Alles over  

Riebeek Valley

Zuid Afrika > Western Cape > West Coast > Riebeek Valley >Riebeek Valley bestaat uit de dorpjes Riebeek Kasteel en Riebeek-Wes. Riebeek Kasteel ligt aan de R 311 circa 75 km van Kaapstad. Het is gesitueerd aan de voet van de Kasteelberg, een berg van 946 m hoog van hetzelfde type zandsteen als de Tafelberg. Feitelijk behoort het tot dezelfde bergketen.
Riebeek Wes ligt 4 kilometer van Riebeek Kasteel aan de R 311 Richting Morreesburg. De twee plaatsjes zijn nauw verbonden.
De naam Riebeek Kasteel verscheen voor het eerst in het verslag van chirug Pieter van Meerhof, die hier op ontdekkings reis was in 1661. Hij vernoemde de plaats naar de leider aan de Kaap, Jan van Riebeek. De berg kreeg de naam van het eerste gebouw in Kaapstad: Kasteelberg.
De laatste jaren is Riebeek Valley uitgegroeid tot een artistiek dorp. Het ligt dicht genoeg bij Kaapstad om een dagtochtje naar de stad te maken en het is landelijk genoeg om er nog een rustig leven te kunnen leiden. Langzaam stroomt het dorpje dan ook vol met kunstenaars, leuke restaurants en artistieke winkeltjes.
Het dorpje doet bovendien charmant aan. In het voorjaar, als de perzikbomen in bloei staan, is heel Riebeek Kasteel en omgeving gehuld in een deken van roze en witte bloesem. Elke 1e zaterdag van de maand is er een markt, Valley Morning Market.
Temidden van het dorpsplein van Riebeek Kasteel vindt u het Red Ox Monument. Dit is opgericht in 1938 ter ere van de dappere Ossen van de Grote Trek. Deze Afrikaner inslag is niet zo vreemd als u bedenkt dat twee hele belangrijke politieke figuren in Riebeek Wes zijn geboren. Zo werd generaal Jan Smuts geboren op de boerderij Bovenplaas en Dr. D.F. Malan op de boerderij Allesverloren. Inmiddels kunt u bij Allesverloren Wine Estate heerlijk wijn en port proeven. De farm ligt net buiten Riebeek Wes en is bereikbaar op telefoonnummer +27 (0) 22 4612 320. Verder is het heerlijk wandelen of Mountainbiken op de Kasteelberg ( 946 m). Er zijn routes in verschillende lengtes uitgezet. Voor meer informatie kunt u bellen met: + 27 (0) 22 4481 584.


Handige telefoonnummers:
Politie: 1011 (landelijk) + 27 (0)22 4481 644
Ambulance: 10177 (landelijk) + 27 (0)22 4822 907

Vanaf Riebeek Valley kunt u een leuke dagrit maken naar de West Coast.

Riebeek Valley - Kaapstad: 75 km

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met het plaatselijke Toerisme kantoor op telefoonnummer + 27 (0) 22 4481 584. Openingstijden ma- vr. Van 9.00 - 16.00 en za. Van 9.00 - 13.00. Zondag gesloten.

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Riebeek Valley heeft leuke winkeltjes met handgemaakte artistieke producten. Er zijn charmante restaurantjes om even heerlijk te lunchen. Bovendien kunt u gemakkelijk een dagrit maken naar de West Coast of het theater Evita se Perron bezoeken.

Provincies

Zuid Afrika!