Alles over  

Uniondale

Zuid Afrika > Western Cape > Klein Karoo > Uniondale >Thema's: Duurzaam

Uniondale ligt in het oosten van de Kleine Karoo. Het leven is er rustig, al wordt het dorp soms opgeschrikt door het verschijnen van het spook van Uniondale. In Zuid-Afrika is het dorp vooral om dit verhaal bekend, waarin een jonge vrouw om een lift vraagt en vervolgens verdwijnt. De vrouw is de spookverschijning van een meisje dat in het paasweekeinde van 1968 in de auto van haar verloofde lag te slapen. Hij verloor de macht over het stuur. Zij was op slag dood. De eerste keer dat melding wordt gemaakt van de spookverschijning dateert uit 1976, maar daarna hebben verschillende mensen een soortgelijk verhaal bevestigd. Behalve het meisje dat lift, zijn er meldingen van autodeuren die opengaan, een schrille lach en koude windvlagen. Elk jaar rond pasen wachten de Uniondalers op nieuwe getuigenverklaringen.

De economie rondom het dorp bestaat vooral uit boerenbedrijven met schapen, geiten, appels en zaad. Interessant is de Aloe Vera fabriek waar diverse producten worden gefabriceerd uit deze plant met genezende krachten. De fabriek staat in het dorp, in Show Street. Rondleidingen zijn helaas niet meer mogelijk, en jammer genoeg is het winkeltje ook gesloten.
Aardig is de oude watermolen, waarvan de schoepen nog draaien. In de molen is een koffieshop/restaurant gevestigd en kunt u handgemaakte cadeauboeken kopen. Het gebouw staat op de monumentlijst, evenals het fort dat tijdens de Boerenoorlog werd gebruikt. In het dorp wonen en werken overigens enkele kunstenaars. Bezoek bijvoorbeeld de Square Apple Art Gallery in Queenstraat of - als u langere tijd in dit kleine Karoodorpje wilt verblijven, doe een workshop bij Casa d'Arte.

Via de Prince Alfred's pas heeft u vanaf Uniondale toegang tot de Tuinroute. Vanaf Uniondale rijdt u naar Avontuur via de Uniondale Poort. U ziet hier nog de typische Karoo bergwanden met rode en bruine kleuren en stijle wanden. Vanaf Avontuur gaat u de pas over die langzaam maar zeker naar het groen brengt van de Outeniquabergen en de Tuinroute. De route is van gravel en neemt behoorlijk veel tijd in beslag. Rekent u op circa 2 uur.

Uniondale - Oudtshoorn: 110 km
Uniondale - Plettenberg: 66 km
Die Watermeul

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
The Cottages Teagarden

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch
The Townhouse Guesthouse

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch, Diner
Zeru House

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Uniondale is zo'n onverwachts charmant dorpje waar het prettig is om even lekker te lunchen, rond te wandelen en de locale sfeer en natuur op te snuiven.

Provincies

Zuid Afrika!