Alles over  

Kaapstad/Bloubergregio

Zuid Afrika > Western Cape > Greater Cape Town > Kaapstad/Bloubergregio >Thema's: Flora, Natuur, Strand

Als u een foto ziet van de Tafelberg op afstand waarbij de top plat is en de zee een mooie voorgrond vormt, is deze zeer waarschijnlijk genomen vanaf Bloubergstrand, Bloubergrant of Milnerton. De stranden aan de noordwestkant van Kaapstad bieden namelijk de mooiste beelden op de beroemde berg en de stad. Ook de stranden zijn populair. Het is een kilometers lang wit zandstrand en is vooral geliefd bij (kite)surfers vanwege de gunstige winden. Een lange strandwandeling of een middagje zonnebaden zijn populaire bezigheden. Zwemmen is zelfs mogelijk, maar het water zal erg koud zijn (ook in de zomer) omdat het aan de Atlantische kust ligt. Voor iets warmere temperaturen adviseren we u stranden (veel) verder oostwaarts, te beginnen bij False Bay, maar in de vroege zomer zelfs nog oostelijker.

De Streek Bloubergstrand was vroeger een klein vissersplaatsje. Daar is niet zoveel van over. De moderne bebouwing heeft het overgenomen, vooral aan de brede boulevards en de straten direct achter het strand. Zuidelijk van Bloubergstrand ligt Milnerton en iets noordelijk Melkbosstrand. Te samen vormen de plaatsen de Blaauwbergregio. De namen kunnen nog wel eens voor verwarring zorgen!

U kunt Bloubergrant heel goed als uitvalsbasis gebruiken voor uw uitstapjes in de omgeving. Het V&A Waterfront, het centrum van Kaapstad, het Ratanga pretpark en het GrandWest Casino liggen eigenlijk maar 15 minuten per auto weg. Ook een uitstapje naar het West Coast National Park is makkelijk te ondernemen. Golfen kunt u op de Milnerton Golf Club en Atlantic Beach Golf Club. Natuurliefhebbers zullen een paar plezierige uurtjes beleven in Rietvlei Wetlands waar vooral het vogelleven goed vertegenwoordig is. Een erg leuk uitstapje vormt een bezoek aan het Sancob Seabird and Penguin Rehabilitation Centre waar met olie besmeurde pinguïns en zeevogels worden opgevangen en schoongemaakt. Het centrum komt bijvoorbeeld in actie als een schip olie is verloren in Table Bay en dieren worden bedreigd. Begeleide toeren zijn mogelijk op afspraak. Belt u met 021 - 557 6155 of kijk op www.sanccob.co.za

Historisch gezien is Bloubergstrand vooral in het jaar 1806 belangrijk geweest. In januari van dat jaar is een grote slag geleverd tussen de VOC en Britse troepen die de macht aan de Kaap wilden overnemen. De Engelsen hadden de oorlog aan Frankrijk verklaard en daarmee ook indirect aan Holland dat inmiddels door de Fransen was ingelijfd. De Nederlandse VOC-troepen waren ook bij lange na niet sterk genoeg om zich tegen de Britse invasie te verzetten. De Kaap-provincie is sinds de slag op Bloubergstrand ingelijfd bij het Britse Empire. Overigens is de slag op diverse schilderijen uit die periode afgebeeld, ondermeer te zien in het Kasteel de Goede Hoop.

Kaapstad/City Centre - Kaapstad/Blouberg: 45
Cafe Blouberg

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch, Diner
On the Rocks Restaurant

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Het beste uitzicht op de Tafelberg komt vanaf de westkust bij Bloubergstrand, Milnerton of Tableview

Provincies

Zuid Afrika!