Landkaart  

Greater Addo

Zuid Afrika > Eastern Cape > Greater Addo >

Flash map.
Plaatsen in "Greater Addo": Addo - Addo Elephant National Park - Amakhala Game Reserve - Colchester - Darlington Lake - Kirkwood - Lalibela Game Reserve - Shamwari Game Reserve - Sunland - Zuurberg Nature Reserve

Alles over

Greater AddoGreater Addo is de grote noemer voor de omgeving rondom het Addo Elephant National Park en bestaat uit een aantal kleine dorpjes, elk met haar eigen kenmerken en attracties. De biodiversiteit binnen Greater Addo is enorm, u kunt er 5 van de wereldwijd 7 verschillende biodiversiteiten vinden. Kortom het is een erg afwisselend landschap dat varieert van droge Karoo tot subtropisch en reikt van de bergen tot de zee.

Addo
Addo is voornamelijk bekend door het Addo Elephant National Park waar u sinds 2005 'de Big 7' kunt bewonderen. In 1931 is het Addo Park gesticht om uitroeiing van de 'Oost Kaap' olifanten te voorkomen. Dit is een succesvol project geweest daar er, verspreid over 164.000 hectaren, inmiddels 420 olifanten rondlopen. Behalve deze dieren zijn er in het Addo Park ook Kaapse buffels, luipaarden, zwarte neushoorns en leeuwen. Heeft u de tijd om de zee op te gaan dan kunt u misschien ook haaien en walvissen (de witte haai en Southern Right walvis) te zien krijgen. Ook de vogelaars kunnen hun hart ophalen want er vliegen ook 450 verschillende vogelsoorten over dit gebied. Het dorpje Addo bestaat slechts uit 1 hoofdstraat met tankstation annex mini supermarkt, postkantoor en bank. De inwoners van Addo wonen op de immense citrus boerderijen die wijd verspreid liggen rondom Addo. Slaap- en eetgelegenheden in deze omgeving zijn er te kust en te keur.

Leuk om te doen in de omgeving van Addo: een wandeling in Slagboom, een safari op de rug van een (tamme) olifant, paardrijden, polowedstrijd, massage/schoonheidsbehandeling in een van de Spa's.

Kirkwood
Kirkwood is de administratieve hoofdstad van de Sunday's River Valley. Een typisch Karoo dorp met Kaap-Hollandse gevels in de hoofdstraat en prachtige, paars bloeiende, Jakaranda bomen in november. Kirkwood heeft behalve een winkelstraat met een Spar en Postkantoor ook diverse slagers, banken en restaurantjes waar u lekker kunt eten.

Leuk om te doen in de omgeving van Kirkwood: een wandeling in de bergen of door de citrus boomgaarden maken, een bezoek aan de Cheetah Farm, Abseilen, Raften, Quadbiking, een township wandeling, bezoek aan een citrus pakhuis en ontdek wat er met een sinaasappel moet gebeuren voordat deze in Nederland in de winkel ligt.

Sunland
Even als Addo bestaat Sunland uit 1 straat. Deze straat heeft een met minisupermarkt met pinautomaat en aan de overkant staat de plaatselijke lagere school 'Sondagsrivier Laerskool.' Er zitten een paar Nederlandse kinderen op deze school en de 'juffen' vinden de interesse van Nederlandse vakantiegangers in hun school hartverwarmend. Als u nieuwsgierig bent hoe het er op een typische Zuid Afrikaanse plattelandschool aan toe gaat bent u welkom zich te melden bij de receptie.

Sundays Rivier Mouth
Bestaat uit Colchester en Cannonville. Deze 2 kleine dorpjes liggen aan de zuidelijke ingang van het Addo Elephant National Park (Camp Mathyholweni) tussen de N2, de Sondagsrivier en de zee en zijn ook nog omgeven door bewegende zandduinen. Dit is het grootste duinreservaat van het Zuidelijk halfrond en een erg mooi fenomeen.

Leuk om te doen in de Sundays River Mouth: Een bezoek aan Dunefields Reserve is een aanrader. alle mogelijke watersporten, een dagje strand en natuurlijk een bezoek aan het Addo Park via de nieuwe Zuidelijke ingang.

Darlington Lake
Het dorpje Darlington ligt eigenlijk op de bodem van de Darlington Dam welke is gecreëerd als onderdeel van het Sondags Rivier water plan. Dit plan heeft ervoor gezorgd dat de Zondagsrivier vallei heeft kunnen uitgroeien tot het zeer vruchtbare en inmiddels grootste Citrus kweek gebied van Zuid Afrika. De dam ligt nog net binnen de noordelijke grens van het sterk uitgebreide Addo Elephant National Park en is uitstekend geschikt om een hengeltje uit te gooien. (slechts met vergunning van het Park).

Zuurberg
Zuurberg is eigenlijk niet meer dan het hotel 'Zuurberg Mountain Inn.' Deze oude rustplaats van de postkoets lag vroeger op de route Port Elizabeth - Johannesburg en is nu een goede startplaats voor wandelingen in de Zuurbergen, Olifant safari's, prachtige uitzichten en een verbluffend lekkere lunch op zondagmiddag in de Inn.

Op 20 minuten van Zuurberg vindt u de Addo Elephant Back safari, hier kunt u van dichtbij olifanten meemaken, ze voeren, met ze wandelen en zelfs op hun rug een rit maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de plaatselijke VVV. Telefoon nummer: 042 - 230 0562.
Amakhala Bush Lodge

Plaats: Amakhala Game Reserve
Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: *****
The Safari Lodge

Plaats: Amakhala Game Reserve
Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: *****
Woodbury Lodge

Plaats: Amakhala Game Reserve
Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: ****
Addo Dung Beetle Guest Farm

Plaats: Addo
Soort: Guest Farm
Beoordeling: ****
Cosmos Cuisine

Plaats: Addo
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ****
Leeuwenbosch

Plaats: Amakhala Game Reserve
Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: ****
Bydand B&B

Plaats: Addo
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ***
Addo Restcamp

Plaats: Addo Elephant National Park
Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Matyholweni Rest Camp

Plaats: Addo Elephant National Park
Soort: Restcamps
Beoordeling: onbekend
Narina Rest Camp

Plaats: Addo Elephant National Park
Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Addo Afrique

Plaats: Addo
Soort: Lodge
Beoordeling: onbekend
Lemon 3 Lodge

Plaats: Kirkwood
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Greater Addo is dé streek voor safari. Rijd zelf safari in het Addo National Park of kies voor een luxe Big Five Safari in één van de Game Reserves in de regio. Voor verblijf vanaf 1 juni 2012 wordt elke boeking belast met 1% community levy. Dit geld wordt gebruikt om de levensomstandigheden in de dorpen en kralen in de omgeving van het park te verbeteren

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links