Landkaart  

Greater Cape Town

Alles over

Greater Cape TownSommige streken in de wereld hebben alles. Greater Cape Town hoort daar beslist bij. Met de stad Kaapstad als kern, ook wel City Bowl genoemd, bestaat het gebied uit ondermeer de zuidelijke voorsteden (suburbs) Constantia, Kirstenbosch en Houtbay. Eigenlijk is de benaming voor stad een onjuiste weerspiegeling van de term suburbs. De ruimte en landelijkheid die deze woonbuurten uitstralen hebben veel meer weg van buitenwijken dan van voorsteden. Tussen de suburbs en de City Bowl ligt de Atlantische Kustweg met wijken als Clifton en Camps Bay. Aan de bovenkant van Kaapstad liggen noordelijke suburbs zoals Bloubergstrand. Deze suburbs liggen ook aan de Atlantische Oceaan en bieden goed zicht op de stad met de Tafelberg.
Ten zuidwesten van de stad ligt het schiereiland Kaap de Goede Hoop. Eenmaal voorbij Constantia en verder zuidwaarts zakkend, komt u vanzelf bij een deel van het Tafelgebergte uit waar u ofwel overheen moet (via de De Kaapse Weg) of omheen (via de Chapmans Peak Drive tussen Houtbay en Noordhoek). Beide wegen, maar vooral de Chapmans Peak Drive, zijn prachtige routes met spectaculaire vergezichten. Het zijn van die routes die je rustig nog eens kunt rijden, en nog eens, en...Aan de andere kant van de berg strekt zich dan het Schiereiland uit met op de zuidelijkste punt Kaap de Goede Hoop.

Natuur In zowel Kaapstad zelf als de omgeving is nog veel pure natuur te vinden. Een paar voorbeelden: de Tafelberg in Kaapstad, Signal Hill en Leeuskop aan weerzijden van de Tafelberg. Er lopen hier talloze wandelpaden. Voor kustliefhebbers is er de Beach Road tussen Clifton en Houtbay waar u op diverse plaatsen kunt stoppen en een fantastische kustlijn ziet. Dat geldt natuurlijk ook voor de Chapmans Peak Drive en later op het Schiereiland voor de route langs de westkant waarbij u langs Kommetjie en Scarborough komt. Neem ook eens een kijkje in het Zilvermijn district bij Noordhoek. Dit gedeelte behoort nu, net als Kaap de Goede Hoop, tot het Table Mountain National Park (totaal 22.000 hectare). Door buitenlandse toeristen wordt het Zilvermijngedeelte niet vaak bezocht, maar als u de moeite neemt, wordt u beloond met mooie uitzichten over zowel de Table Bay (richting Kaapstad) als False Bay (tussen Simons Town en Gordons Bay aan de andere kant van de baai). Tenslotte biedt Kaap de Goede Hoop veel puur natuur. Er zijn kortere en langere wandelroutes uitgezet, die u elk - op eigen manier - laten genieten van het ongerepte landschap, het fynbos en de mooie kustlijn.

Flora en Fauna U zult het waarschijnlijk op het eerste gezicht niet denken, maar het Table Mountain National Park heeft meer verscheidenheid aan bloemen en planten dan Nieuw Zeeland of Groot Brittanië. Samen met een aantal andere delen in de Westkaap provincie vormt het Table Mountain National Park, één van de belangrijkste hotspots ter wereld vanwege de enorme biodiversiteit in flora. Op 0,5 % van het continent Afrika groeit namelijk 20% van de totale flora van het gehele Afrika-continent. Qua diversiteit staat de Kaapse Flora op de wereldranglijst onder nummer 18 genoteerd. In de oudste en grootste botanische tuin van Zuid-Afrika, Kirstenbosch, zult u de meeste soorten kunnen treffen.
Fauna komt ook voor in dit deel van Afrika, al is dat niet meer zo rijk als het ooit was met vrij rondtrekkende olifanten en leeuwen (de eerste dagboekverslagen van de VOC melden telkens weer brullende leeuwen op Signal Hill en de Tafelberg!). Desalniettemin is er nog een grote verscheidenheid te vinden waarvan de walvissen, zeehonden, pinguïns en dolfijnen het meest in het oog springen om gevolgd te worden door bavianen (Kaap de Goede Hoop) maar ook boksoorten als hartebeest, bontebok en blesbok. De dassies op de Tafelberg hebben overigens ook een onvergetelijke status bereikt.

Cultuur Wat u ook zoekt aan culturele invulling, u heeft grote kans in de regio iets van uw gading te vinden. De theaters van Kaapstad biedt een keur aan voorstellingen, er is een grote verscheidenheid aan musea, zowel in Kaapstad zelf als in de buitenwijken en op het Schiereiland. Concerten worden regelmatig in de open lucht gegeven, bijvoorbeeld in Kirstenbosch. Beeldententoonstellingen en andere kusntwerktentoonstellingen zijn talloos waarvan de beeldentuin in Kirstenbosch en de galerijen in Kaapstad centrum en Kalkbay wellicht het makkelijkst toegankelijk zijn.
Verder vormen zowel de stad als de buitenwijken en het Schiereiland een smeltkroes van culturen: blank, zwart en kleurling leeft er naast en met elkaar. Een bezoek aan een township laat u zien hoe in dit deel van Zuid-Afrika dagelijks wordt geleefd. Het kan een schok zijn te zien onder welke omstandigheden dit deel van de bevolking de dagen doorbrengt. Tegelijkertijd hoopt uw gids u te kunnen laten zien dat het ook leuk is om in een township te wonen. Saai wordt het er nauwelijks!

