Accommodatie

Lower Sabie Restcamp

Zuid Afrika > Mpumalanga > Krugerpark-zuid > Lower Sabie > Lower Sabie RestcampLower Sabie is één van de oudste restcamps binnen het Krugerpark. Het is een geliefde locatie voor Zuid-Afrikaners om op safari te gaan. Het camp ligt aan de Sabie rivier en vormt traditioneel een goede omgeving voor wild. Volgens zeggen komt hier de dichtste concentratie aan luipaarden voor - de bomen aan de rivier vormen in elk geval een goede omgeving voor deze dieren. Desalniettemin moet u dit verhaal wel in het kader van safari zien: alleen op het juiste moment en de juiste plaats ziet u het dier dat u graag wilt zien. Lower Sabie is verder een goed uitgerust camp met redelijk wat rondavels, chalets en campingplaatsen. Er is een nieuw restaurant waarvan het dek boven de rivier is gebouwd. Langs de rivier staan bankjes vanwaar u het dierenleven in en rondom de rivier goed kunt gadeslaan.

Lower Sabie ligt aan de zuidoost kant van het Krugerpark, redelijk dicht tegen de grens met Mozambique. Het restcamp is gebouwd aan de Sabie-rivier.

Lower Sabie beschikt over een receptie, winkeltje, restaurant en cafetaria. Bij de receptie kunt u diverse safari's boeken: er zijn ochtendwandelsafari's, een ochtendjeepsafari en een late middag jeepsafari beschikbaar. Ook kunt u hier kisten huren met keukengerei indien u zelf wilt koken.

U vindt hier één van de oudste en populairste restcamps van het park met een groot aantal chalets en campingplaatsen. De chalets/rondavals staan op de nominatie voor restauratie, maar tot die tijd zult u wat verouderde accommodatie treffen, al is uw chalet/rondavel ingericht met een badkamer-en suite, airco en een koelkast. In totaal zijn er 33 campingplaatsen, 4 kleine rondavels voor 1 persoon zonder eigen badkamer, 26 kleine rondavels voor 2 personen zonder eigen badkamer, 24 volledig ingerichte safari-tenten met elk twee bedden waarvan er 12 rivierzicht hebben. Er zijn in totaal 60 bungalows met 2 of 3 bedden waarvan een deel met volledige keuken is uitgerust. De twee familiebungalows en twee guestcottages bestaan uit 2 slaapkamers en-suite en een keuken. Het guesthouse Keartland heeft 3 slaapkamers, een huiskamer en keuken.

Verzorging
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Camping: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R58 voor een volwassene en R29 voor een kind.
  • Hut: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (afhankelijk van type hut max 3 of 5 personen) is de prijs per extra persoon R114 voor een volwassene en R57 voor een kind.
  • Bungalow: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (bij sommige type bungalows kan nog een 3e persoon en er zijn ook 2 5-persoonsbungalows) is de prijs per extra persoon R172 voor een volwassene en R86 voor een kind.
  • Safaritent: prijs bij maximaal 2 personen. Er kunnen ook maximaal 2 personen in een safaritent verblijven, dus het boeken van een extra persoon is niet mogelijk.
  • Huis: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 8) is de prijs per extra persoon R504 voor een volwassene en R252 voor een kind.


Accommodatie in het Krugerpark is op basis van logies en eventueel dagelijkse conservation fee. Ontbijt en diner in buffetvorm worden dagelijks geserveerd in het restaurant, tegen resp. ca. R80,00 en R150,00 per persoon.

De conservation fee voor 2012 is R192 per dag voor een volwassene en R96 per dag voor een kind.

Onderstaande prijzen zijn vanaf prijzen.

Prijzen
Camping per plaats (Met elektriciteit) ZAR 180,00
Hut ZAR 375,00
Safaritent ZAR 625,00
Safaritent ZAR 680,00
Bungalow ZAR 830,00
Bungalow ZAR 860,00
Bungalow ZAR 870,00
Familie Bungalow ZAR 1.430,00
Huis per nacht ZAR 2.775,00

Voor kinderen onder 12 jaar gelden kortingen. Kinderen van 0 - 2 zijn gratis.Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet op wandelsafari. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op jeepsafari.

Het Krugerpark is onderdeel van South African National Parks Board. Reserveringen dienen in Pretoria te worden gemaakt. Kijkt u op: www.sanparks.org. Telefoon: 012 - 428 9111. Fax: 012 - 343 0905.
Houdt u er rekening mee dat het Krugerpark malariagebied is.

