Alles over  

Waterval Boven

Zuid Afrika > Mpumalanga > Highlands Meander > Waterval Boven >Thema's: Natuur

Waterval Boven aan de N4 tussen Machadorp en Nelspruit is vooral bekend om de spoortunnel door de Elandsberg. De 400 meter lange tunnel ligt drie kilometer buiten het dorp richting Waterval Onder. De tunnel was vooral nodig omdat er tussen Waterval Boven en Waterval veel hoogteverschil is; met behulp van de tunnel kon een te steile spoorlijn voorkomen worden. Per auto kunt u overigens wel goed zien hoe steil de weg hier is: de N4 slingert behoorlijk scherp naar beneden.
De spoortunnel bouwen was geen makkelijke klus. Een jaar lang zijn twee teams - elk van hun eigen kant - bezig geweest de tunnel te boren. Het werk begon in oktober 1892 en in september 1893 waren de teams eindelijk bij elkaar. Vandaag kunt u door de tunnel heenlopen waarbij vooral de mooie natuur (en niet te vergeten de locale souvenirsverkopers) een bezienswaardigheid is. Bij de ingang van de tunnel kunt u bovendien de 90 meter hoge Elandsrivierwaterval zien.

Bij Waterval Boven is een extra stuk spoorlijn gebouwd van 3 kilometer waar locomotieven op gerangeerd konden worden. Op het station van Waterval Boven staat een oude locomotief tentoongesteld, evenals een monument dat aan de bouw van de lijn herinnert. Op het station vertrekt tevens de stoomtrein van de Oosterlijn Steam Company met routes naar Waterval Onder, Nelspruit, Hazyview en Ngodwana. De trein rijdt slechts een aantal keer per jaar. Het beste is om contact op te nemen met 013 - 257 0512 of next.resource@next.co.za voor de laatste informatie.

Waterval Boven - Nelspruit: 82
Waterval Boven - Middelburg: 97
Waterval Boven - Skukuza: 190

Foto's met dank aan Satour
Bergwaters Lodge

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Diner
Whistle & Trout

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Lunch

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Rotsbeklimmingen, abseilen en avontuurlijke bergwandelingen: Waterval Boven heeft veel te bieden aan avontuurlijk ingestelde bezoekers.

Provincies

Zuid Afrika!