Religie Het is een belevenis om een kerkdienst bij te wonen in de townships. Zodra de marimba wordt bespeeld en het koor begint te zingen, is de intensiteit voelbaar. Een townshiptoer kan op zondag meestal wel gecombineerd worden met een bezoek aan een kerk. In de townships vindt u verder diverse andere religieuze vormen en geloven. Hier en daar staan katholieke kerken waar op zondag de mis wordt opgedragen. Vaak zijn deze kerken begonnen als missiepost vanwaar - ook nu nog - dagelijkse hulp wordt geboden.
In de townships zult u zomaar een jongen kunnen tegenkomen gehuld in een deken met een wit gezicht. Zo'n jongen komt dan net uit de 'bush'. In de Xhosa-cultuur betekent dit dat de jongen (hij zal meestal rond 16 jaar oud zijn) besneden is en zojuist genezen. Het genezingsproces neemt zo'n 3 tot 6 weken in beslag. Tijdens die weken moet hij in de bush blijven (de bosjes die zo hier en daar in de township staan) en zelf overleven. De besnijdenis wordt meestal door de medicijnman gedaan zonder verdoving. De deken krijgt de jongen mee van zijn familie op de dag van besnijdenis en houdt hem warm gedurende de weken in de bush.
Van een geheel andere orde is de kerkgang in Kaapstad zoals in de Grote Kerk in Adderley Street. In dit statige gebouw zetelt de oudste Nederduits Gereformeerde Kerk met gebruiken die ook in een hervormde of gereformeerde kerk in Nederland zijn terug te vinden. Tegenover de Grote Kerk staat de St. George Cathedral, de kathedraal van Desmond Tutu. Tutu was hier bisschop in de tijd dat zwart zich niet zonder toestemming binnen de grenzen van de stad mocht bevinden. Toestemming werd eigenlijk alleen gegeven voor werkzaamheden en dan ook alleen voor de benodigde uren.

Culinair Het moet gezegd worden: Greater Cape Town biedt ongelofelijk veel goede en zeer goede restaurants. Dagelijks wordt verse vis aangevoerd, met krab en kreeft tijdens het seizoen tot grote gamba's. Maar ook de Kaapse keuken - die sterk beïnvloed is door de Maleise keuken - is zeer smakelijk. Hier komen gerechten als bobotie met blatjang (chutney) vandaan.
Grote restaurantnamen als Constantia Uitsig, La Colombe en Mount Nelson heeft de streek ook, maar daarnaast zijn er talloze minder bekende, maar uitstekende restaurants te vinden. De service is overwegend van zeer hoog niveau. Uw ober verwacht wel een genereuze fooi voor de geleverde diensten - rond 10% van de rekening.

