Accommodatie

Berg-en-Dal Restcamp

Zuid Afrika > Mpumalanga > Krugerpark-zuid > Berg-en-Dal > Berg-en-Dal RestcampBerg en Dal is gelegen in de zuidwestelijke hoek van het Krugerpark, ongeveer 12 km van Malelane Gate. Het is één van de nieuwste restcamps en is gebouwd op het terrein van een vroegere prehistorische nederzetting. Speciale zorg is besteed om de natuurlijke plantgroei in het restcamp te behouden. Het ligt in een heuvelachtig landschap waaraan het zijn naam te danken heeft en kijkt uit op de Matjuludam.
In het noorden en zuiden wordt Berg en Dal begrensd door droge rivierbeddingen. Er is een restaurant, cafetaria, zwembad, bezoekerscentrum waar onder andere natuurfilms vertoond worden, een winkeltje, benzine station en wasautomaat. De accommodatie in Berg en Dal is iets groter en nieuwer dan in de andere restcamps. Buiten de normale ochtendwandelsafari, ochtendsafari en avondsafari is er ook een meerdaags Bushmen Trail. Tijdens dit Trail kunt u San (Bushman) tekeningen bekijken, die herinneren aan de San die eens in dit gebied hebben gewoond en gejaagd. Berg en Dal heeft een dochterrestcamp, namelijk Malelane restcamp, ongeveer 9 km verderop, dat alleen bestaat uit accommodatie zonder verdere faciliteiten. Omdat er geen receptie bij Malelane aanwezig is, moet men bij Berg en Dal inchecken.

Berg en Dal ligt aan de zuidwestelijke van het Krugerpark, ongeveer 12 km van de Malelane Gate. Het ligt in een heuvelachtig landschap waaraan het zijn naam te danken heeft en kijkt uit op de Matjuludam. In het noorden en zuiden wordt Berg en Dal begrensd door droge rivierbeddingen.

Berg en Dal beschikt over een restaurant, cafetaria, zwembad, bezoekerscentrum waar onder andere natuurfilms vertoond worden, winkeltje, benzine station en wasautomaat. Bij de receptie kunt u diverse safari's boeken: er zijn ochtend wandelsafari's, een ochtend jeepsafari en een late middag jeepsafari beschikbaar. Ook kunt u hier kisten huren met keukengerei indien u zelf wilt koken. Er is een wandelpad uitgezet special voor mensen die visueel gehandicapt zijn voorzien van Braille

Accommodatie in Berg en Dal is iets groter en nieuwer dan de ander restcamps met een aantal chalets en campingplaatsen. De chalets/rondavals zijn ingericht met een badkamer-en suite, airco en een koelkast. In totaal zijn er 70 campingplaatsen, 69 bungalows met 2 of 3 bedden waarvan een deel met kitchenette, 23 famliehuisjes met 2 slaapkamers, badkamer en keuken (maximaal 6 personen) en 2 guesthouses: Le Roux Guesthouse (maximaal 6 personen) heeft 3 slaapkamers waarvan een met en en-suite badkamer, een tweede badkamer, een huiskamer en keuken. Rhino Guesthouse (maximaal 8 personen) heeft 4 slaapkamers waarvan twee met en-suite badkamers, 'n derde badkamer en keuken. Een aantal van de familiehuisjes is ingericht voor gehandicapten.

Verzorging
De prijzen zijn als volgt berekend:
  • Camping: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R58 voor een volwassene en R29 voor een kind.
  • Bungalow: prijs bij maximaal 2 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 3) is de prijs per extra persoon R172 voor een volwassene en R86 voor een kind.
  • Cottage: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6) is de prijs per extra persoon R290 voor een volwassene en R145 voor een kind.
  • Huis: prijs bij maximaal 4 personen. Indien u met meerdere personen wenst te verblijven (maximaal 6 of 8, afhankelijk van type huis) is de prijs per extra persoon R504 voor een volwassene en R252 voor een kind.

