Accommodatie

Orpen Restcamp

Zuid Afrika > Mpumalanga > Krugerpark-zuid > Orpen > Orpen RestcampOrpen is de toegangspoort tot het Krugerpark vanwaar uit Satara en Olifantskamp goed te bereiken zijn.
Gate tijden
-nov.- feb: 05:30 t/m 18:30
-maart. & okt: 05:30 t/m 18:00
-apr: 06:00 t/m 18:00
-mei-jul. 06:00 t/m 17:30
-aug.-sept: 06:00 t/m 18:00
Orpen restcamp is centraal gelegen aan de westelijke grens van het Krugerpark ongeveer 45 km ten oosten van Klaserie. Het is een klein restcamp en ontleent zijn naam aan Eileen Orpen, de donateur van de grond waarop het gelegen is. Toen Eileen Orpen bij haar echtgenoot, die lid was van de National Parks Board, vernam van het waterprobleem in het Krugerpark, kocht zij 7 boerderijen gedurende de jaren '30 en '40 en schonk ze aan het park.
Het is handig hier te overnachten als u laat in de middag arriveert, zodat u de volgende ochtend vroeg de rest van het park kunt verkennen. Orpen is een zeer goed gelegen restcamp, het wordt onder meer begrensd door het Timbavati Private Game Reserve, zodat u al direct in de wildernis bent als u de gate bereikt. Orpen is een boomrijk restcamp en beschikt over een winkeltje, benzinestation, zwembad en wasserette. Er is geen restaurant. Twee dochter restcamps horen bij Orpen. Het gaat om restcamps zonder receptie die door Orpen geadministreerd worden.
Maroela, 4km ten oosten van Orpen. Dit is een basiscamping met stopcontacten. Tamboti, 4km naar het noord-oosten heeft safaritenten waarvan sommige en-suite zijn met volledig ingerichte keukens. Voor allebei dient bij Orpen ingecheckt te worden

Orpen restcamp is centraal gelegen aan de westelijke grens van het Krugerpark ongeveer 45 km ten oosten van Klaserie.

Orpen restcamp beschikt over een winkeltje, zwembad, benzinestation en wasautomaat. Bij de receptie kunt u diverse safari's boeken: er zijn ochtend wandelsafari's, een ochtend jeepsafari en een late middag jeepsafari beschikbaar. Ook kunt u hier kisten huren met keukengerei indien u zelf wilt koken.

Orpen restcamp is een van de kleinere restcamps van het Krugerpark met een aantal chalets en 3 familiehuisjes.Er zijn campingplaatsen bij het dochterrestcamp Maroela en safaritenten bij het andere dochterrestcamp, Tamboti. De chalets/rondavals zijn ingericht met een en-suite badkamer, airco en koelkast. In totaal zijn er 12 campingplaatsen, 8 volledig ingerichte safari-tenten met elk twee bedden en communale gerieven. Er zijn 5 hutten waarvan 4 over 2 bedden beschikken en een hut met 3 bedden. De hutten kunnen gebruikmaken van gemeenschaplijke toilet en keuken faciliteiten. De hutten zijn uitgerust met plafonventilators. Verder zijn er 6 bungalows met 2 bedden, volledige keuken en en-suite badkamer. Er zijn ook voorzieningen voor gehandicapten in 2 bungalows.
Elke volledig ingerichte familiehuisje beschikt over 6 bedden. Ze hebben 2 slaapkamers met elk 3 bedden, een slaapkamer heeft een en-suite badkamer. Er is nog een badkamer en een huiskamer.

Verzorging
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Bungalow: prijs bij maximaal 2 personen. Er zijn alleen maar 2-persoons bungalows beschikbaar dus het bijboeken van een extra persoon is niet mogelijk.
  • Cottage: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R290 voor een volwassene en R145 voor een kind.


Accommodatie in het Krugerpark is op basis van logies en eventueel dagelijkse conservation fee. Ontbijt en diner in buffetvorm worden dagelijks geserveerd in het restaurant, tegen resp. ca. R80,00 en R150,00 per persoon.
De conservation fee voor 22012 is R192 per dag voor een volwassene en R96 per dag voor een kind.

Prijzen
Bungalow ZAR 815,00
Guest Cottage ZAR 1.475,00

Voor kinderen onder 12 jaar gelden kortingen. Kinderen van 0 - 2 zijn gratis. Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet op wandelsafari. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op jeepsafari.

Vanaf Johannesburg/City Centre
Volg de N4 richting Nelspruit tot bij de afslag Belfast. Hier gaat u de R540 op richting
Lydenburg in. In Lydenburg slaat u links af de R36 op, in noordelijke richting. U rijdt door Orighstad en over de Abel Erasmuspas. Bij de grote Baobabboom gaat u rechts af op de R531 richting Hoedspruit en Klaserie tot bij de Orpengate. Houdt rekening met circa 4 tot 5 uren voor de rit vanaf Johannesburg.


Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er gelden leeftijdsrestricties voor wandelsafari (alleen voor kinderen boven 12 jaar) en voor deelname aan de jeepsafari's (boven 6 jaar).

Er zijn ook voorzieningen voor gehandicapte in 2 bungalows

Plaats:Orpen
Telefoon:+27(0)13 735 6355
Fax:+27(0)13 735 6359
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links