Landkaart  

Kwazulu-Natal

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal >

Flash map.
Streken in "Kwazulu-Natal": Battlefields - Drakensberg - Ukhahlamba - Elephant Coast - Greater Durban - Midlands - North Coast - South Coast - Zululand

Alles over

Kwazulu-NatalDe groene provincie KwaZulu-Natal in het oosten van Zuid-Afrika aan de Indische Oceaan is erg geliefd bij toeristen. Een afwisselende natuur, strand, safari en daarbij een subtropisch klimaat bieden ideale omstandigheden voor een prettige vakantie. Kwa Zulu Natal is de thuisbasis voor de Zulu-stam, de grootste stam van Zuid-Afrika. Zulu is tevens de belangrijkste taal in Zuid-Afrika en wordt door 23% als moedertaal gesproken. Ook interessant: Kwa Zulu Natal is de enige provincie binnen Zuid-Afrika met een koning. Hoewel Durban de belangrijkste stad is met een internationale luchthaven, is Pietermaritzburg de hoofdstad. De wegen in KwaZulu-natal worden goed onderhouden, maar vooral in het hart van Zululand rondom Ulundi zijn nog veel gravelwegen die soms in niet zo'n goede conditie zijn. Het is aan te raden uw reistijd hierop aan te passen.

Wat u niet moet missen Op ongeveer 2 tot 3 uur rijafstand van Durban liggen de majestueuze : Drakensbergen met toppen tot over 3000 meter. In de bergen kunt u flinke wandeltochten maken, rotstekeningen bekijken, 4 x4 routes maken of gewoon genieten van het uitzicht. Aan de voet van de Drakensbergen ligt de zogenaamde Meander Route - een route met galerieƫn, restaurants en winkeltjes in de liefelijke heuvels van de Midlands
Zuidwaarts van Durban strekken zich aan de South Coast brede kindvriendelijke stranden uit en bieden plaatsjes als Margate en Ramsgate goede mogelijkheden voor een strandvakantie. Ook rondom Greater Durban en aan de Dolphin Coast in de streek North Coast liggen diverse stranden. Bedenk wel dat u in alle gevallen alleen moet zwemmen als er haaiennetten zijn. Dat geldt ook voor de stranden aan de Elephant Coast tussen St. Lucia en Mozambique waar bovendien de branding erg sterk is. Op deze stranden leggen zeeschildpadden jaarlijks hun eieren en kunt u met geregistreerde touroperators een nachtelijke excursie maken om dit bijzondere fenomeen te zien.
Landinwaarts vanaf de stranden is goed te zien dat Natal subtropisch is. Plantages vol met suikerriet en ananas maken de omgeving zachtgroen, vaak omzoomd door paw paw, bananen- en avocadobomen. Rondom St. Lucia en noordelijk komen daar de mangrove- en raffiabossen nog eens bij. Westelijk van de N2 beginnen het heuvellandschap dat deels wordt gebruikt voor bosbouw en meer noordelijk vanaf Empangeni de setting van traditioneel Zululand
vormt. Hier ligt ondermeer het Nationale wildpark Umfolozi-Hluhluwe waar u met eigen auto op zoek kunt gaan naar de Big Five. Rondom Umfolozi-Hluhluwe liggen diverse Private Game Reserves die eveneens de Big Five-avonturen bieden vanaf een open jeep en verblijf in luxe lodges.
Kwa Zulu Natal is in het verleden het toneel geweest van veel veldslagen en oorlogen. Diverse monumenten langs de zogenaamde de slagveldroute in de streek Battlefields herinneren hieraan. Eigenlijk alles en iedereen heeft hier tegen elkaar gevochten: de Zulu's tegen de Boeren, de Engelsen tegen de Zulu's en natuurlijk ook de Boeren tegen de Engelsen, ondermeer in de Grote Boerenoorlog van 1899 - 1902. Al deze veldslagen hebben hun sporen nagelaten, tot vandaag toe. Zo hebben sindsdien de Engelsen en Afrikaner Boeren nog steeds moeite met elkaar. Meer over de achtergronden van deze geschiedenis en de gevolgen voor het moderne Zululand kunt u lezen in de streek Battlefields.

Opvallend is verder het verschil in natuur in de traditionele Zulu-gebieden en de delen die tijdens de Apartheidsjaren als blank zijn bestempeld. In de blanke gebieden domineert vooral grootscheepse landbouw of bosbouw. In de traditionele zwarte gebieden is de originele vegetatie veel meer in stand gebleven en dat levert een bijzonder mooi landschap op. In deze traditionele gebieden is het leven nog altijd gecentreerd rondom familieverbanden in kralen, ook al zijn veel rondavels (de ronde traditionele hutten) tegenwoordig gebouwd van steen en dakpannen (hoewel elektriciteit vaak nog ontbreekt) en is de kleding voornamelijk westers.

Economie Een belangrijke aanjager van de Natalse economie zijn de havens van Durban en Richard Bay. In Durban komen vooral schepen met containers binnen terwijl Richard Bay altijd de haven was van waaruit losgestorte kolen werden getransporteerd, vooral afkomstig vanuit de omgeving Vrijheid - Dundee. Tegenwoordig tekent Richard Bay ook voor een belangrijk deel van de uitvoer van halffabricaten roestvrijstaal en aluminium. Alusaf Aluminium in Richard Bay is bijvoorbeeld momenteel de grootste aluminiumsmelterij ter wereld. De productiesector levert een bijdrage van 21,5 % aan het provinciale brutoproduct en levert daarmee ook een substantiƫle bijdrage aan de productiesector op landelijk gebied met ruim 20%. Naast de productiesector zijn landbouw en toerisme voor de provincie belangrijk.

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Highlights

Op zoek naar een combinatie van strand & safari? Denk aan Kwa Zulu Natal met wildparken als Umfolozi/Hluhluwe en de verlaten stranden aan de Elephant Coast met ruige branding.

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links