Alles over  

Kaapstad/Fish hoek

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Fish hoek >Aan de kustweg langs Fals Bay, een stukje ten noorden van Simon's Town, ligt Fish Hoek. De meeste bewoners zijn tegenwoordig gepensioneerden; desalniettemin heeft het dorp een levendige en drukke hoofdstraat met een variatie aan winkels en marktstalletjes. Het lange strand van Fish Hoek is één van de veiligste stranden rond Kaapstad om te zwemmen en bodyboarden. Van juli tot oktober zijn hier ook wel walvissen en dolfijnen te zien die zich tot circa 50 meter van de kust bevinden.
Omdat Simon's Town vroeger een marinebasis was, mocht de eerste farm zich hier in Fishoek in 1818 vestigen, onder voorwaarde dat er geen openbaar wijnhuis zou komen. Men was namelijk bang dat de ruwe, dorstige zeelieden op weg naar de basis in Fish Hoek een stop zouden maken. Bijna 200 jaar later is er nog steeds geen drankwinkel in Fishhoek.

Photo courtesy Cape Town Tourism & S A Tourism
Villa Honeywood Guest House

Soort: Boutiquehotel of -Guesthouse
Beoordeling: *****
Tranquility Guest House

Soort: Guesthouse
Beoordeling: ****
Aquatrails

Soort: Water- & bootexcursies
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Cape Trails & Treks

Soort: Onbekend
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Cruise Sub Aqua

Soort: Water- & bootexcursies
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Bayside on Fishhoek Beach

Soort: Vis
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

In de maanden augustus tot en met november kunt u dagelijks tussen 08.00 en 18.00 uur de zogenaamde 'shark-spotters' tegenkomen op de stranden. In deze maanden komen de witte haaien dichterbij de stranden; het is gebleken dat aanvallen van haaien vooral dan plaatsvinden. Het is verstandig voorzichtig te zijn als u gaat zwemmen en in elk geval gebruik te maken van een strand waar shark-spotters actief zijn.

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links