25 uitstapjes Kaapstad biedt een ongelofelijke keuze aan uitstapjes, bezienswaardigheden en excursies. We geven u hier 25 tips. Veel van deze excursies zult u ook bij de betreffende wijken (onder plaatsen) vinden of bij de diverse routes die u hieronder bij Greater Cape Town treft of later bij één van de plaatsen van Greater Cape Town.
Cage diving Wilt u de adrenaline door uw lichaam voelen en u bent niet bang aangelegd? Denk dan eens aan een excursie in een kooi op de Atlantische Oceaan om de witte haai te zien. Deze spannende tocht vindt plaats vanuit Gansbaai.
Tafelberg Bij Kaapstad hoort De Tafelberg. Onmiskenbaar. Neem de gelegenheid om deze wereldwijd bekende platte berg te bezoeken, met de kabelbaan of lopend als u wilt. Bij de Botanische Tuinen van Kirstenbosch vertrekt een wandelpad (het Skeleton trail) dat u door bossen en over rotsen leidt en u in 3 - 4 uur naar de top brengt. Bij de ingang kunt u een routekaartje krijgen. Houdt u er overigens wel rekening mee dat het weer rondom de Tafelberg zeer snel kan veranderen. Als u voor de wandelroute kiest, dient u zich op eventueel opkomend slecht weer voor te bereiden. U kunt ook de snelle manier kiezen en met de Cable Car (kabelbaan) omhoog gaan. Om 8.30 uur gaat de eerste omhoog en afhankelijk van het seizoen komt de laatste tussen 18.00 uur en 22.00 uur weer naar beneden. De rit duurt 5 à 10 minuten. De prijzen voor een retourtje voor een volwassene liggen op R195,- en voor een kind (onder 18 jaar) op R95,-. Er zijn gereduceerde tarieven voor studenten en ouderen.
De uitzichten vanaf de top zijn prachtig. U heeft niet alleen Kaapstad aan uw voeten liggen, maar ook een prachtig zicht over de Atlantische oceaan en de natuur rondom Kaapstad. Een wandeling over deze unieke berg mag niet overgeslagen worden bij een bezoek aan de 'Mother City.' Kijkt u op www.tablemountain.net
Victoria & Alfred Waterfront Dit complex in de oude haven is één van de meest populaire attracties van Kaapstad en wordt door het overgrote deel van de toeristen bezocht, maar daarnaast ook door de lokale bevolking. Vroeger was het een groot scheepsdok, maar het is nu omgebouwd tot een luxe winkelcentrum met tientallen winkels, cafés, barretjes en restaurants. De winkels zijn dagelijks geopend tot 21.00 uur. Verder zijn hier het Imax theater met spectaculaire films en het Zuid-Afrika maritiem museum te vinden.
Cape Point Nature Reserve Cape Point is het meest Zuidwestelijke puntje van Afrika, een punt waar de warme en koude stromen van de oceaan elkaar treffen. Ook al is dit officieel niet de plaats waar de Atlantische- en de Indische oceaan samenkomen (dat is op Kaap Agulhas, zie de streek Overberg) heeft Cape Point wel de romantiek die Kaap Agulhas mist. Het ronden van de Kaap is zelfs vandaag de dag nog een opgave voor schepen. In de afgelopen eeuwen zijn tientallen schepen voor de kust vergaan. Het is een prachtig stukje Zuid Afrikaanse natuur met een grote verzameling van inheemse planten zoals Fynbos. Verder is er een spectaculaire rotskust en zijn er verschillende diersoorten (waaronder bijzondere vogels, bavianen, zebra's en struisvogels) te vinden.
Robben Island Bijna 400 jaren lang was Robben Island de gevangenis waar de machthebbers de 'probleemgevallen' heen stuurden zoals politieke tegenstanders en ongewenste leden van de maatschappij. Sommige gevangenen hebben hier tijdens de Apartheidsjaren meer dan een kwart eeuw vast gezeten voor het verdedigen van hun overtuigingen. Robben Island is nu een symbool van de overwinning van de menselijke geest over zware omstandigheden. Zie voor verdere informatie a href="/Zuid-Afrika/Western_Cape/Greater_Cape_Town/Kaapstad_Waterfront/">Waterfrontvanwaar de boten naar Robbenisland vertrekken.
Kirstenbosch Botanische Tuinen De botanische tuin Kirstenbosch staat wereldwijd bekend om de diversiteit in Kaapse flora en voor de prachtige locatie tegen de oostelijke hellingen van de Tafelberg. Kirstenbosch kweekt puur inheemse Zuid-Afrikaanse flora. Het landgoed omvat 528 hectaren en biedt fynbos en een natuurlijk bos. De gecultiveerde tuin (36 hectaren) toont een verzameling van Zuid-Afrikaanse planten. Interessant zijn verder de kruidentuin, de geurtuin en Van Riebeeks heg: een heg van wilde amandelbomen die Van Riebeek aanlegde in 1660.
Pinguins op Boulders Beach Boulders Beach is een leuk strandje net buiten Simon's Town op het Kaapse schiereiland. Het heeft prachtig wit zand, zicht over een azuurblauwe oceaan en is bezaaid met hele grote keien (= boulders). De belangrijkste trekpleister van het strand vormt echter de locale pinguïnkolonie. Hoewel er aparte wandelpaden zijn, kunt u als bezoeker toch heel dicht bij deze dieren en hun natuurlijke leefomgaving komen.
Chapman's Peak Drive Deze weg is één van de meest spectaculaire kustwegen ter wereld. Rijdend over de weg ziet u de branding 152 meter onder u op de rotsen slaan. Het groen van de bergen, witgeel van het zand, blauw van de oceaan en de gekleurde huisjes in Hout Bay vormen een prachtig vergezicht. Op verschillende plaatsen zijn parkeerhavens gemaakt. Het is beslist de moeite waard om af en toe te stoppen en simpelweg te genieten van de schoonheid om u heen. Neem wel wat kleingeld mee als u deze weg op wilt gaan want het is sinds 2004 een tolweg.
Bloubergstrand Wel eens een foto gezien van de platte Tafelberg met Kaapstad ervoor? Dan is er grote kans dat deze genomen is vanaf Bloubergstrand, ten noorden van Kaapstad. Vanaf dit punt kunt u namelijk het mooiste zicht op deze beroemde berg. De uitzichten zijn dus super, maar ook het strand zelf is populair. Het is een kilometerslang wit zandstrand en is vooral geliefd bij (kite)surfers in verband met gunstige winden. Maar ook om gewoon heerlijk uit te waaien of lekker in de zon te liggen is het een aanrader. Zwemmen kan er ook maar het water is koud (ook in de zomer) omdat het aan de Atlantische kust ligt.
De Townships Naast de grote rijkdom in wijken als Clifton en Camps Bay is er ook een andere kant aan het leven in Kaapstad. De allerarmsten wonen in de Townships (sloppenwijken). Elektriciteit en stromend water zijn hier een luxe die niet veel mensen kennen. Men leeft in golfplaten hutjes vaak zonder sanitaire voorzieningen. Het is mogelijk om de townships te bezoeken, maar we raden u af om alleen of op eigen gelegenheid de buurten in te gaan. Een veilige manier is om een Townshiptour te boeken. Een lokale gids die het gebied op zijn duimpje kent, zal u op een veilige manier rondleiden.
Clifton, Camps Bay en andere stranden Clifton heeft de mooiste standen van Kaapstad. Ze zijn alle omringd door hoge kliffen die volledig zijn overgroeid met tropische planten en waar u tussen de begroeiing her en der een leuk (lees: duur) huisje zult zien. De stranden heten 1st, 2nd, 3rd en 4th. Vooral de laatste drie hiervan zijn prachtig. De wijk Clifton is één van de 'the-places-to-be-seen' van Kaapstad. De stranden zijn tijdens lekker weer overspoeld door modellen en de rijkeren uit de stad. Denk er wel aan dat ook dit strand aan de Atlantische kust ligt en dat het water er dus flink koud is met maximaal 15 graden.
