Landkaart  

Lesotho - Streken

Zuid Afrika > Lesotho > Lesotho - Streken >

Flash map.
Plaatsen in "Lesotho - Streken": Katse Dam - Mafeteng - Malealea - Maseru - Sani Pass - Tsehlanyane National Park - Wepener (grenspost)

Alles over

Lesotho - StrekenLesotho
Lesotho is een klein landje dat helemaal omringd wordt door Zuid-Afrika. Lesotho is een voormalige Britse kolonie, maar sinds 4 oktober 1966 is het land onafhankelijk. Hoewel het land een heel ander karakter heeft dan Zuid-Afrika, zult u ook hier een zeer gastvrije bevolking treffen.
De Lesotho Lowlands vormen een halve maan aan de westkant van het land en hier bevinden zich ook de meeste steden. U vindt hier onder meer de hoofdstad Maseru, die een echte Afrikaanse mix toont van nieuwe glazen gebouwen en oude stoffige straten - en een variatie aan kleinere plaatsen, waarvan de meeste ooit ontstaan zijn als belastingkantoren voor het Britse bestuur. Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden in de Lowlands, zoals de gewoven produkten en souvenirs in Teyateyaneng, de uitzonderlijke grotten in Mateka en Thaba Bosiu, het fort van de stichter van Lesotho, koning Moshoeshoe.
De Highlands vormen een uitgestrekt berggebied, met fascinerende uitzichten, sterk hellende valleien en afgelegen dorpjes. Via de stijle wegen die de bergen in leiden kunt u de indrukwekkende bouwwerken Katze dam en Mohale dam bezoeken, skieën in Oxbow, vissen in één van de vele rivieren en vooral gewoon door de omgeving rondwandelen. Eén van de kenmerken in Lesotho is dat hier vrijwel geen hekken zijn om grenzen aan te geven, zodat u gemakkelijk de regio's te voet kunt verkennen.
Hoewel Lesotho een goed netwerk van geasfalteerde wegen heeft, reizen veel Ba Sotho nog steeds per pony. U kunt dit ook zelf ervaren omdat de meeste accommodaties wel pony-trektochten organiseren. Deze variëren van tochten van een uur tot een aantal dagen en meestal is geen ervaring vereist. Veel van de San rotstekeningen en voetafdrukken van dinosaurussen in het land kunnen alleen maar per paard bezocht worden, hoewel er ook nog genoeg dichter bij de wegen zijn, die gemakkelijk per auto bereikbaar zijn.

Algemene informatie Lesotho

Visa
Als u een Nederlands paspoort bezit, heeft u voor Lesotho geen visum nodig. Het kan echter voorkomen dat de grenswachters niet goed op de hoogte zijn van de nieuwe regels (deze zijn nogal veranderlijk geweest in het verleden) en u toch om een visum vragen. Omdat een visum ter plaatse verkrijgbaar is en relatief goedkoop zijn (M20 voor een single entry visum en M40 voor een multiple entry visum) is het meestal het gemakkelijkst om toch maar een visum te kopen. Een standaard visum is 14 dagen geldig, maar mocht u een verlenging willen dan kunt u contact opnemen met het 'Department of Imigration and Passport Services' in Kingsway, Maseru. Tel.

Geld en betalen in Lesotho
Over het algemeen ligt het prijsniveau in Lesotho lager dan in Zuid-Afrika, hoewel geïmporteerde artikelen, zoals bijvoorbeeld filmrolletjes, juist weer duurder zijn en vaak alleen (op betrouwbare wijze) verkrijgbaar in Maseru. De geldeenheid is de Loti (Meervoud Maloti, aangeduid met een M). De Maloti is verdeeld in 100 Lisente en de waarde van de munt staat gelijk aan de Rand. In Lesotho kunt u ook gewoon met Randen betalen, maar andersom kunt u in Zuid-Afrika niet met Maloti betalen. Banken zijn te vinden meeste steden maar alleen in Maseru kunt u gemakkelijk geld wisselen. Pinautomaten. De meeste hotels en restaurants accepteren ook wel creditcards.

Telefoonnummers
Om naar een telefoonnummer in Lesotho te bellen draait u eerst het landnummer, 00266, gevolgd door het telefoonnummer. Alleen vanuit Zuid-Afrika belt u 09266 voor het telefoonnummer. In Lesotho zijn er geen regionummers.
Om vanuit Lesotho naar het buitenland te bellen draait u ook eerst 00, gevolgd door de landcode en het telefoonnummer. Om collect te bellen draait u 100, waarna u een operator aan de lijn krijgt.

Veiligheid
Over het algemeen is Lesotho een veilig land voor reizigers. Het wordt echter wel afgeraden om bijvoorbeeld opzichtige sieraden te dragen of waardevolle spullen zonder toezicht achter te laten. In de hoofdstad Maseru nemen berovingen en diefstal toe. Wees hier voorzichtig in straatjes achteraf, of wanneer het donker is.

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!