Alles over  

West Coast National Park

Zuid Afrika > Western Cape > West Coast > West Coast National Park >Een aardig uitstapje in de West Coast provincie vormt het West Coast National Park. In het park leven zo'n 360 vogelsoorten waarvan flamingo's en pelikanen onderdeel uitmaken.
De Langebaan-lagune in het park ligt aan de uiterste zuidpunt van de Oost-Atlantische vliegroute, waarlangs buiten het broedseizoen ongeveer 7 miljoen waadvogels naar de moerassen ten zuiden van de poolcirkel trekken. Midden in de zomer worden de lagune en de zandstranden bevolkt door ruim 37.500 waadvogels en andere watervogelsoorten. Velen beschouwen het gebied dan ook als het belangrijkste moeras voor waadvogels in Zuid-Afrika.
Ieder jaar van april t/m augustus komen maar liefst ongeveer 8000 grote flamingo's bijeen in de lagune, vooral in het zuidelijk deel.

Milieu-educatiecentrum Geelbek ligt langs de zuidelijke kusten van de lagune. Vanaf de R27 ingang is Geelbek bereikbaar door de weg nog 6 km te volgen. Ga bij de splitsing naar rechts en rijd nog 4 km door; het centrum ligt links. Volg eenvoudig de weg vanaf de Langebaan-ingang nog ongeveer 10km tot aan de afslag voor Geelbek.

Natuurreservaat Postberg is beroemd om de massa's voorjaarsbloemen, de schitterende rotsformaties en de adembenemende uitzichten over de mooie lagune aan de ene kant en wijdsheid van de oceaan aan de andere kant. Met zijn 1800 ha werd het gebied in 1969 uitgeroepen tot particulier natuurreservaat en vervolgens in 1987 ingelijfd bij het Westcoast National Park als Zuid-Afrika's eerste 'contract-park'. Postberg is alleen geopend in augustus en september.

De beste route vanaf Kaapstad: Neem de N1 vanuit het stadscentrum en verlaat hem bij de afslag Paarden Eiland, die naar de R27 voert. U zult de borden naar de ingang vanzelf zien. Er is in elk geval een ingang vlakbij Langebaan, het dorpje aan de noordkant van het park.

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!