Vanaf Pretoriuskop
Vanaf Pretoriuskop loopt er een goede asfaltweg naar Lower Sabie via Skukuza. U kunt natuurlijk diverse andere routes (via gravel) rijden, bijvoorbeeld de vanaf Skukuza via de H3, H5 en h4-2. Houdt u er rekening mee dat u een gemiddelde snelheid haalt van zo'n 20 tot 30 kilometer per uur.

Vanaf Komatipoort
Neem de afslag Komatipoort, rijdt door het dorp heen naar Krokodillenbrug. Eenmaal bij deze toegangspoort aangekomen is het nog 43 kilometer naar Lower Sabie. Dit neemt nog altijd een klein anderhalf uur in beslag.

Vanaf Jeppe's Reef
De snelste route vanaf Mbabane leidt via Jeppe's Reef. Hiervoor neemt u de R 570 richting Piggs Peak. Bij Jeppe's Reef gaat u de grens over tot bij Malelane. U kunt eventueel bij Malelane het Krugerpark al in, maar dan moet u wel 4 uur rekenen (105 kilometer) voor uw tocht naar Lower Sabie.
Het rijdt sneller als u eerst via de N4 richting Komatipoort gaat. Neem de afslag Komatipoort, rijdt door het dorp heen naar Krokodillenbrug. Eenmaal bij deze toegangspoort aangekomen is het nog 43 kilometer naar Lower Sabie. Dit neemt nog altijd een klein anderhalf uur in beslag.

Vanaf Olifantscamp
Vanaf Olifantscamp loopt er een goede asfaltweg naar Lower Sabie via Tshokwane. U kunt natuurlijk diverse andere routes (via gravel) rijden, bijvoorbeeld de route via N'wanetsi Bush Lodge en vandaaruit naar Tsokwane. Houdt u er rekening mee dat u een gemiddelde snelheid haalt van zo'n 20 tot 30 kilometer per uur.

Vanaf Hazyview
Vanaf Hazyview kunt u voor twee verschillende ingangen kiezen. Allereerst kunt u via de hoofdtoegang bij Paul Kruger het park in. Neem hiervoor vanaf Hazyview de R 536 naar Paul Kruger Gate (44 km - rijdt u alstublieft niet te snel, er wordt hier veel gecontroleerd). De afslag vindt u in het noordelijk deel van Hazyview op een druk kruispunt waar aan beide kanten van de weg een winkelcentrum is gevestigd.
De tweede gate die u kunt kiezen, is de Numbi Gate. Ga hiervoor vanaf Hazyview zuidwaarts over de R 40 richting White River/Nelspruit. Na 11 kilometer krijgt u de afslag naar links richting Numbi Gate. Na 14 kilometer komt u bij de gate uit.

Vanaf Barberton
Vanaf Barberton kunt u de mooie R 38 rijden richting Kaapmuiden. Op uw route ziet u tropische vruchten, koffieplantages en dikke bebossing. Bij Kaapmuiden neemt u de N4 (tolweg) richting Mozambique tot Komatipoort. Neem de afslag Komatipoort, rijdt door het dorp heen naar Krokodillenbrug. Eenmaal bij deze toegangspoort aangekomen is het nog 43 kilometer naar Lower Sabie. Dit neemt nog altijd een klein anderhalf uur in beslag.

Vanaf Nelspruit
Vanaf Nelspruit kunt u meerdere routes kiezen. Allereerst kunt u naar White River/Hazyview rijden via de R 40 en bij Hazyview de R 536 opgaan naar Krugergate/Skukuza. Na 70 kilometer komt u uit bij de ingang. Het is nu nog 2 uur safari rijden tot bij Lower Sabie.
U kunt vanaf Nelspruit ook de Malelane ingang nemen. Volg hiervoor de N4 richting Komatipoort en sla af bij Malelane. Al bij al is deze afstand het kortst maar vanaf Malelane heeft u wel zo'n 3,5 uur nodig binnen het park.
De derde mogelijkheid is de N4 te blijven volgen tot bij Komatipoort. Rijdt door het dorp heen en volg de weg tot u bij Krokodillebrug uitkomt. Vanaf hier is het 1,5 tot 2 uur naar Lower Sabie.


Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er gelden leeftijdsrestricties voor wandelsafari (alleen voor kinderen boven 12 jaar) en voor deelname aan de jeepsafari's (boven 6 jaar).

Enkele chalets zijn toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Plaats:Lower Sabie
Telefoon:+27(0)13 735 6056
Fax:+27(0)13 735 6062
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links