Alles over  

Ohrigstad

Zuid Afrika > Mpumalanga > Panorama Route > Ohrigstad >Thema's: Meet the locals, Natuur

Een rustig Zuid-Afrikaans dorp, zo kun je Ohrigstad wel noemen. De geschiedenis is echter niet onopgemerkt aan het dorp voorbij gegaan. In en rondom het dorp zijn diverse sporen te vinden van de Voortrekkers uit de 19e eeuw die probeerden hier een nieuw leven op te bouwen. Namen als de Voortrekker Graves en het Voortrekker Fort spreken hun eigen verhaal.
Ohrigstad is geen dorp dat door toeristen onder de voet wordt gelopen, maar de natuur is er puur en mooi. En op de keper beschouwd ligt het plaatsje helemaal niet zo slecht als uitgangspunt voor het verkennen van de Panoramaroute. Op slechts 45 kilometer afstand liggen de Drie Rondavels ten noorden van Ohrigstad en 20 kilometer naar het zuiden begint de Robbers Pass die naar Pelgrims Rest en Graskop leidt.

De Panoramaroute kunt u beginnen ten noorden van het dorp. Rijdt hiervoor in noordelijke richting (Tzaneen). Onderaan de Erasmuspas (vanuit Ohrigstad voor de Erasmus Pas naar links) kunt u een klein uitstapje maken naar de Echo Grotten. In deze druipsteengrotten worden elk uur rondleidingen gehouden (van 08.00 - 17.00 uur).

Richting de Drie Rondavels
Terug op de R36 kunt u de afslag R532 richting Graskop nemen, u komt dan allereerst de Drie Rondavels (aan de linkerkant) tegen. Een aantal kilometer verder (4,6 kilometer) vindt u Het Laagveld-uitzicht. U heeft vanaf hier een prachtig uitzicht op de canyon en de bergpieken erom heen. Weer 9 kilometer verder vindt u de ingang van Bourkes Potholes (entree betalen). U kunt vanaf hier overigens naar Pelgrims Rest rijden via een gravelweg langs Vaalhoek. U rijdt dan door een mooie canyon heen. Wanneer u echter ook nog Graskop wilt bezoeken kunt u beter op de R532 blijven.

Graskop
Rondom Graskop zijn er verschillende watervallen (de Berlin en Lisbon watervallen) en natuurlijk de beroemde uitkijkpunten als God's Window, the Pinnacles en Wonderuitzig vanwaar helemaal tot in het laagveld van het Krugerpark gekeken kan worden (bij helder weer). Deze 3 uitkijkpunten liggen nabij elkaar aan de R534. De watervallen liggen aan de R532. U kunt dus een mooi rondje rijden.

De Robbers Pas
Wanneer u vanuit Ohrigstad naar Pilgrim's Rest rijdt, komt u over de prachtige Robbers Pass. Die naam heeft de pas niet voor niets gekregen: Het gevonden goud in Pelgrims Rest is regelmatig object van overvallen geweest. Een aantal overvallers is er met een aardig bedrag vandoor gegaan. Minder fortuinlijk was de lokale kapper. De overval lukte, maar terug in Pelgrims Rest ging hij een wat ruimere levensstijl hanteren. De politie had dit snel in de gaten en de jaren daarna mocht de kapper de wereld vanachter tralies bekijken.

Pelgrims Rest
Het eerste echte goudmijnstadje van Zuid-Afrika ligt aan de andere zijde van de Robberspas. U kunt nu ofwel via Vaalhoek ofwel via Graskop weer naar de Drie Rondavels rijden.

Ohrigstad - Graskop: 70
Ohrigstad - Hazyview: 140
Ohrigstad - Johannesburg Airport: 370
Ohrigstad - Pafuri: 355
Iketla Lodge

Soort: Lodge
Beoordeling: ****

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Ohrigstad is een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de Panoramaroute,. Het is mogelijk een cirkelroute te rijden die uitstekend past in een daguitstapje.

Provincies

Zuid Afrika!