Accommodatie

Satara Restcamp

Zuid Afrika > Mpumalanga > Krugerpark-zuid > Satara > Satara RestcampHet restcamp Satara ligt in het centrum van Krugerpark, ter hoogte van de Orpen Gate. U treft hier een groot restcamp met winkel, restaurant, receptie en cafetaria. Bij Satara is het landschap al aanmerkelijk droger dan in het zuidelijk deel van het Krugerpark. Toch treft u rondom deze plaats vaak veel wild aan, zeker op de open plekken. Rondom het restcamp ligt een open gedeelte waar boksoorten vaak komen grazen. Dit trekt natuurlijk ook jagers als leeuw en luipaard aan. Het is niet ondenkbaar dat u 's nachts de geluiden van de jacht hoort.

Satara ligt in het middengedeelte van het Krugerpark, ter hoogte van de toegangspoort Orpen.

Satara heeft een centraal plein waaraan de receptie, winkel, cafetaria en restaurant zijn gevestigd. Bij de receptie kunt wandelsafari's (ochtend- of late middag) of jeepsafari's (ochtend, late middag of avond) reserveren.

Groot en goed gefaciliteerd restcamp met rondavels, chalets, campingplaatsen en een guesthouse. In totaal zijn er 74 campingplaatsen, 49 bungalows met 3 bedden, 50 bungalows met 2 bedden, 53 bungalows met 2 of 3 bedden en een kookplaat met aanrecht, een luxe bungalows met keuken en 2 bedden, 10 cottages met 6 slaapplaatsen en een guesthouse met 3 slaapkamers en-suite, een huiskamer en keuken. Handdoeken en bedlinnen is aanwezig. De accommodatie wordt dagelijks schoongemaakt.

Verzorging
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Camping: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R58 voor een volwassene en R29 voor een kind.
  • Bungalow: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (bij sommige type bungalows kan nog een 3e persoon) is de prijs per extra persoon R172 voor een volwassene en R86 voor een kind.

  • Cottage: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 5 of 6, afhankelijk van het type) is de prijs per extra persoon R290 voor een volwassene en R145 voor een kind.
  • Huis: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6, 9 of 10 afhankelijk van type huis) is de prijs per extra persoon R504 voor een volwassene en R252 voor een kind.Accommodatie wordt geboekt op basis van logies en eventueel conservation fee. Ontbijt en diner in buffetvorm worden dagelijks geserveerd in het restaurant, tegen resp. ca. R80,00 en R150,00 per persoon.
De conservation fee voor 2012 is R192 per dag voor een volwassene en R96 per dag voor een kind.

Prijzen
Camping per plaats (Zonder elektriciteit) ZAR 160,00
Camping per plaats (Met elektriciteit) ZAR 180,00
Bungalow ZAR 785,00
Bungalow ZAR 880,00
Luxe Bungalow ZAR 1.290,00
Guest Cottage ZAR 1.525,00
Huis per nacht ZAR 2.800,00
Huis per nacht ZAR 3.075,00

Voor kinderen onder 12 jaar gelden kortingen. Kinderen van 0 - 2 zijn gratis.Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet op wandelsafari. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op jeepsafari.

Het Krugerpark is onderdeel van het South African National Parks Board. Boekingen kunt u maken via het kantoor in Pretoria. Kijkt u op www.sanparks.org. Telefoon: 012 428 - 9111.Fax: 012 - 343 0905.

Vanaf Tzaneen
Vanaf Tzaneen kunt u zowel kiezen voor de Phalaborwa- gate, als de Orpen Gate. Het is ruim 1,5 uur rijden tot u bij de gate bent. Deze bereikt u door vanaf Tzaneen via de R71 naar Phalaborwa te rijden. Vanaf Phalaborwa rijdt u eerst naar Letaba (hier vindt u een klein olifantenmusuem) en vervolgens zakt u af via Olifantskamp naar Satara. De route van Phalaborwa naar Satara neemt 4 - 5 uur in beslag.
Als u kiest voor Orpen rijdt u vanaf Tzaneen naar Hoedspruit en kiest daarna voor de R40 richting Hazyview. Bij Klaserie neemt u de R 531 naar Orpen. Vanaf Orpen is het nog 48 kilometer (circa 1,5 uur).
Let op openingstijden van het park en uw restcamp. Zie ook de afstandentabel van het Krugerpark in uw routeboekje.

Vanaf Lower Sabie
Vanaf Lower Sabie is het 95 kilometer naar Satara. U kunt diverse routes kiezen, zowel via gravelwegen als asfaltwegen. Bij de receptie in Lower Sabie hangt een bord waarop dagelijks de gespotte dieren worden bijgehouden. Dit kan een goede leidraad vormen om uw route te plannen. De benodigde rijtijd is circa 4 uur.

Vanaf Olifantscamp
Vanaf Olifantscamp is het 62 kilometer naar Satara. U kunt diverse routes kiezen, zowel via gravelwegen als asfaltwegen. Bij de receptie in Olifants Restcamp hangt een bord waarop dagelijks de gespotte dieren worden bijgehouden. Dit kan een goede leidraad vormen om uw route te plannen. De benodigde rijtijd is circa 3 uur.

