Landkaart  

Lowveld Legogote&Wild Frontier

Zuid Afrika > Mpumalanga > Lowveld Legogote&Wild Frontier >

Flash map.
Plaatsen in "Lowveld Legogote&Wild Frontier": Barberton - Jeppe's Reef - Komati Gorge - Komatipoort - Malelane - Mpumalanga Airport - Mtheteomusha Game Reserve - Nelspruit - White River

Alles over

Lowveld Legogote&Wild FrontierHet Laagveld omvat het gebied dat grofweg het Krugerpark omvat te samen met een strook ten westen van het Nationale Park. De naam is een verwijzing naar de geografische ligging van de streek met maximale hoogtes van circa 600 meter boven de zeespiegel. Daardoor staat het in groot contrast met de streek rondom bijvoorbeeld de Panoramaroute waar de bergen zich tot 2000 meter verheffen. Vanuit het Krugerpark is het contrast goed te zien: in de verte verrijst het Drakensgebergte zich als een plotselinge muur op. Bij deze Drakensbergen begint dan ook het Hoogveld dat zich verder westwaarts uitstrekt en waartoe ook Johannesburg en de Noordwest provincie behoren.

Subtropisch
Het klimaat van het Laagveld is subtropisch en overwegend warmer dan het Hoogveld. Vooral tijdens de droge wintermaanden is het Laagveld aanzienlijk warmer in temperatuur. De regenval (tussen oktober en april) ligt rond 1000 mm per jaar waardoor het een uitstekende streek voor tropische vruchten is. Mango, sinaasappel, koffie, avocado, bananen, lychees, papaya groeien in overvloed.

Toerisme
Het Laagveld vormt de toegangspoort tot het Krugerpark en heeft zich sinds 1994 toeristisch gezien gestaag ontwikkeld. Plaatsen als Nelspruit, White River & Hazyview verwerken jaarlijks een grote stroom aan toeristen maar hebben desondanks hun eigen karakter nog niet verloren. De hoofdstad van Mpumalanga Nelspruit is een redelijk grote plaats met goed ingerichte winkelcentra. White River richt zich meer op artistieke winkels en galeries. Het winkelcentrum Castle Bridge is er een goed voorbeeld van met diverse leuke shops en een kunstmarktje op zaterdag. Rond Hazyview vindt u vooral veel lodges die gemakkelijk toegang geven tot de ingang Paul Kruger & Pabeni van het Krugerpark. De afstand tot Paul Krugergate is ongeveer 40 kilometer waarbij u vooral door dorpen rijdt waar de locale Shangaan en Swazi verblijft. Het is raadzaam om u aan de snelheid te houden (meestal 60 kilometer per uur) - de politie controleert veelvuldig.

Op Safari
Vanuit de lodges in Nelspruit, White River en Hazyview kunt u dus gemakkelijk safari's maken in het Krugerpark. U moet er echter wel rekening mee houden dat de toegangshekken Numbi, Phabeni & Paul Kruger alleen tussen zonsopgang en zonsondergang open zijn. U kunt het park niet vroeger in en dient ook tijdig terug te zijn. Wel is het mogelijk om bij Phabeni en Numbi een avondsafari te bespreken. Deze gamedrives worden georganiseerd door South African National Parks Board (SANP) en zijn te bespreken direct bij de receptie van het toegangshek (zie Krugerpark-zuid, Numbi of Phabeni). De duur is circa 3 uur en onderweg wordt gestopt voor een sundowner. U dient voor eigen drankjes te zorgen.

De Panoramaroute
Vanaf het Laagveld kunt u een excursie maken naar de Panoramaroute die zich vanaf Sabie uitstrekt langs de rand van het Drakensgebergte richting Erasmuspas. Hoewel de afstand tussen bijvoorbeeld Hazyview en Sabie niet zo groot is (45 kilometer) heeft u voor de route een klein uur nodig vanwege de vele bochten. Eenmaal in Sabie heeft u een volle dag nodig om de meest belangrijke bezienswaardigheden te bekijken. Praktisch gezien is het daardoor eigenlijk onmogelijk om de hele Panoramaroute (inclusief Pelgrims Rest) op een dag te bezoeken, maar zult u hier 1,5 dag tot 2 dagen voor moeten uittrekken.
Buhala Game Lodge

Plaats: Malelane
Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: ****
Buckler's Africa

Plaats: Komatipoort
Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: ****
Biyamiti Camp

Plaats: Malelane
Soort: Bush Lodge
Beoordeling: ***
Katambora Safaris
Plaats: White River
Soort: Safari-activiteiten
Prijs volwassenen: 750,00
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links