Alles over  

Blyde River Canyon

Zuid Afrika > Mpumalanga > Panorama Route > Blyde River Canyon >Thema's: Natuur

De Blyde River Canyon maakt deel uit van de Panoramaroute. Het is een enorme kloof met kliffen en rotsplateaus in bijzondere vormen. Door de kloof loopt egrotendeels de rivier Blyde River - naar het oud Hollandse woord blij. Aan het begin van de kloof, bij Bourkes Potholes, stroomt deze Blyde rivier samen met de Treur rivier. De Voortrekkers die de namen aan deze rivieren gaven, drukten hiermee hun emoties uit. Verdriet omdat een groep mannen maar niet terug bleken te komen en blijdschap toen de groep na het verliezen van alle hoop, toch heelhuids arriveerde.
De route begint zoals gezegd bij Bourke's Luck Potholes - een aantal indrukwekkende rotsformaties en kleine watervallen. In de rotsformaties zijn enorme gaten geslagen: slaggaten in het Afrikaans of potholes in het Engels. De rivier loopt uiteindelijk uit op een stuwmeer, noordelijk van Bourkes Potholes. Onderweg biedt de canyon allerlei mooie uitzichtspunten zoals Lowveld View en de spectaculaire Drie Rondavels. Deze rondavels zijn uitgesleten in de rotsen aan de overzijde van de rivier en bieden een fantastisch schouwspel. Vanaf de parkeerplaats biedt een goed netwerk aan wandelpaden toegang tot verschillende uitkijkpunten vanwaar telkens een ander perspectief te zien is op de rivier, canyon of stuwmeer. Op het stuwmeer zijn ondermeer boottochtjes mogelijk.

Als u vanuit Graskop de R532 in noordelijke richting volgt komt u vanzelf langs de Blyde River Canyon. Net ten noorden van Graskop kunt u eerst een rondje over de R534 maken. Hier vindt u verschillende uitkijkpuntnen zoals The Pinnacle, God's Window en Wonderview. Als u uw weg vervolgt over de R532 ziet u vanzelf de afslagen naar Lowveld View en de 3 rondalvels.

Blyde River Canyon - Graskop: 55
White River - Blyde Olifants River Conservancy: 125
Thaba Tsweni Lodge

Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: ***

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

De Blyde River Canyon is één van de hoogtepunten langs de Panoramaroute.

Provincies

Zuid Afrika!