Alles over  

Kaapstad/Noordhoek

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Noordhoek >Noordhoek is een rustig dorpje aan de Westkant van het Kaaps Schiereiland. Het is een gezellig plaatsje waar een aantal leuke restaurantjes te vinden zijn. Prettig aan Noordhoek is beslist het 8 kilometer lange strand Long Beach waarop het goed paardrijden is. Noordhoek is bovendien via de Chapmans Peak Drive vanaf Houtbay snel bereikbaar. Reden waarom veel Capetonians in het weekend een dagje naar Noordhoek komen of er zelfs een tweede huis hebben. Vooral voor kunstenaars is Noordhoek aantrekkelijk geworden de laatste jaren. Elke eerste zondag van de maand tussen oktober en mei houden veel van deze kunstenaars open huis. Neem ook een kijkje in Noordhoek Farm Village, een winkelcentrum met diverse knusse winkeltjes, Manuka Wijnboutique en lunchrooms aan de voet van de Chapmans Peak Drive. Longbeach Mall is de moderne shoppingmogelijkheid met meer dan 90 winkels, een bioscoop en ander vermaak.

Noordhoek is o.a. bereikbaar via de Chapman's Peak Drive vanuit Houtbay. Deze weg is één van de meest spectaculaire kustwegen ter wereld. Rijdend over de weg ziet u de branding 152 meter onder u op de rotsen slaan. Het groen van de bergen, wit-geel van het zand en blauw van de oceaan zijn van een prachtige schoonheid. Op verschillende plaatsen zijn parkeerhavens gemaakt. Het is beslist de moeite waard om af en toe te stoppen. De Chapman's Peak Drive is sinds 1994 een tolweg. Deze tol bedraagt R 26,00 per auto. Met een Wild Card krijgt u korting.
Horizon Cottages

Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: ***
Quantum Adventures

Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Silvermine Nature Reserve

Soort: Botanische tuinen en natuurreservaten
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Silvermine Wandelroute

Soort: Wandelen, fietsen, quadbikes & segway
Prijs volwassenen: 980,00
Prijs kinderen: Onbekend
The Green Pass to Cape Point

Soort: Tour Operator
Prijs volwassenen: 350,00
Prijs kinderen: Onbekend
Rioja Restaurant

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
Thorfynn’s restaurant

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

In de maanden augustus tot en met november kunt u dagelijks tussen 08.00 en 18.00 uur de zogenaamde 'shark-spotters' tegenkomen op de stranden. In deze maanden komen de witte haaien dichterbij de stranden; het is gebleken dat aanvallen van haaien vooral dan plaatsvinden. Het is verstandig voorzichtig te zijn als u gaat zwemmen en in elk geval gebruik te maken van een strand waar shark-spotters actief zijn.

Provincies

Zuid Afrika!