Camps Bay ligt naast Clifton. Ook Camps Bay is een geliefde woonplaats voor de rijken. Wilt u over een slingerend smal kustweggetje rijden langs prachtige villa's aan de ene kant en de prachtige blauwe wateren aan de andere kant dan is de doorgaande weg tussen Clifton en Camps Bay zeker een aanrader. Wilt u echt gaan zwemmen dan kunt u beter naar een strand gaan aan de oostkust van het Kaapse schiereiland. Hier vindt u namelijk het warmere water van de Indische Oceaan in False Bay.
Green Market Square Wilt u even lekker rondstruinen en shoppen op de echt Afrikaanse manier? In Kaapstad en omgeving worden in het weekend talloze grotere en kleinere marktjes georganiseerd. Green Point Market is een grote markt die elke zondag wordt gehouden van 09.15 tot 17.00 uur naast het stadion in Green Point. Hier staan meer dan 500 stalletjes met tekeningen, sieraden, beelden, kleding, boeken, cd's, stoffen, en allerlei andere spulletjes. Er wordt vaak live muziek gespeeld en er is ook eten en drinken te verkrijgen voor wanneer nieuwe energie opdoen noodzakelijk is. Op weekdagen kunt u terecht op het Green Market Square in hartje Kaapstad. De markt is zes dagen per week te bezoeken. Op maandag t/m vrijdag kan dat van 9.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur.
Kasteel de Goede Hoop Het kasteel in het hartje van Kaapstad is het oudste gebouw van Zuid Afrika. Het is gebouwd door de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), heeft tien meter hoge muren en vijf bastions, elk genoemd naar een titel van de prins van Oranje: Leerdam, Oranje, Nassau, Buren en Katzenellenbogen. Oorspronkelijk was het in hout opgericht door Jan van Riebeeck. Ongeveer 10 jaar later, aan het einde van de 17e eeuw, is het vervangen door de stenen constructie die we nu als het kasteel kennen. Tegenwoordig huisvest het kasteel een militair en maritiem museum en de Iziko William Fehr Collection. Dit is een verzameling historische schilderijen, meubilair, keramiek en andere voorwerpen uit de 17de, 18de en vroege 19de eeuw. De collectie is verzameld sinds 1920 door William Fehr, een goede zakenman die geloofde dat deze kunst een weerspiegeling was van de geschiedenis van Zuid-Afrika (zie Kaapstad/city centre).
Compagnie Tuinen In 1652 zijn de VOC Compagnie Tuinen door Jan van Riebeeck aangelegd. Het is daarmee de oudste tuin in heel Zuid Afrika. Het oorspronkelijke doel ervan was om de bemanning van passerende schepen verse groenten en fruit te bieden. Tegenwoordig is er een variëteit aan inheemse en tropische planten, struiken en bomen te vinden, een volière en een restaurant. Het is een oase van rust in een grote stad als Kaapstad. Een prettige plek om over de geschiedenis na te denken of te kijken naar de speelse eekhoorntjes die overal rondspringen.
Two Oceans Aquarium Mocht het weer een dagje wat minder zijn dan is het Two Oceans Aquarium bij het V&A Waterfront de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Hier zie je de hele onderwaterwereld van dichtbij. U zult allerlei felgekleurde visjes, pinguïns, haaien, mega krabben en schildpadden zien (zie Kaapstad/Waterfront).
Rondevlei Nature Reserve In de Westkaap zijn nauwelijks nijlpaarden aanwezig, maar in het onbekende kleine natuurreservaat Rondevlei Nature Reserve kunt u een familie van vijf aantreffen. 'Vlei' betekent meer in het Afrikaans en u vindt hier dan ook een moerasachtig gebied waar een nijlpaarden familie zich helemaal thuis voelt. U kunt ze op gaan sporen door een boottochtje onder begeleiding van een gids die u over de omringende natuur vertelt. De boottochten gaan alleen tussen Augustus en Februari in verband met het te lage waterniveau van de vlei de rest van het jaar.Voor vogelliefhebber is Rondevlei ook een aanrader, want er zijn namelijk 226 vogelsoorten gesignaleerd sinds de oprichting van het park.
Long Street Long Street is dé straat in het centrum van Kaapstad; levendig en kleurrijk. Er zijn allerlei leuke zaken te vinden zoals antiekwinkeltjes, boek- en curioshops, galerijen, muziek-, foto- en reiswinkels. Maar ook clubs, disco's, pubs, gezellige cafés en lekkere restaurants met Afrikaans, Indische en internationale gerechten.
Century City Aan de snelweg N1 ligt Century City (ofwel Canal Walk), het grootste winkelcentrum van Zuid-Afrika. Er zijn kledingzaken, juweliers, interieur- en speelgoedwinkels, restaurants en nog veel meer.
DuikereilandDuiker Island is een eilandje, of eigenlijk een grote rots, die boven zee uitsteekt waar een grote zeeleeuwenkolonie woont. Vanuit de haven van Houtbay kunt u een boottocht maken naar dit eiland. Zie voor meer informatie Kaapstad/Houtbay - excursie
Whale Watching In de maanden juli tot en met november zwemmen er talloze walvissen in de Kaapse wateren. De meest voorkomende walvis is de Southern Right Whale (max. 15 meter), maar ook Bultrugwalvissen, Bryde's walvissen en Orca's worden soms gesignaleerd. Er zijn verschillende organisaties die boottrips organiseren om de walvissen van dichtbij te bekijken. Kijkt u bij Lamberts Bay of Hermanus en Gansbaai voor adressen.
District Six museum District Six is de geschiedenis ingegaan als een van de krankzinnigste voorbeelden van de apartheidspolitiek. De gezellige, multiculturele wijk die in de loop van de eeuwen ten oosten van het centrum was ontstaan, was een doorn in het oog van de gemeenteraad. In de jaren zestig en zeventig werden de zwarten, kleurlingen, Maleiers, Indiërs, Arabieren, Ceylonezen en Mozambikanen uit de woonwijk gedeporteerd. In 1982 was de wijk ontruimd, kreeg de naam Zonnebloem en stond open voor blanken. Maar tot 2005 gaapte er een lege vlakte, omdat geen enkele projectontwikkelaar het aandurfde om hier te investeren. Nu wordt de wijk langzaam bebouwd en keren voormalige bewoners terug naar huis. Zij hebben in de loop van de jaren negentig een museum opgericht om de herinnering aan de kleurrijke wijk levend te houden. Het is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Dagje sauna Kaapstad is een wereldstad met alle daarbij horende voorzieningen. Laat uzelf een dagje verwennen in een spa, bijvoorbeeld het S.K.I.N. bij het V&A Waterfront.
Wijngebieden Op ongeveer 30 min rijden ten westen van Kaapstad ligt het Kaapse wijngebied. Dit is een gebied waar tegenwoordig wijnen van wereldklasse geproduceerd worden. Naast de geboortegrond van veel wijnen is het ook een erg mooi gebied om te bezoeken met glooiende groene heuvels, grote wijnvelden en mooie wijnboerderijen. Deze wijnboerderijen zijn vaak opengesteld voor bezoekers. U mag er zelf rondkijken of kunt meegaan op een rondleiding waarbij u infomatie krijgt over het productieproces. De wijnen proeven is natuurlijk ook mogelijk, meestal tegen een klein bedrag. De stadjes Stellenbosch en Franschhoek liggen midden in het wijngebied. Deze zijn erg leuk om te bezoeken. Dichterbij Kaapstad ligt het oudste wijnlandgoed Groot Constantia.
Waterkant en Bo Kaap De Waterkant is een trendy wijk op een steenworp afstand van het Waterfront met leuke straatjes, kleurvolle huizen en het Quarter Shoppingcentre waar zowel winkeltjes als restaurantjes zijn gevestigd. De wijk loopt over in de Bo-Kaap met haar kleurrijke huisjes. In deze wijk woonden sinds de 17e eeuw traditioneel de voormalige slaven uit Maleisie en Java.

