Excursie

Ndebele Culture Experience

Zuid Afrika > Gauteng > Greater Tshwane Metro > Pretoria (Tshwane) > Ndebele Culture ExperienceEen kennismaking met de Ndebele cultuur in het voormalige thuisland Kwandebele laat zien hoe vrouwen uit deze stam de eeuwenlange tradities in stand houden door middel van kunst en kunstvormen. De felgekleurde dekens, rijk geborduurde sieraden en schorten om de middel en de zware metalen ringen om nek en onderbenen zijn nog altijd deel van deze traditioneel levende vrouwen. Tegelijkertijd zijn zij de dragers van de Ndebele-schilderkunst die binnen de tradities van de cultuur door de Ndebele vrouwen werden voortgezet in beschilderingen van hun huis en ander bezit. Door kunstenares Esther Mahlanga is de Ndebele kunstvorm wereldberoemd geworden, zeker nadat zij in 1990 een BMW in de Ndebele kunstvormen en -kleuren had beschilderd.
Als Esther thuis is (ze reist enkele maanden per jaar over de wereld), gaat u op bezoek in haar atelier, maakt kennis met haar en kunt met haar praten over haar kunst. Ook gaat u op bezoek bij kunstenares Francien die op de universiteit van Maastricht haar kunsthandtekening heeft achtergelaten. Bijzonder is ook het bezoek aan de katholieke kerk van de gemeenschap waar de locale kunst opnieuw leidraad is. De gids vertelt u het ontstaan van deze kerk maar laat tevens zien hoe moeilijk het is om dit culturele erfgoed in stand te houden.
De Ndebele stam is sterk gericht op de koning die als bindende factor geldt. De oude koning is gestorven in 2005 en sindsdien is er een vacuĆ¼m ontstaan. De oudste zoon van de koning was nog erg jong en wordt nu voorbereid op zijn zware taak. Tijdens de excursie gaat u op bezoek bij de 5e vrouw van de inmiddels gestorven koning en luncht samen met haar terwijl u van haar hoort hoe het leven van een Ndebele-koningin eruit ziet.

Startplaats:KwaMhlanga
Contactpersoon:H. du Preez
Adres:PO Box 13060, Clubview
Plaats:Pretoria (Tshwane)
Telefoon:+27 (0)12 667 3723
Fax:+27 (0)866 880 831
E-mail adres:hdupreez@tracesofafrica.co.za
Website:www.tracesofafrica.co.za


Direct boeken?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Gewenste datum:
Gewenst tijdstip:
Locatie:
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de excursie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief: