Alles over  

Kaapstad/Constantia

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Constantia >Thema's: Culinair, Cultuur, Natuur

Constantia is een rustige buitenwijk van Kaapstad aan de achterkant van de Tafelberg. In dit deel ligt ondermeer Groot Constantia, het oudste wijnlandgoed van Zuid-Afrika. Richting het plaatsje Tokai liggen andere klinkende namen als Constantia Uitsig, Klein Constantia en Steenberg. Deze drie farms hebben een fantastisch uitzicht. Bovendien kunt u op Constantia Uitsig en Steenberg uitstekend lunchen en dineren.

Oudste wijnlandgoed
Constantia heeft de naam ontleend aan het wijnlandgoed Groot Constantia - het oudste wijnlandgoed van Zuid-Afrika. In 1685 kreeg de VOC-gouverneur Simon van der Stel een stuk land toegewezen 'achter de berg' . Van der Stels aanvraag voor dit stuk grond is ondersteund door ene Rijckloff van Goens; als dank is het landgoed naar zijn dochter Constance vernoemd. Van der Stel plantte in 1695 8401 bomen op het landgoed, bestaande uit eiken, kastanjes, olijf- en bananenbomen. Ook vandaag biedt het landgoed een lommerrijke indruk door de vele bomen. Voor de wijnproductie werden meer dan 100.000 wijnstokken geplant. In de loop der jaren is het landgoed in heel wat handen overgegaan, bedreigd met brand, faillissement en toch weer gered. Desalniettemin heeft ook Groot Constantia niet meer de vorm die het had in 1685. Zo is een deel afgesplitst - bekend als Klein Constantia en nog altijd 146 hectare groot - dat ook zeer goede wijnen maakt en deel uitmaakt van de Constantia Wijnroute. Het hoofdhuis van Groot Constantia is tegenwoordig een museum en het Jonkerhuis (waar de vrijgezellen zonen traditioneel woonden) is nu een restaurant dat Kaaps-Maleise gerechten opdient.
Het landgoed is dagelijks geopend van 09.00 - 17.00 uur. Wijnproeverijen zowel in de wijnkelder achter het hoofdhuis als in het proeverijlokaal aan het begin van de rijlaan is mogelijk tussen 09.00 en 16.00 uur. Keldertoeren starten vanaf 10.00 tot 16.00 uur. Gesloten op Goede Vrijdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Telefoon: 021 - 794 5218.

Constantia Vallei De wijnranken Groot Constantia staan geplant in de Constantia Vallei, een mooie vallei die door ondermeer de Steenberg wordt begrensd. Invloed van voldoende zon, regen en wind zorgen voor uitstekende omstandigheden om wijn te produceren. In deze zelfde vallei liggen ook de wijnlandgoederen Klein Constantia, Constantia Uitsig en Steenberg. Hoewel deze wijnlandgoederen internationaal wat minder bekend zijn, hebben ze onder de Zuid-Afrikaanse bevolking een grote reputatie opgebouwd. Vooral de restaurants van Constantia Uitsig (La Colombe & Constantia Uitsig) en Steenberg (Catharina's) staan zeer goed bekend. Vooraf reserveren is noodzakelijk, vooral als u hier wilt dineren. Overigens kunnen we een lunch op een van de landgoederen ook zeer zeker aanraden!

Kaapstad/Constantia - Kaapstad/City Centre: 12
Groot Constantia

Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Steenberg Golfcourse

Soort: Golf
Prijs volwassenen: 550,00
Prijs kinderen: Onbekend
Catharina's - Steenberg Winefarm

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
Constantia Uitsig

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
La Colombe

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
River Cafe - Constantia Uitsig

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Heerlijk dineren, prachtige wijnlandgoederen en een fantastisch uitzicht: Constantia is niet voor niets de oudste wijnplaats van Zuid Afrika. Net buiten Constantia ligt Kirstenbosch, de mooiste botanische tuin van het land.

Provincies

Zuid Afrika!