden Route > Plettenberg Bay >Thema's: Culinair, Flora, Leuke dorpjes, Meet the locals, Natuur, Strand

Plettenberg Bay is een mondaine kustplaats met zo'n 12 kilometer lang zandstrand. Voor Zuid-Afrikanen heeft Plettenberg Bay een enorme aantrekkingskracht. Veel gepensioneerden vinden hier een nieuw thuis en tijdens de zomervakantie in december loopt het dorp vol met toeristen. In de overige maanden van het jaar heerst er een leuke sfeer en is het er meestal niet al te druk.
In de baai van Plettenberg Bay is er goede kans op het spotten van walvissen tussen juli en november. Er komen jaarlijks zo'n 1600 walvissen in de baai. Soms zie je de grote dieren vanaf het strand zwemmen en springen. Andere dagen blijven de walvissen wat verder uit de kust. In dat geval is een boottocht het overwegen waard.

Robberg Nature Reserve
Zo'n 10 kilometer buiten het dorp ligt het Robberg Nature Reserve: een bijzonder mooi nationaal park waar een drietal wandelingen hoog boven de kust leiden van 2 kilometer, 5,5 kilometer en 9,2 kilometer naar 'de Point'. De route van 9,2 kilometer is alleen aan te raden voor de ervaren wandelaar/klimmer. Om het Robberg Reserve te bereiken, neemt u de weg door het dorp richting de kust. U komt dan over een brug heen, bij de rotonde gaat u rechts, de tweede weg links. Er staan bordjes.

In de omgeving
In de omgeving van Plettenberg is er veel te doen. Met kinderen is bijvoorbeeld Monkeyland leuk om te doen. Monkeyland is het eerste apenreservaat ter wereld waar apen vrij mogen bewegen in een inheems bos ter grootte van 12 ha. Er wonen ruim 300 apen die vroeger in gevangenschap leefden. Ervaren gidsen nemen bezoekers mee op een safari van een uur te voet. Er zijn toeren in het Engels, Afrikaans, Duits, Frans, Italiaans en Nederlands. samen met de gids gaan bezoekers op zoek naar de 12 verschillende apensoorten die hier leven. Onderdeel van deze indrukwekkende safari is een wandeling over de 128 meter lange hangburg in het reservaat, de langste van heel Afrika! Dagelijks geopend tussen 08.00 - 17.00 uur.

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Birds of Eden. Birds of Eden huisvest 3000 vogels van ongeveer 200 verschillende soorten, waaronder papegaaien, loeries, parkieten, flamingo's, kraanvogels en verschillende watervogels. Ook dit zijn dieren die voorheen allemaal in gevangenschap hebben geleefd en nu de kans hebben om weer vrij rond te vliegen en met soortgenoten te leven. Dit reservaat bestaat uit een prachtig inheems bos inclusief watervallen en een restaurant met adembenemend uitzicht. Bezoekers kunnen hier zo lang als ze willen op eigen gelegenheid rondwandelen.
Dagelijks geopend tussen 08.00 - 17.00 uur. Vanaf Plettenberg rijdt u over de N2 richting Port Elizabeth. 500 meter voor de afslag naar Natures Valley krijgt u de toegang tot Monkeyland/Birds of Eden aan uw rechterhand. Volg deze weg 2 kilometer

Vanaf Plettenberg is het Tsitsikamma National Park een prima uitstapje. Tsitsikamma ligt ongeveer op een uur rijden. Ook leuk is The Crags, zo'n 20 kilomter buiten het dorp richting Port Elizabeth. Hier kun je ondermeer olifant rijden of shoppen.

Plettenberg Bay - Wilderness: 80
Plettenberg Bay - George Luchthaven: 110
Plettenberg Bay - Addo: 280
Plettenberg Bay - Stormsrivier, wc: 60
Fynbos Ridge Country House

Soort: Country Lodge
Beoordeling: *****
Bella Manga Country House

Soort: Guesthouse
Beoordeling: ****
Bitou River Lodge

Soort: B&B
Beoordeling: ****
Sunshowers Plett

Soort: Beach Lodge
Beoordeling: ****
Christiana Lodge

Soort: Guesthouse
Beoordeling: ****
Tamodi Lodge

Soort: Boutique Guesthouse
Beoordeling: ****
Emily Moon River Lodge

Soort: Boutique Guesthouse
Beoordeling: ****
Moon Shine on Whiskey Creek

Soort: Self-catering
Beoordeling: onbekend
Emily Moon Restaurant

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Plettenberg Bay is een geliefde badplaats in Zuid Afrika met een lang, breed strand. Vanuit het dorp zijn talloze uitstapjes mogelijk.

Provincies

Zuid Afrika!