Alles over  

Betty's Bay

Zuid Afrika > Western Cape > Overberg > Betty's Bay >Thema's: Leuke dorpjes, Natuur

Betty's Bay is een schilderachting dorpje aan de kust tussen Pringle Bay en Kleinmond en is omgeven door de Kogelbergen en de Atlantische oceaan, zoetwater meren en de Palmiet River.

Betty's Bays is deel van het Cape Floral Kingdom reservaat vanwege de bijzondere voorbeelden van fynbos. Alhoewel het Cape Floral Kingdom de kleinste van de 6 bestaande ter wereld is heeft het wel de 2e grootste verscheidenheid. Het reservaat trekt van Gordon's Bay door het dorpje Kleinmond en verder landinwaards tot Grabouw met een totale oppervlakte van 100.000 ha.

In Betty's Bay kunt u een bezoek brengen aan de Harold Porter Botanical Garden, ook wel bekend als Little Kirstenbosch. Hier vindt u mooie Protea's en meer dan 50 verschillende soorten Erica's. Er is ook penguin kolonie (Jackass) op Stony Point die een bezoekje waard zijn. Het is 1 van vier broedkolonies in Zuid Afrika en door de gemeente is hun leefgebied uitgeroepen tot Natuur Reservaat in Juli 2002. Sindsdien is de groep behoorlijk in aantal uitgebreid. De beste tijd om ze te zien is aan het einde van de middag wanneer de pinguins terugkomen van het vissen!

Op Stony Point kunt u ook de overblijfselen zien van een Whaling Station, waar de gevangen walvissen verwerkt werden. Het was in bedrijf van 1912 tot 1930. Sinds Zuid Afrika in 1976 een verdrag heeft getekend om de de jacht op de walvis te verbannen maken deze grote zoogdieren hun come back. Elk jaar tussen Mei en December komen de Southern Right en de Humpback deze kant op om hun kleintjes te krijgen.

Er zijn verschillende lekkere stranden, op Silver Sands en Hangklip Dunens, die ten westen liggen van Stony Point is het lekker vliegeren. Jock's Bay en Shelly beach, vlak bij Harold Porter Garden is meer geschikt voor de kleintjes omdat het daar heerlijk peddelen is en ze hier heerlijk schelpjes kunnen zoeken!

Foto's mede dank aan/copyright to Wesgro

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!