Alles over  

Kaapstad/Durbanville

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Durbanville >Thema's: Culinair, Natuur

Durbanville is gelegen ten noorden van Kaapstad in de Tygervalley. Toen Jan van Riebeeck in 1672 in de Kaap voet aan wal zette zag hij tijdens één van zijn tochten om de omgeving te verkennen dat de begroeiing op de bergen aan de Noordkant nogal gestreept was, zoals een tijger - en zo komen de Tygerbergen aan hun naam.

In eerste instantie was Durbanville alleen een buitenpost waar de wagens die Kaapstad verlieten konden overnachten. In 1825 kreeg men toestemming om de 1e kerk te bouwen en heette het Pampoenkraal. In 1836 is de naam veranderd naar D'Urban maar om verwarring te voorkomen met Durban in KwaZulu-Natal werd D'urban omgedoopt tot Durbanville. Vanaf het begin van vorige eeuw groeide het stadje snel en in 1970 had het zelfs zijn eigen gerechtshof, wat nu nog terug te vinden is in het rust- en Vrede Komplex. Ondanks de groei heeft durban zijn oude karakter en architectuur weten te behouden.

De charme van Durbanville ligt in de unique combinatie van stedelijke geraffineerdheid en de van oudsher gevestigde boeren gemeenschap. Er wordt al 300 jaar wijn gemaakt in deze Vallei en hij staat bekend vanwege, volgens de plaatselijke bevolking, de perfecte Sauvignon Blanc. Natuurlijk kunt u deze proeven op een van de wijnlandgoederen in de omgeving.

Leuk om te doen
Neem een kijkje je bij de oude molen in High Street (Aurora). Deze is gebouwd in 1840 en gebruikt als windmolen tot 1900. Toen werden het dak, de wieken en de machines verwijderd en het als een paarden molen gebruikt. Daarna raakte hij in verval en werd de molen gebruikt als arbeidershuisje. In 1963 is hij gerestaureerd.

Rust en Vrede Art Gallery
De Gallery is te vinden in een Oud Kaap-Hollands complex dat dateert uit 1850 en ligt in een prachtige tuin.
10, Wellington Road telefoon + 27 (0) 21 9764 691
Ma - vr. 9.00 - 17.00
Zat. 8.30 - 12.30

Tygerberg Nature Reserve.
In dit reservaat is het heerlijk wandelen met spectaculaire uitzichten over Kaapstad en de Tafelberg

Ook leuk om te doen in Durbanville is een rit in de stalen bobsleebaan (Tobboggan slope). Bij gebrek aan sneeuw hebben ze een stalen baan gebouwd van 1,25 km lang. Snelheden van 40 km p/u worden bereikt en het kost ca. R 15 per rit. Telefoon + 27 (0) 21 9494 439

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met het plaatselijke toerisme kantoor op
+ 27 (0) 21 9703 174. Email tygerberg@tourismcapetown.co.za
Alba Guestfarm

Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: onbekend
Aero Sport

Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Altydgedacht Estate

Soort: Onbekend
U kunt hier terecht voor: Onbekend
Bloemendal Restaurant

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Lunch
Wheatfields

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

In september viert Durbanville het Seizoen van Sauvignon. De wijnfarms van Durbanville stellen hun deuren open voor een goed glas Sauvignon, muziekoptredens of een lekkere picknick. Kijk op www.durbanvillewine.co.za voor meer informatie.

Provincies

Zuid Afrika!