Route 1: Kaapse Natuur
Deze route brengt u naar Kaapstads mooiste natuurlijke attracties als De Tafelberg, Lion's Head & Signal Hill, Kirstenbosch Botanische Tuinen.
Tafelberg De Tafelberg is hét bekendste landmark van Kaapstad. Prachtig om tegen aan te kijken van beneden, maar nog spectaculairder om erop te staan en te genieten van het uitzicht over de oceaan, de stad, en de omringende natuur. Absoluut iets wat u niet mag missen. Met de kabelbaan bent u in 5 minuutjes boven. De prijzen voor een retourtje voor een volwassene liggen op R195,- en voor een kind (onder 18 jaar) op R95,-. Er zijn gereduceerde tarieven voor studenten en locale ouderen. Als u in de stad bent, kunt u het makkelijkste de borden aanhouden. U wordt dan via Kloofnek naar de Tafelberg geleid. Als u vanaf de zuidelijke suburbs via Houtbay komt, rijdt u eerst over de M62 naar Kaapstad. Deze Beach Road gaat langs de Atlantische Oceaan. Bij Camps Bay krijgt u een afslag naar de Tafelberg. Deze weg brengt u al slingerend omhoog en biedt u prachtige vergezichten over de Table Bay. Links ziet u Signal Hill, rechts de Tafelberg. Op een kruispunt tussen deze beide bergen gaat u rechtsaf voor de Tafelberg of linksaf voor Signal Hill.
Signal Hill en Lions Head
Tegenover de Tafelberg ligt Lions Head en Signal Hill, een heuvel van zandsteen met een hoogte van 669 meter. Vanaf het uitzichtpunt heeft u prachtige vergezichten over de omgeving en de oceaan. Midden op de dag is het een prachtige locatie, maar tijdens zonsopkomsten en zonsondergangen is het helemaal spectaculair. Het is een geliefde plek van locale Capetonians om te picknicken of om met een geliefde romantisch van het uitzicht te genieten. U zult zien waarom!
Kirstenbosch Botanische Tuin
De Kirstenbosch tuinen staan wereldwijd bekend om de diversiteit in Kaapse flora en vanwege de mooie locatie tegen de oostelijke hellingen van de Tafelberg. Het is mogelijk om vanaf Kirstenbosch de Tafelberg te beklimmen. Houdt rekening met een wandeltocht van circa 4 tot 6 uur, afhankelijk van uw conditie en neem altijd voldoende water en warme kleding mee. Het weer slaat hier gemakkelijk om. Kirstenbosch kweekt puur inheemse Zuid-Afrikaanse flora. Het landgoed omvat 528 hectaren en biedt een divers fynbos en een natuurlijk bos. De gecultiveerde tuin (36 hectaren) toont een verzameling van Zuid-Afrikaanse planten. Interessant zijn verder de kruidentuin, de geurtuin en Van Riebeecks heg: een heg van wilde amandelbomen die Van Riebeeck aanlegde in 1660.
De tuin is 365 dagen per jaar geopend van 08:00 - 19:00 (September - Maart) en van 08:00 - 18:00 (April - Augustus). De toegangsprijs is R35,- voor volwassenen en R10,- voor kinderen (6 - 18 jaar). Kinderen onder 6 jaar mogen gratis naar binnen. Voor meer informatie: 021 - 762 9120 of www.nbi.ac.za. In Kirstenbosch worden regelmatig concerten gegeven. Elke zondagmiddag, vanaf einde november tot einde maart kunt u tussen 17.30 en 18.30 genieten van een spektakel in Kirstenbosch. Kaartjes zijn verkrijgbaar op 021 - 761 2866. De kosten zijn circa R35,- en de kaartjes zijn na 16.00 uur af te halen.
Van de Tafelberg naar Kirstenbosch U kunt kiezen tussen een snelle route via de M3 of voor een iets langere maar zeer mooie route langs de kust. Voor de kortste route gaat u op het kruispunt tussen de Tafelberg en Signal Hill richting de stad (linksaf als u vanaf Signal Hill komt, rechtsaf als u van de Tafelberg komt). U zult zien dat de naam van deze weg verandert van Kloofnek naar New Church en vervolgens naar Buitengragt. Wanneer u zich op deze laatste bevindt zult u na een paar honderd meter stoplichten tegenkomen. Hier slaat u af naar rechts en rijdt Buitensingel op. Deze straat loopt stijl naar beneden. Als u hier in bent geslagen kunt u gewoon de weg blijven volgen. Na 500 meter zult u de Compagnie Tuinen aan uw rechterhand zien liggen. Ook nu verandert de wegnaam verscheidene malen van Buitensingel naar Orange, Annandale, Mill en Jutland. Na deze laatste zal de weg overgaan in de snelweg M3 (de Waal). Gemetern vanaf het begin van de snelweg volgt u hem ongeveer 7 kilometer. U blijft op de M3 tot u op een kruispunt uitkomt (niet een t-splitsing!) met Rhodes en Newlands street. Daar slaat u af naar rechts. U bevindt zich nu op de M63 (Rhodes) en zult vanzelf aan uw rechterhand de entree van Kirstenbosch zien liggen.
Om de route langs de Atlantische kust te rijden, gaat u op het kruispunt rechtsaf als u van de Tafelberg afkomt (of links als u van Signal Hill komt) richting Camps Bay. Deze blijft u in zuidelijke richting volgen. Wanneer u dit doet merkt u dat de weg na ongeveer 3 kilometer een hele scherpe bocht maakt en dat u richting het water gaat rijden. Op ongeveer 1 kilometer na dit punt kruist u met de kustweg (Victoria, M6). Daar slaat u af naar links en volgt deze. Die weg loopt parallel aan de kustlijn van Kaapstad en u zult er onderweg veel moois gaan zien: grote villa's met bijna even grote auto's voor de deur, prachtige tropische begroeiing, en hoge kliffen met daaronder een sprankelend blauwe oceaan. U blijft de kustlijn volgen tot aan Llandudno (ongeveer 8 kilometer). Vanaf daar loopt de weg weer iets landinwaarts richting Hout Bay. Hier zult u aankomen naar ongeveer 4 kilometer. Eenmaal daar krijgt u de mogelijkheid om af te slaan naar links. Dat doet u ook bij de eerste gelegenheid. U rijdt dan verder landinwaarts. U zult na een kleine kilometer uitkomen op een t-splitsing. Hier ziet u Kronendal staan; een nationaal monument. U slaat af naar links en bevindt zich nu op Hout Bay Road (M63). Deze weg vervolgt u in noordoostelijke richting voor 5,5 kilometer. U komt onderweg een aantal afslagen tegen, maar u blijft de M63 volgen. Doet u dat dan zal de wegnaam overgaan in Rhodes en zult u vanzelf aan uw linkerhand de entree van Kirstenbosch zien liggen.


