Accommodatie

Pretoriuskop Rest Camp

Zuid Afrika > Mpumalanga > Krugerpark-zuid > Pretoriuskop > Pretoriuskop Rest CampPretoriuskop is het oudste restcamp in het Krugerpark en het derde grootste. Het ligt ongeveer 9 km west vanaf de Numbigate. Pretoriuskop ligt wat hoger dan de andere restcamps en is daarom wat koeler in de zomermaanden. Kenmerkend voor het gebied zijn de granietrotsen. Er is een zwembad van natuursteen, een restaurant, cafetaria, winkel, benzinestation en wasautomaat. Er is een goede kans om wild te spotten naar het noorden langs de Sabierivier en naar het zuiden langs de Voortrekkerweg, wat de originele wagenroute van de blanke pioniers was onderweg naar het Noorden. Het dichtstbijzijnde restcamp is Skukuza, circa 49 km.

Pretoriuskop ligt in het zuidwesten van het Krugerpark, ongeveer 9km west vanaf de Numbi Gate.

Pretoriuskop heeft een centraal punt waaraan de receptie, winkel, cafetaria en restaurant zijn gevestigd. Bij de receptie kunt wandelsafari's (ochtend- of late middag) of jeepsafari's (ochtend of late middag ) reserveren.

Groot en goed gefaciliteerd restcamp omzoomd door bomen met rondavels, chalet, een familiehuis, twee guesthouses en kampeerfaciliteiten. In totaal zijn er 54 bungalows met 2 of 3 bedden waarvan sommige met keuken en andere alleen met koelkast zijn ingericht. Alle accommodatie is voorzien van een badkamer en-suite. In de guesthouses Pierre Jouberg en Doherty Bryant vindt u 3 slaapkamers en-suite, een huiskamer en keuken. Handdoeken en bedlinnen is aanwezig. De accommodatie wordt dagelijks schoongemaakt. Pretoriuskop heeft ook een groot aantal hutten: rondavels met gedeelde badkamer-faciliteiten. In totaal zijn er 57 hutten waarvan de helft met koelkast is ingericht.Tenslotte beschikken de 4 familiecottages over twee slaapkamers, 1 badkamer, keuken en lounge met 2 extra bedden.

Verzorging
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Camping: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R58 voor een volwassene en R29 voor een kind.
  • Hut: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (afhankelijk van type maximaal 3, 5 of 6 personen) is de prijs per extra persoon R114 voor een volwassene en R57 voor een kind.
  • Bungalow: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (afhankelijk van het type maximaal 4 of 6 personen) is de prijs per extra persoon R172 voor een volwassene en R86 voor een kind.
  • Cottage: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R290 voor een volwassene en R145 voor een kind.
  • Huis: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 9 of 16, afhankelijk van type huis) is de prijs per extra persoon R504 voor een volwassene en R252 voor een kind.


Accommodatie wordt geboekt op basis van logies en eventueel conservation fee. In het restaurant worden ontbijt en diner in buffetvorm geserveer, resp. voor ca. R80 en R150 per persoon.

Prijzen
Camping per plaats (Met elektriciteit) ZAR 1.680,00
Hut ZAR 255,00
Hut ZAR 380,00
Bungalow ZAR 745,00
Bungalow ZAR 850,00
Bungalow ZAR 915,00
Bungalow ZAR 1.475,00
Familie Bungalow ZAR 1.500,00
Huis per nacht ZAR 2.775,00

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er gelden leeftijdsrestricties voor wandelsafari (alleen voor kinderen boven 12 jaar) en voor deelname aan de jeepsafari's (boven 6 jaar).

Het Krugerpark is onderdeel van het South African National Parks Board. Boekingen kunt u maken via het kantoor in Pretoria. Kijkt u op www.sanparks.org. Telefoon: 012 428 - 9111.Fax: 012 - 343 0905.

Vanaf Nelspruit
De makkelijkste toegang tot Pretoriuskop vormt de Numbi-gate. Rijdt hiervoor richting White River over de R537 (of als u vanaf Karino komt, de R538) en kies bij White River voor de R538 richting Hazyview. Na 25 kilometer krijgt u de afslag naar de Numbi Gate via de R569. Bij de ingang meldt u zich, waarna u kunt doorrijden naar het camp Pretoriuskop.

Vanaf Sabie
De makkelijkste toegang vormt de Numbi Gate aan de R569. Rijdt hiervoor vanaf Sabie naar Hazyview via de R 536. Ga bij de T-splitsing rechtsaf richting Hazyview. De eerstvolgende stoplichten kunt u linksaf naar de Paul Kruger Gate. Voor de Numbi Gate moet u nog een stukje verder rijden richting White River. Na 12 kilometer krijgt u de afslag naar de Numbi Gate op de R569. Bij de ingang meldt u zich, waarna u kunt doorrijden naar het camp Pretoriuskop.

Vanaf Hoedspruit
De gemakkelijkste toegang voor Pretoriuskop vormt de Numbi Gate. Volg hiervoor vanaf Hoedspruit de R 40 richting Hazyview. In Hazyview krijgt u eerst een afslag naar de Paul Kruger Gate. Deze neemt u niet, maar u rijdt nog 12 kilometer door over de R538 richting White River. Na 12 kilometer krijgt u de afslag R569 richting Numbi Gate. Bij de ingang meldt u zich, waarna u kunt doorrijden naar het camp Pretoriuskop.


Voor kinderen onder 12 jaar gelden kortingen. Kinderen van 0 - 2 zijn gratis.Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet op wandelsafari. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op jeepsafari.

Plaats:Krugerpark
Telefoon:013 - 735 5128
Fax:013 - 735 5339
Mobiel:082 - 802 1203
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links