Accommodatie

Crocodile Bridge Restcamp

Zuid Afrika > Mpumalanga > Krugerpark-zuid > Crocodile Bridge > Crocodile Bridge RestcampCrocodile Bridge vormt een toegangspoort tot het Krugerpark. Het is ongeveer 8 km vanaf Komatipoort gelegen en wordt duidelijk aangegeven op de N4. Het is handig hier te overnachten als u laat in de middag arriveert, zodat u de volgende ochtend vroeg de rest van het park kunt verkennen. Omdat Crocodile Bridge een restcamp bij een toegangspoort is, ziet u wel 's avonds de lichtjes van de nabij gelegen boerderijen en dorpen vanuit de restcamp. Het camp ligt aan de Krokodilrivier en vormt daarom een goede omgeving voor wild. Crocodile Bridge is verder een goed uitgerust camp met redelijk wat rondavels, chalets en campingplaatsen. Er is geen restaurant in het restcamp, u kunt wel gebruikmaken van het Tambarina Restaurant in Komatipoort. Boeken is noodzakelijk via tel.nr. 013-793 7988. U moet voor 21.00 terug zijn in het restcamp.
Tijdens de korte terugreis wordt vaak wild als nijlpaarden en olifanten gezien. Langs de rivier staan bankjes vanwaar u het dierenleven in en rondom de rivier goed kunt gadeslaan. Het dichtstbijzijnde restcamp is Lower Sabie, circa 35km.

Crocodile Bridge ligt aan de zuidoosthoek van het Krugerpark, 8 km vanaf Komatipoort en 12 km vanaf de grens met Mozambique. Het restcamp is gebouwd aan de noordelijke oever van de Krokodilrivier waaraan het ook zijn naam te danken heeft.

Crocodile Bridge beschikt over een receptie, winkeltje, wasautomaat en benzinestation. Bij de receptie kunt u diverse safari's boeken: er zijn ochtendwandelsafari's, een ochtendjeepsafari en een late middag jeepsafari beschikbaar. Ook kunt u hier kisten huren met keukengerei indien u zelf wilt koken.

Crocodile bridge is een van de kleinere restcamps van Krugerpark met een aantal chalets en campingplaatsen. De chalets/rondavals zijn ingericht met een badkamer-en suite, airco en een koelkast. In totaal zijn er 12 campingplaatsen, 8 volledig ingerichte safari-tenten met elk twee bedden en communale gerieven. Er zijn in totaal 18 bungalows met 2 of 3 bedden waarvan een deel met volledige keuken is uitgerust. Er is ook voorziening voor gehandicapte in 2 bungalows.

Verzorging
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Camping: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R58 voor een volwassene en R29 voor een kind.
  • Bungalow: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 3) is de prijs per extra persoon R172 voor een volwassene en R86 voor een kind.
  • Safaritent: prijs bij maximaal 2 personen. Er kunnen ook niet meer personen in de unit, dus extra personen bijboeken is niet mogelijk.


Accommodatie in het Krugerpark is op basis van logies en eventueel dagelijkse conservation fee. Er is geen restaurant in het restcamp, u kunt wel gebruikmaken van het Tambarina Restaurant in Komatipoort. Boeken is noodzakelijk via tel.nr. 013-793 7988. U moet voor 21.00 terug zijn in het restcamp.

De conservation fee voor 2012 is R192 per dag voor een volwassene en R96 per dag voor een kind.

Prijzen
Camping per plaats ZAR 180,00
Safaritent ZAR 400,00
Bungalow ZAR 875,00

Voor kinderen onder 12 jaar gelden kortingen. Kinderen van 0 - 2 zijn gratis. Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet op wandelsafari. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op jeepsafari.

Vanaf Johannesburg/City Centre
Volg de N4 tot in Nelspruit en rijdt langs Nelspruit richting Malelane/Komatipoort. Vlak buiten Komatipoort ziet u het bord voor het Krugerpark en slaat u links af op de R571 richting Crocodile bridge. Crocodile bridge is ongeveer 8 km vanaf Komatipoort. Houdt rekening met circa 5 tot 6 uren voor de rit vanaf Johannesburg.


Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er gelden leeftijdsrestricties voor wandelsafari (alleen voor kinderen boven 12 jaar) en voor deelname aan de jeepsafari's (boven 6 jaar).

Er zijn 2 bungalows rolstoeltoegankelijk en ook de weg ernaartoe is makkelijk begaanbaar voor mindervaliden.

Plaats:Crocodile Bridge
Telefoon:013-735 6012
Fax:013-735 6000
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links