Route 2: Het Kaapse Schiereiland, Rondevlei en Simon's Town Kaapstad is niet de enige attractie van het schiereiland. Ook de omliggende stadjes hebben hun charme. Vandaag zult u met deze route door een aantal van die stadjes rijden en twee natuur gebieden gaan bezoeken; Rondevlei Natuur Reservaat en het bekende Kaap de Goede Hoop Natuur Reservaat. Een prachtige route om een goede indruk van het schiereiland te krijgen!
Rondevlei Natuur Reservaat Rondevlei Natuur Reservaat heeft eigenlijk drie grote bezienswaardigheden: de inheemse planten, vogels en nijlpaarden. In Rondevlei groeien alleen planten die oorspronkelijk uit Zuid Afrika komen. Het bekendst is het fynbos waarvan er meerdere soorten groeien in Rondevlei. Sommige van deze soorten komen zelfs nergens anders ter wereld voor!
Rondevlei Natuur Reservaat is in 1952 opgericht en sindsdien zijn er 226 vogelsoorten in het park gesignaleerd. Een paar frequente bezoekers zijn flamingo's en pelikanen. Voor de vogelkenners is het een goede plek om vogels te observeren. Verder woont hier de enige nijlpaardenfamilie van de Westkaap. De familie bestaat uit vijf leden: een mannetje met zijn vier vrouwtjes. Ze zijn verlegen, maar met een beetje geluk laten ze zich zien wanneer u er bent. Het is dan vooral leuk om met een bootje het water op te gaan. Uw kansen zijn dan een stuk groter. De boottochtjes kunnen helaas alleen tussen augustus en februari plaatsvinden in verband met de waterstand van het meer.
Route vanuit het centrum van Kaapstad Neem vanuit het centrum van Kaapstad de N2 (zoals hierboven naar Kirstenbosch). Vervolgens neemt u de afslag naar de M5 (snelweg) richting Muizenberg en rijdt deze helemaal tot het einde uit (ongeveer 15 kilometer). U zult merken dat de snelweg aan het einde vanzelf overgaat in een regionale hoofdweg; u blijft gewoon door rijden. Bij de eerste set stoplichten die u tegenkomt gaat u rechtdoor, bij de tweede ook. Bij de 3e (u ziet een tankstation links liggen) slaat u naar links af. En bij de eerste stoplichten die u dan weer tegenkomt slaat u af naar rechts. Nu hoeft u alleen maar alsmaar rechtdoor te rijden en u komt vanzelf uit bij de entree van het park.
TIP: Rondevlei ligt in één van de mindere wijken van Kaapstad; Grassy Park. Overdag is het er relatief veilig, maar u kunt er beter niet in het donker gaan rijden. Ook is het verstandig dat u uw autodeuren op slot heeft tijdens het rijden en uw raampjes (grotendeels) gesloten laat.

