Landkaart  

Eastern Highlands Region

Zuid Afrika > Free State > Eastern Highlands Region >

Flash map.
Plaatsen in "Eastern Highlands Region": Bethlehem - Clarens - Ficksburg - Fouriesburg - Golden Gate Highlands National Park - Harrismith - Rosendal - Verkykerskop

Alles over

Eastern Highlands RegionTegen de noordwestelijke grens van Lesotho ligt de streek Eastern Highlands Region, een streek van bergen en (ontspringende) rivieren. Het Golden Gate Highlands National Park maakt deel uit van de streek en dorpjes als Clarens, Ficksburg en Ladybrand. Vooral Clarens is een leuk dorpje om te bezoeken. Het heeft een aantrekkingskracht op kunstenaars en dat is terug te vinden in de winkeltjes, het leuke pleintjes en de diverse restaurants. Het Golden Gate National Park met haar rode rotsen blijft een mooie omgeving. Aan de oostzijde van het park ligt het Qwa Qwa Nature Reserve met een origineel Basotho dorp. Het dorp kan bezocht worden.
Langs de grens met Lesotho zijn talrijke rotstekeningen gevonden die evenwel niet zo gemakkelijk te vinden zijn. Als u een toer wilt maken om deze rotstekeningen te zien, kunt u het beste contact opnemen met een (locale) touroperator of het informatiecentrum. Wel makkelijk toegankelijk zijn de rotstekeningen bij Modderpoort nabij Ladybrand (zie Transgariep). De kerkelijke gemeenschap St. Augustines heeft een aantal locale gidsen die u kunnen meenemen. Vooraf aanmelden is wel gewenst.
Rond Ficksburg en Ladybrand worden veel kersen geteeld. In november verschijnt de bloesem aan de bomen. Ook is deze streek bekend om zijn asperges.

De R 26 loopt van noord naar zuid door de Eastern Highland Region. De weg is mmenteel (2010) in niet al te beste staat. Door de vele potholes is voorzichtigheid geboden.
Mont Plaisir Guest Farm

Plaats: Fouriesburg
Soort: Guest Farm
Beoordeling: ****
Highlands Mountain Retreat

Plaats: Golden Gate Highlands National Park
Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: ***
Golden Gate Hotel

Plaats: Golden Gate Highlands National Park
Soort: Hotel
Beoordeling: ***
Glen Reenen Rest Camp

Plaats: Golden Gate Highlands National Park
Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Lesotho Mountain Adventures
Plaats: Fouriesburg
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Sethuthuthu Tours & Safari
Plaats: Clarens
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: 300,00
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links