Alles over  

Kirkwood

Zuid Afrika > Eastern Cape > Greater Addo > Kirkwood >Kirkwood aan de westelijke kant van de Zuurbergen is een rustig dorpje. De moeite van een bezoek waard is het Cheetah Breeding Camp, 15 minuten buiten Kirkwood op de R75 richting Jansenville/Graaff Reinet. Lollie & Richard Daniƫl doen hun best om het jachtluipaard van uitsterving te redden. U kunt misschien zelfs wel een cheetah aaien. In de loop van 2012 worden de deuren ook geopend voor een luipaardbroedproject. In de padstal op het terrein zijn leuke cadeautjes, Afrikaanse kunst en lekkere koffie te koop. Entree is circa R 50 per persoon; iedereen is welkom, maar kleine kinderen mogen niet mee de broedkampen in. Telefoon nummer: 042 - 232 0539. Ook is het leuk om bij zo'n klein dorpje een township te bezoeken en hier bijvoorbeeld heerlijke roosterkoek te bakken en proeven met de locale bevolking.

Net buiten Kirkwood, in Enon (ca. 15 km) ligt een Moravische Kerk. Deze is gesticht door missionarissen in 1816 en gebouwd door de bewoners van Enon in 1821. De kerk is nog in gebruik en elke zondag kunt u hier een dienst bijwonen. De eerste sinaasappels die uit de 'Sundays River Valley' uitgevoerd werden, kwamen van de 100 bomen die destijds geplant zijn door de bewoners van Enon.

Overigens, eens per jaar verandert het zo rustige Kirkwood in een bedrijvige veiling van wild. Er komen zo'n 40.000 bezoekers per dag om te kijken naar wild en om pogingen te doen om dit aan te kopen. Vermaak is er ook tijdens deze dagen met de 'koedoedrolverspoegkompetisie'. Een koedoe is een bok (met de grootste horens), een drol - dat hoeven we niet uit te leggen en 'verspoeg' moet u lezen als 'ver spugen'. Als u mee wilt doen, kan dat jaarlijk aan het einde van juni, begin juli. Om winnaar te worden moet u overigens wel verder spugen dan 13.35 meter.

In Kirkwood is het lekker eten in een aantal restaurants zoals Kronenhof: (042 - 230 1448) en De Look Out (042 - 2300 424). Voor lunch kunt u fijnproeven bij Ikaya Deli: 042 - 230 1394 of Chameleon Coffee Shop: 042 - 230 0741

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het plaatselijke toerisme kantoor. Telefoon nummer: 042 - 23 00 562 . Email info@greateraddo.com en website www.greateraddo.com.

Kirkwood - Wilderness: 360
Kirkwood - Graaff Reinet: 198
Lemon 3 Lodge

Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Ook eens meedoen aan een wedstrijd poep spugen? Kirkwood organiseert jaarlijks het koedoedrolverspoegcompetitie. Je wint als je de drol van een koedoe het verst kunt spugen.

Provincies

Zuid Afrika!