Alles over  

Bredasdorp

Zuid Afrika > Western Cape > Overberg > Bredasdorp >Komend vanaf Caledon en rijdend tussen heuvels vol graan en schapen lijkt Bredasdorp in eerste instantie een saai provinciedorp. Maar het dorp heeft een aantal leuke winkeltjes en galerie├źn waar u een prettig uurtje kunt doorbrengen. Aan de voet van de Bredasdorp bergen ligt het Heuningsberg Natuurreservaat.
Geschiedenis Bredasdorp is in 1837 gesticht door Michiel van Breda die vanaf zijn farm Zoetendalsvlei een actieve rol heeft gespeeld in het ontwikkelen van de Merino-schaap industrie door heel Zuid-Afrika. In 1840 is hij de eerste burgemeester van Kaapstad geworden. Voor de BNK Landbou in de Swellendamstraat kunt u een beeld van een merinoschaap zien, ter gedachtenis aan het werk van Michiel van Breda. Rondom Bredasdorp is het overigens mogelijk om een rondleiding op een farm te krijgen - waaronder Nacht Wacht. Informeert u hierover bij Suidpunt Tourism Bureau in Bredasdorp of het Overberg Tourism Bureau in Caledon: 028 - 214 1466. U dient een tour vooraf te bespreken.
Scheepvaartmuseum Het Scheepvaartmuseum in Bredasdorp biedt een complete collectie. Het museum bestaat uit drie secties. In de voormalige Onafhankelijkheidskerk zijn ondermeer kanonnen, munten, en scheepsklokken te zien. In het bijbehorende Old Parsonage zijn allerlei voorwerpen gehuisvest die langs de kust zijn gevonden. Het Old Parsonage is een zogenaamd Strandveldhuis - een voorbeeld van Overberg-architectuur. In het Old Coach House tenslotte, vindt u antieke gereedschappen en machines. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.45 uur. Weekend: van 11.00 tot 15.45 uur. Entree: 5 rand voor volwassenen en 2 rand voor kinderen. Adres: Independent Street. Telefoon: 028 - 424 1240.

Meer informatie kunt u krijgen bij het regionale toeristenbureau Suidpunt Tourism Bureau in Dr. Jansen Street. Telefoon: 028 - 424 2584, fax: 028 - 424 2731. E-mail: suidpunt@brd.dorea.co.za. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 09.00 tot 13.00. Internetfaciliteiten aanwezig.

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!