Vanaf Sabie
Vanaf Sabie kunt u nog langs de noordelijke gedeelte van de Panoramaroute rijden en dan via Orpen Gate het Krugerpark binnengaan. U volgt de R532 over de Panaromaroute tot waar het de R521 net voor de Abel Erasmus pas ontmoet. U rijdt via de Abel Erasmuspas en Klaserie naar de Orpen Gate. De Orpen gate is het 48 kilometer naar Satara (circa 1,5 uur). Let op openingstijden van het park en uw restcamp. Zie ook de afstandentabel van het Krugerpark in uw routeboekje.

Vanaf Berg-en-Dal
Vanaf Berg en Dal neemt u de R570 naar Skukuza. Hier neemt u de H1-3 tot in Satara. De afstand is maar 165 km maar omdat u maar maar omdat u maar 50 km/h mag rijden in het Krugerpark en wilde dieren tegenkomen, duurt deze rit ongeveer 6,5 uur. Let erop dat de gates van rest camps om 18.00 dichtgaan, u dient dus op tijd te vertrekken.


Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er gelden leeftijdsrestricties voor wandelsafari (alleen voor kinderen boven 12 jaar) en voor deelname aan de jeepsafari's (boven 6 jaar).

Enkele chalets zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Plaats:Satara
Telefoon:+27(0)13 735 6306
Fax:+27(0)13 735 6304
Mobiel:+27(0)82 802 1209
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Traditionele genezers strijden tegen stropers van neushoorns
Zuid Afrika vecht een harde strijd tegen stropers van neushoorns. Alleen al dit jaar (2012) zijn er in het Krugerpark ruim 220 neushoorns gedood. Voor de hoorn van een neushoorn wordt veel geld betaald. Vooral in Azië wordt geloofd dat de hoorn helende krachten tegen kanker heeft. Nog sterker is het geloof dat de bestanddelen uit de hoorn als afrodisiacum werkzaam zijn. Sanparks gaat nu de strijd samen met traditionele genezers voeren.


Het stropen van neushoorns is zeer winstgevend en brengt mensen van alle soorten en maten samen in deze gewelddadige moordpartij. De stropersgroepen bestaan meestal uit locale mensen die een extra inkomen heel goed kunnen gebruiken. Zij worden aangestuurd door insiders als rangers van het Krugerpark waarvan de laatste maanden enkelen zijn opgepakt. Handelaren en tussenpersonen vormen de volgende schakel. Steeds vaker blijkt het hier te gaan om mensen waarvan je dat in eerste instantie niet verwacht: dierenartsen en boeren. Ook onder hen zijn de laatste maanden diverse arrestaties verricht.
Je kunt rustig stellen dat ‘rhino poaching’ in heel Zuid Afrika het gesprek van de dag vormt. De zorgen zijn groot. Witte neushoorns zijn territoriaal en makkelijk te vangen. Het grote geld is te verleidelijk en trekt hoe dan ook mensen aan die uiteindelijk bereid zijn het vieze werk op te knappen. Ideeën hoe de stroperij gestopt moet worden buitelen over elkaar heen. Veel mensen proberen een steentje bij te dragen door te collecteren (geld maakt meer toezicht mogelijk) of op een andere manier inzet te tonen.

Muthi
Een heel opvallende actie is in de laatste augustusweek gekomen van de traditionele genezers uit de locale communities. Op 31 augustus zijn 500 genezers uit Limpopo & Mpumalanga bij elkaar gekomen in het voetbalstadium van Skukuza (Krugerpark) om te verklaren dat zij tegen het stropen zijn. De rol en invloed van deze genezers is nog altijd groot binnen de locale dorpen en hun inzet zou nog wel eens een belangrijke stap kunnen zijn in de strijd.
Inzet van hun samenkomst is het gebruik van muthi – een Afrikaanse vorm van beschermende voorwerpen als amulet of talisman. Het is bekend dat stropers tijdens hun acties muthi gebruiken om zich te beschermen tegen gevaarlijk wild en ontdekking door patrouilles. Muthi is in normale omstandigheden een medicijn gemaakt van speciale planten dat door de traditionele genezer wordt ingezet. Muthi hangt echter ook samen met hekserij en geheime krachten. Het medicijn of voorwerp krijgt in dat verband een extra spirituele kracht en heeft een bijzonder krachtige symbolische betekenis. Muthi wordt gebruikt om te beschermen, te genezen van een fysieke of mentale ziekte of juist om iemand pijn te doen.

De initiator van de bijeenkomst is Dr. Sylveser Hlati, een traditionele genezer met als doel zijn collega’s ervan te overtuigen geen muthi meer te verstrekken aan criminelen of stropers. En als er toch muthi wordt gebruikt, de gebruikers duidelijk te maken dat deze niet zal beschermen maar eerder gevaar oplevert.
Vanuit het management van Krugerpark is positief gereageerd op het initiatief. Abe Sibiya, managing director, heeft verklaard dat het niet gaat om de aanname of muthi wel of geen beschermende krachten heeft, maar om het feit dat de stropers hierin geloven. Door samen te werken met de traditionele genezers bestaat er hoop dat veel stropers zich zullen bedenken als ze eenmaal weten dat hun muthi meer kwaad dan goed zal doen.
Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links