Alles over  

Middelburg

Zuid Afrika > Mpumalanga > Cultural Heartland > Middelburg >Thema's: Meet the locals

Ongeveer 125 kilomter ten oosten van Johannesburg ligt dit middelgrote stadje dat vooral leeft van metaaldelving. Middelburg wordt omgeven door diverse mijnen. Er worden kolen, antraciet en ander grondstoffen gedolven, vaak in dagbouw.
In Middelburg heeft een aantal Ndebele-kunstenaars zich verzameld. Op het terrein van het Midway Inn Hotel aan de Jan van Riebeeck Road in is regelmatig een markt waar Ndebele-vrouwen hun kunstwerken verkopen. Meer informatie is verkrijgbaar bij het Middelburg Tourism Bureau.

Het bekendst is natuurlijk Botshabelo, de missiepost ten noorden van het dorp waar een bewoonde kraal te zien met de typische Ndebele kunstvormen. Ook is hier de ontwikkeling van de afgelopen eeuwen in de kunstvormen van deze stam goed te zien. De kraal maakt deel uit van een missiepost die in 1865 is gesticht tijdens een turbulente tijd. Veel bedreigde Ndebele vonden hier een toevlucht. Botshabelo betekent heel toepasselijk 'schuilplaats'.

Middelburg - Johannesburg: 125 km
Middelburg - Nelspruit: 250 km
Ndebele Historical Village

Soort: Musea
Prijs volwassenen: 25,00
Prijs kinderen: Onbekend
A'bica Restaurant

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
De Oude Werf Restaurant & Gift Shop

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Botshabelo Missiepost is de belangrijkste attractie van Middelburg. Het levende museum is 14 kilometer ten noorden van het dorp gevestigd en biedt een bijzonder inkijkje in het leven, de tradities en geschiedenis van de Ndebele-stam.

Provincies

Zuid Afrika!