Simon's Town Simon's Town is een heel leuk, levendig en kleurrijk dorpje. Vroeger was het thé-place-to-be voor de wat meer welgestelde mensen. Die eer is tegenwoordig overgenomen door de Kaapstadse wijken Clifton en Camps Bay, maar Simon's Town heeft zijn charme uit die tijd nog niet helemaal verloren. Neem dus even de tijd om uit de auto te stappen en een wandelingetje te maken. De leuke sfeer van dit dorpje is niet het enige dat een bezoek de moeite waard maakt. Bij Simons Town ligt namelijk Boulders Beach. Dit strand ligt links als u op weg gaat naar Kaap de Goede Hoop. Boulders Beach is vooral bekend geworden om de pinguïns die u kunt bewonderen vanaf de houten loopbruggen. Verder bestaat het strand uit kleine baaien van elkaar gescheiden door grote keien (boulders). Ook de pinguïns komen hier regelmatig zonnebaden.

Route vanaf Rondevlei naar Simon's Town Als u vertrekt bij Rondevlei rijdt u dezelfde weg terug; dus recht de poort uit. U volgt deze weg tot u bij de stoplichten komt waar u zojuist ook was. U slaat hier af naar links. Dan komt u bij de volgende stoplichten (die bij het tankstation) en ook hier slaat u af naar links. Dan rijdt u weer op de M5 (Prince George) verder naar het zuiden. U zult door een gebied moeten rijden dat Lavender Hill heet. Dit is nog net geen township, maar wel een behoorlijk arm 'gekleurd' gebied.
Wanneer de M5 eindigt in een rotonde slaat u hierop af naar rechts. Deze doorgaande weg (M4) zal u nu als eerste door Muizenberg leiden en vervolgens ook door St. James, Kalk Bay en Fish Hoek. Het enige wat u dus hoeft te doen is gewoon de weg blijven volgen. Hij loopt parallel aan de kust dus u heeft prachtige uitzichten over False Bay. TIP: Houdt uw ogen goed open als u tussen juli en november deze route aflegt want dan heeft u een goede kans om walvissen te zien! Een goede tip als u een duik zou willen nemen: ook witte haaien zwemmen graag in deze baai.
Kalkbay Muizenberg, St. James, (vooral) Kalk Bay en Fish Hoek zijn aardige stadjes. Voor een lekkere lunch vindt u langs de kust diverse restaurantjes. In Kalkbay zijn bovendien leuke winkeltjes en galeries.
Kaap de Goede Hoop Natuur Reservaat Kaap de Goede Hoop Natuur Reservaat staat wereldwijd bekend als een 'must see' van Zuid Afrika. Dit is begrijpelijk want u vindt hier een scala aan Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Bovendien bevindt u zich op het meest Zuidwestelijke puntje van het land en komen hier de koude Atlantische stroom en warme Indische golfstroom samen. Op winderige dagen kunt u zich vast voorstellen hoe het mogelijk is dat zoveel schepen zijn vergaan tijdens het ronden van de Kaap. Als bezoeker biedt een rit door het Reservaat u nu mooie uitzicht over de Atlantische Oceaan aan de westkant en de Indische Oceaan aan de oostkust. Op het puntje van het reservaat staat een vuurtoren. Eenmaal hierboven is er tussen Zuid-Afrika en het 6000 kilometer verder liggende Antarctica geen land meer te bekennen.
Van Simon's Town naar Kaap de Goede Hoop U blijft dezelfde weg (M4) verder langs de kust volgen. Na ongeveer 10 kilometer krijgt u de links de toegang tot het park. Deze weg gaat dwars door het natuur reservaat heen. Aan het einde vindt u de parkeerplaats waar u uw auto kunt parkeren om vervolgens naar de bekende vuurtoren te wandelen. U bent nu bij Cape Point. Voor het meest zuidwestelijke puntje (Cape of Good Hope) gaat u op de rotonde voor Cape Point rechtsaf. Vanaf de entree tot aan de parkeerplaats legt u 13 kilometer af. Onderweg kunt u een paar keer van de hoofdweg afwijken, maar de andere wegen lopen allemaal dood op de kust dus u moet wel telkens weer terugkeren naar deze weg. U heeft goede kans om onderweg bavianen te zien en ook struisvogels zijn niet ongewoon.
TIP: Als u onderweg in het park ergens uitstapt hou dan de ramen en deuren van uw auto gesloten. Bavianen zijn brutaal en gaan makkelijk uw auto binnen. Het voeren van deze dieren is absoluut verboden.

Terug naar Kaapstad Voor de terugreis kunt u dezelfde route nemen als waarmee u bent gekomen, of u kunt langs de westkant van het schiereiland omhoog rijden richting de stad. Houdt dan de volgende route aan.
Bij de uitgang van het park komt u op een t-splitsing. U gaat hier linksaf. Dit is de M65 (Plateau) en deze volgt u voor 8 km. Dan zult u weer op een t-splitsing komen met de M66. Hier kiest u ervoor om gewoon de M65 (Main) te vervolgen; links aanhouden dus. U komt dan na ongeveer 4 kilometer langs de plaatsjes Scarborough en Schusterskraal en verder op ook langs Witsand, Sweetwater en Kommetjie. Let op de vuurtoren op het strand. Deze vuurtoren kunt u zien als u bovenop de Tafelberg staat.
Bij dit laatste plaatsje zal de M65 een stuk landinwaarts gaan. Na ongeveer 7 kilometer kruist hij met de M6 (Glencairn Expressway). Hier slaat u af naar links. U bevindt zich nu op de M6 en deze kunt u helemaal blijven volgen. Na 37 kilometer bent u dan in het centrum van Kaapstad gearriveerd. Bij Noordhoek kunt u overigens ook voor de mooie route via de Chapmans Peak Drive kiezen richting Houtbay. Vanaf Houtbay neemt u de kustweg naar Clifton en Camps Bay.
Atlantic House

Plaats: Kaapstad/Camps Bay
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: *****
Jambo Guest House

Plaats: Kaapstad/Green Point
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: *****
Villa Honeywood Guest House