Accommodatie in het Krugerpark is op basis van logies en eventueel dagelijkse conservation fee. Ontbijt en diner in buffetvorm worden dagelijks geserveerd in het restaurant, tegen resp. ca. R80,00 en R150,00 per persoon.


De conservation fee voor 2012 is R192 per dag voor een volwassene en R96 per dag voor een kind.

Prijzen
Camping per plaats ZAR 180,00
Bungalow ZAR 800,00
Bungalow ZAR 875,00
Familie Bungalow ZAR 1.475,00
Huis per nacht ZAR 2.775,00

Voor kinderen onder 12 jaar gelden kortingen. Kinderen van 0 - 2 zijn gratis. Kinderen tot en met 12 jaar mogen niet op wandelsafari. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op jeepsafari.

Vanaf Johannesburg/City Centre
Volg de N4 tot in Nelspruit en rijdt door Nelspruit richting Malelane. Vlak buiten Malelane ziet u het bord voor het Krugerpark en slaat hier links af. Berg en Dal is ongeveer 12 km van de gate. Houdt rekening met circa 5 uren voor de rit vanaf Johannesburg.

Vanaf Sabie
Vanaf Sabie volgt u de R536 naar Hazyview. 10 km na Hazyview kunt u de afslag nemen naar Phabeni gate (de laatste staat op de meeste kaarten nog niet aangegeven) of u kunt
deze weg blijven tot bij de Pauil Kruger Gate. Vanaf Phabeni volgt u de S1 en H11 of vanaf Paul kruger gate alleen de H11 naar Skukuza. Hier neemt u de R570 naar Berg en Dal. De afstand is 90 kilometer maar omdat u maar 50 km/h mag rijden in het Krugerpark en wilde dieren tegenkomen, duurt deze rit ongeveer 3,5 uur. Let erop dat de gates van rest camps om 18.00 dichtgaan.

Vanaf Satara
Vanaf Satara volgt u d H1-4 tot bij Tshokwane. Hier neemt u de H1-3 tot in Skukuza. Vanaf Skukuza volgt u de H3 naar Berg en Dal.


Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar er gelden leeftijdsrestricties voor wandelsafari's (alleen voor kinderen boven 12 jaar) en voor deelname aan de jeepsafari's (boven 6 jaar).

Een aantal van de familiehuisjes zijn ingericht voor gehandicapten. Er is een wandelpad uitgezet special voor mensen die visueel gehandicapt zijn, voorzien van Braille.

Plaats:Berg-en-Dal
Telefoon:013-735 6106
Fax:013 - 735 6104
Mobiel:082- 802 1201
E-mail adres:reservations@sanparks.org
Website:www.sanparks.org

Om deze accommodatie toe te voegen aan uw persoonlijke reiskoffer, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.
Om een pdf van deze accommodatie te downloaden, moet u zich eerst registreren. Ga naar deze pagina om uzelf te registreren voor Op Reis Naar Zuid Afrika.


Beschikbaarheid aanvragen?

Vul onderstaand formulier in:

Naam:
Email:
Telefoon:
Aantal kinderen (0-2 jaar):
Aantal kinderen (3-12 jaar):
Aantal personen (12+ jaar):
Aankomstdatum:
Vertrekdatum:
Kamers:
Gewenst aantal
x 1-persoonskamer
x Dubbelkamers
x Twin-kamers
x Familiekamers
x Appartement
Geef eventuele andere kamers aan bij vragen/opmerkingen
Vragen/Opmerkingen:

Let op: Dit formulier wordt rechtstreeks naar de accommodatie verstuurd en niet naar opreisnaarzuidafrika.nl. Verstuur eventuele vragen / opmerkingen daarom bij voorkeur in het Engels.
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in:
 

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:
Hoe stel ik mijn reis samen?
Reiskoffer
PDF Downloaden
Annuleringsverzekering


Interessante links