Accommodatie

Skukuza Restcamp

Zuid Afrika > Mpumalanga > Krugerpark-zuid > Skukuza > Skukuza RestcampSkukuza is het grootste en hoofdrestcamp van het Krugerpark, nabij de hoofdtoegang Paul Kruger. Het restcamp is goed geoutilleerd met bungalows en andere accommodatie en verder ruim voorzien van voorzieningen, zoals receptie, winkel, restaurant en garage. Daarnaast beschikt Skukuza over een pinpasautomaat en een autoverhuurkantoor van Avis. Hoewel Skukuza het drukste restcamp is (vanaf hier zijn ook enkele private lodges in Sabi Sands te bereiken) is de wildstand in de omgeving erg goed door de nabijheid van water.

Skukuza is de hoofdplaats van het Krugerpark en ligt 12 kilometer van de hoofdingang Paul Kruger in het zuidwesten van het park.

Skukuza heeft een centraal plein waaraan de receptie, winkel, administratie en pompstation is gevestigd. Verder op het terrein vindt u een cafetaria en restaurant .Bij de receptie kunt wandelsafari's (ochtend- of late middag) of jeepsafari's (ochtend, late middag of avond) reserveren.

Groot en goed gefaciliteerd restcamp met rondavels, chalets, campingplaatsen en een guesthouse. In totaal zijn er 80 campingplaatsen, 20 safaritenten (geen eigen badkamer), 239 bungalows met 2 of 3 enkelbedden en badkamer en-suite. Hiervan beschikken 61 bungalows over een kookplaat met aanrecht,. Er zijn 20 luxe bungalows met 2-persoonsbedden en 16 cottages met minstens 2 slaapkamers waarvan enkele en-suite, keuken en lounge. De vijf guesthouses beschikken over minimaal 3 slaapkamers en-suite, een huiskamer en keuken. Handdoeken en bedlinnen is aanwezig. De accommodatie wordt dagelijks schoongemaakt.

Verzorging
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Camping: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R58 voor een volwassene en R29 voor een kind.
  • Bungalow: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (bij sommige type bungalows kan nog een 3e persoon) is de prijs per extra persoon R172 voor een volwassene en R86 voor een kind.
  • Safaritent: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 4, alleen een groter type, de rest is max 2 personen) is de prijs per extra persoon R114 voor een volwassene en R57 voor een kind.
  • Cottage: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R290 voor een volwassene en R145 voor een kind.
  • Huis: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 8 of 12, afhankelijk van type huis) is de prijs per extra persoon R504 voor een volwassene en R252 voor een kind.


Accommodatie wordt geboekt op basis van logies en eventueel conservation fee. Ontbijt en diner in buffetvorm worden dagelijks geserveerd in het restaurant, tegen resp. ca. R80,00 en R150,00 per persoon.
De conservation fee voor 2012 is R192 per dag voor een volwassene en R96 per dag voor een kind.

Prijzen
Camping per plaats (Met elektriciteit) ZAR 180,00
Safaritent ZAR 390,00
Bungalow ZAR 790,00
Bungalow ZAR 855,00
Semi Luxery Bungalow ZAR 1.190,00
Semi Luxery Bungalow ZAR 1.290,00
Luxery Riverside Bungalow ZAR 1.505,00
Familie Bungalow ZAR 1.470,00
Guest Cottage ZAR 1.470,00
Huis per nacht ZAR 2.775,00

Voor kinderen onder 12 jaar gelden kortingen. Kinderen van 0 - 2 zijn gratis.Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet op wandelsafari. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op jeepsafari.

Het Krugerpark is onderdeel van het South African National Parks Board. Boekingen kunt u maken via het kantoor in Pretoria. Kijkt u op www.sanparks.org. Telefoon: 012 428 - 9111.Fax: 012 - 343 0905.

Vanaf Sabie
De makkelijkste toegang vormt de Paul Kruger gate aan de R536. Rijdt hiervoor vanaf Sabie naar Hazyview via de R 536. Ga bij de T-splitsing rechtsaf richting Hazyview.
De eerstvolgende stoplichten kunt u linksaf naar de Paul Kruger Gate. Bij de ingang meldt u zich, waarna u kunt doorrijden naar het camp Skukuza, wat nog ongeveer 15 kilometer rijden is.

Vanaf Hoedspruit
De gemakkelijkste toegang voor het restcamp Skukuza vormt de Paul Kruger Gate. Volg hiervoor vanaf Hoedspruit de R 40 richting Hazyview. In Hazyview krijgt u de afslag naar de Paul Kruger Gate. Bij de ingang meldt u zich, waarna u kunt doorrijden naar het camp Skukuza, wat nog ongeveer 15 km. Rijden is.

Vanaf Nelspruit
De makkelijkste toegang tot Skukuza vormt de Paul Kruger Gate. Rijdt hiervoor vanaf Nelspruit via de R 538 naar Hazyview. Rijdt door Hazyview tot u bij een kruising met stoplichten komt en zowel rechts als links een winkelcentrum ziet. Hier kunt u rechtsaf richting de Paul Kruger Gate (R536). Bij de ingang meldt u zich, waarna u kunt doorrijden naar het camp Skukuza, wat nog ongeveer 15 kilometer rijden is.


Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er gelden leeftijdsrestricties voor wandelsafari (alleen voor kinderen boven 12 jaar) en voor deelname aan de jeepsafari's (boven 6 jaar).

Enkele chalets zijn geschikt voor rolstoelgebruikers.

Plaats:Krugerpark
Telefoon:+27 (0)13 735 4265
Fax:+27 (0)13 735 4060
Mobiel:082 - 802 1204
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links