Alles over  

Hazyview

Zuid Afrika > Mpumalanga > Panorama Route > Hazyview >Thema's: Natuur, Safari

Het plaatsje Hazyview dankt zijn naam aan de nevel die het gebied, vooral in de zomer, vaak bedekt. Op ca. 12 km van het Krugerpark is het een ideale uitvalsbasis om het meest bekende wildreservaat van Zuid-Afrika te bezoeken. Het dorpje ligt in een landschappelijk mooie omgeving - niet ver van de Panorama route - en ook vindt u er bananenplantages, waar hier de ideale klimaatomstandigheden voor bestaan. Hazyview zelf heeft een aantal leuke winkelcentra en er is een kleine markt waar fruit en goederen aan de lokale bewoners worden verkocht.

Hazyview ligt in het warme Lowveld en is een prima uitvalsbasis voor een dagje safari in Krugerpark en het bekijken van de Panoramaroute. Houdt u er wel rekening mee dat vanaf Hazyview naar het beginpunt van deze route de weg zo'n 70 km door de bergen slingert. De weg is goed, maar u heeft er wel een uurtje voor nodig.

Op de koffie
Net buiten Hazyview aan de R 536, 10 km richting Sabie, liggen de plantages van Sabie Valley Coffee. U kunt hier koffie kopen, een kopje koffie drinken of genieten van een lichte lunch.
Elke woensdag om 14.00 uur wordt een rondleiding georganiseerd door haar koffiefabriek waarbij het proces van plantage tot geroosterde koffieboon wordt uitgelegd. De toer eindigt na een uur tot anderhalf uur met een vers kopje koffie en chocoladecake. Extra rondleidingen zijn op verzoek mogelijk, eventueel in combinatie met een lichte lunch of kopje koffie in de coffeeshop. Telefoon: +27 13 737 8169.

Canopy aan de R 536 tussen Hazyview & Sabie
Langs de Sabie rivier ligt oeroud bos dat dwars door diepe valleien loopt. Door de valleien en bos loopt de langste luchtkabelbaan van Zuid Afrika. Via 10 platforms glijdt u telkens 70 tot 230 meter verder, over een totale afstand van 1,2 kilometer.
De tour begint bij Gecko Lodge in Hazyview waar de veiligheidsinstructies plaatsvinden. Het maximaal aantal deelnemers is 8. Ook kinderen zijn welkom, al kunnen er voor kinderen jonger dan 10 jaar speciale aanpassingen nodig zijn. Deelnemers mogen niet zwaarder zijn dan 120 kg. In totaal duurt de excursie 3 uur. Skyway Trails: (013) 737 8374

Shangaan Cultural Village
Ca. 5 km ten westen van Hazyview, net van de R535 richting Graskop af, vindt u Shangana Cultural Village. Hier kunt u een goed idee krijgen van de culturele tradities en tevens van een uitstekende lunch genieten (tussen 12.00 - 14.00 uur; R115). De receptieruimte en souvenirwinkel zijn vrij toegankelijk maar het dorp zelf kan alleen met een begeleide tour bezocht worden. Deze gaan 1 x per uur voor R55.
Kiepersol ligt ongeveer 5 km ten zuidwesten van Hazyview. Ook rond Kiepersol zijn veel bananenplantages te vinden. De golvende heuvels van dit sub-tropische paradijs zijn ook perfect geschikt voor de verbouwing van reuze avocado's, mango's en macademia noten. Volgens motorrijders is het één van de beste gebieden ter wereld om motor te rijden. Er worden dan ook veel motorrallies gehouden.

Casterbridge Farm, uitgebreider dan Rendezvous in Hazyview, ligt net ten noorden van White River aan de R 40. Hier vindt u allerlei soorten leuke winkeltjes, restaurants, een theater, bioscoop, mini-dierentuin, historisch en motor-museum, een tourism office en een village market, waar elke zaterdag tussen 08.00 en 14.00 uur verse produkten, salades, koekjes, jam, brood, planten, souvenirs en nog veel meer verkocht wordt. (www.casterbridge.co.za)
Rottcher Estate is een mooi landhuis dat omringd wordt door een groene tuin. Hier vindt u een wijnerij, notenhandel en dagelijkse worden tours en proeverijen georganiseerd. Een lichte lunch is ook mogelijk

Hazyview - Lower Sabie: 120
Hazyview - Mbabane: 284
Hazyview - Sabie: 50
Hazyview - Dullstroom: 150
Hazyview - Itala Game Reserve: 490
Tranquil Nest

Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: ****
Elephant Sanctuary

Soort: Wildlife Centre & Educatie
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Pappa's Pizzeria

Soort: Italiaans
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
Summerfields Kitchen

Soort: Onbekend
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Hazyview ligt in het warme Lowveld en is een prima uitvalsbasis voor een dagje safari in Krugerpark en het bekijken van de Panoramaroute. Houdt u er wel rekening mee dat vanaf Hazyview naar het beginpunt van deze route de weg zo'n 70 km door de bergen slingert. De weg is goed, maar u heeft er wel een uurtje voor nodig.

Provincies

Zuid Afrika!