Alles over  

Numbi - Gate

Zuid Afrika > Mpumalanga > Krugerpark-zuid > Numbi - Gate >Numbi is één van de zuidelijke toegangspoorten tot het Krugerpark en is makkelijk bereikbaar vanuit White River, Nelspruit of Hazyview. Het dichtstbijzijnde restcamp is Pretoriuskop, maar rondom de toegangspoort zijn ook enkele nieuwe accomodaties. Indien u buiten het park verblijft, kunt u wel een avond- of ochtendsafari boeken die vanuit Numbi Gate vertrekken. Deze safari's worden zowel door de organisatie SAN Parks geregeld als door particuliere touroperators.

Hoe werkt het Krugerpark?
De Krugerwildtuin, zoals de Afrikanen het park noemen, is één van de grootste nationale parken ter wereld en strekt zich uit over 1 948 528 hectare. Van noord naar zuid bedraagt de afstand 322 kilometer, de gemiddelde breedte bedraagt 64 kilometer. Het park heeft de grootte van ongeveer de helft van Nederland.
Binnen de tuin zijn verschillende kampen gemaakt. Deze zijn omheind en bevatten meestal campingplaatsen, chalets, bungalows, rondavels, restaurant en winkel. De poort is, afhankelijk van het seizoen, zo'n 12 uur per dag geopend. Zorg er wel voor dat u 's avonds op tijd binnen bent; een te late binnenkomst brengt meestal een boete met zich mee.
Bij de ingang moet u uw voucher laten zien waarmee u aantoont over accommodatie te beschikken binnen het park. Normaalweg is de dagelijkse conservation fee ook al voor u betaald. Tevens krijgt u hier een leaflet mee waarop allerlei praktische informatie staat vermeld zoals de tijden waarop de toegangshekken van park én kampen open gaan en sluiten. In praktisch iedere kampwinkel kunt u een routekaart van het Krugerpark kopen. Hierop staat duidelijk vermeld welke teer- en gravelpaden het park heeft.
In alle kampen wordt bij de receptie (of ergens rondom het restaurant) bijgehouden waar de dieren die dag zijn gezien. Op een landkaart worden de verschillende dieren met gekleurde speldenknoppen aangeduid. Een garantie dat u op de betreffende plaats iets gaat zien, is dit natuurlijk niet. Safari blijft een kwestie van geduldig en zorgvuldig zoeken, én van een beetje geluk natuurlijk.

De openingstijden van de toegangshekken zijn als volgt:
  • november tot en met februari: van 05.30 - 18.30 uur
  • in oktober en maart: van 05.30 - 18.00 uur
  • van april tot en met juli: van 06.00 - 17.30 uur
  • augustus en september: van 06.00 - 18.00 uur

Numbi Gate - Satara: 147 km
Numbi Gate - Hazyview: 25 km
Numbi Gate - White River: 44 km

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Numbi Gate is één van de toegangen tot het zuidelijk deel van het Krugerpark. Rondom Numbi is sinds 2008 accommodatie. Ook als u buiten het park verblijft, kunt u ochtend- of avondsafari's boeken die vanaf Numbi Gate vertrekken.

Provincies

Zuid Afrika!