Plaats: Kaapstad/Fish hoek
Soort: Boutiquehotel of -Guesthouse
Beoordeling: *****
Dock House Boutique Hotel & Spa

Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Boutique Hotel
Beoordeling: *****
Frogg's Leap Guesthouse

Plaats: Kaapstad/Houtbay
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ****
Rouge on Rose Boutique Hotel

Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Boutiquehotel of -Guesthouse
Beoordeling: ****
Tranquility Guest House

Plaats: Kaapstad/Fish hoek
Soort: Guesthouse
Beoordeling: ****
One on Houghton Villa

Plaats: Kaapstad/Camps Bay
Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: ****
Olaf's Guest House

Plaats: Kaapstad/Sea Point
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ****
Lézard Bleu Guest House

Plaats: Kaapstad/Oranjezicht
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ****
The Glen Apartments

Plaats: Kaapstad/Camps Bay
Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: ****
Malaika Lodge

Plaats: Kaapstad/Houtbay
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ****
Chapman's Peak B&B

Plaats: Kaapstad/Houtbay
Soort: B&B
Beoordeling: ****
Ocean View Guest House

Plaats: Kaapstad/Camps Bay
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ****
Horizon Cottages

Plaats: Kaapstad/Noordhoek
Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: ***
Bluegum Hill Guesthouse

Plaats: Kaapstad/Green Point
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ***
Somersby Guesthouse

Plaats: Kaapstad/Houtbay
Soort: B&B
Beoordeling: onbekend
Overseers Cottage

Plaats: Kaapstad/Table Mountain
Soort: Self-catering
Beoordeling: onbekend
Lungi's B&B

Plaats: Kaapstad/Khayelitsha
Soort: B&B
Beoordeling: onbekend
Alba Guestfarm

Plaats: Kaapstad/Durbanville
Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: onbekend
Aero Sport
Plaats: Kaapstad/Durbanville
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
African Kirikara
Plaats: Kaapstad/Houtbay
Soort: Shoppen
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Apex Shark Expeditions
Plaats: Kaapstad/Simon's Town
Soort: Walvissen/haaien/oceaanexcursies
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Aquatrails
Plaats: Kaapstad/Fish hoek
Soort: Water- & bootexcursies
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Artscape Theatre
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Atlantic Adventures
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Bertram house
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: 5,00
Prijs kinderen: 2,00
Bonani Our Pride Tours
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Cabrina Kiteboarding
Plaats: Kaapstad/Table View
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Cape Camel Rides
Plaats: Kaapstad/Kommetjie
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Cape Quarter
Plaats: Kaapstad/Green Point
Soort: Shoppen
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Cape Trails & Treks
Plaats: Kaapstad/Fish hoek
Soort: Onbekend
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Classic Cape Charters
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Diversen / Overig
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Clementina Ceramics
Plaats: Kaapstad/Woodstock & Observatory
Soort: Shoppen
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Compagnie Tuinen
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Botanische tuinen en natuurreservaten
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Cruise iQ
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Diversen / Overig
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Cruise Sub Aqua
Plaats: Kaapstad/Fish hoek
Soort: Water- & bootexcursies
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
District Six Museum
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Musea
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
False Bay Sports Shooting Asso
Plaats: Kaapstad/Simon's Town
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
First Heart Transplant Museum
Plaats: Kaapstad/Rondebosch
Soort: Musea
Prijs volwassenen: 200,00
Prijs kinderen: 200,00
Gold of Africa museum
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Musea
Prijs volwassenen: 25,00
Prijs kinderen: 15,00
Gravity Adventures
Plaats: Kaapstad/Claremont
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Gravity Adventures
Plaats: Kaapstad/Claremont
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Groot Constantia
Plaats: Kaapstad/Constantia
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Groote Schuur Residential
Plaats: Kaapstad/Rondebosch
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Harley-Davidson Cape Town
Plaats: Kaapstad/Green Point
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Heart of Cape Town Museum
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Musea
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Heritage Museum
Plaats: Kaapstad/Simon's Town
Soort: Musea
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Historisch Museum
Plaats: Kaapstad/Simon's Town
Soort: Musea
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Jewish museum/Holocaustcentrum
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Musea
Prijs volwassenen: 35,00
Prijs kinderen: Onbekend
Kalk Bay Theatre
Plaats: Kaapstad/Kalk Bay
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Kasteel Kaap De Goede Hoop
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: 20,00
Prijs kinderen: 10,00
Kirstenbosch Botanische Tuinen
Plaats: Kaapstad/Newlands
Soort: Botanische tuinen en natuurreservaten
Prijs volwassenen: 27,00
Prijs kinderen: 5,00
Koopmans - de Wet house
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Musea
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Marine Museum
Plaats: Kaapstad/Simon's Town
Soort: Musea
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Marine Scene
Plaats: Kaapstad/Houtbay
Soort: Diversen / Overig
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Noordhoek Beach Rides
Plaats: Kaapstad/Kommetjie
Soort: Paardrijden
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Orange Kloof Trail
Plaats: Kaapstad/Houtbay
Soort: Wandelen, fietsen, quadbikes & segway
Prijs volwassenen: 840,00
Prijs kinderen: Onbekend
Quantum Adventures
Plaats: Kaapstad/Noordhoek
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Robben Island Tour
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Historische excursies/Monumenten
Prijs volwassenen: 220,00
Prijs kinderen: 110,00
Roxy Surf Club
Plaats: Kaapstad/Muizenberg
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
S.A. National Gallery
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: 10,00
Prijs kinderen: 5,00
SA Missionary Meeting Museum
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Musea
Prijs volwassenen: 0,00
Prijs kinderen: 0,00
Shark Safaris.co.za
Plaats: Kaapstad/Kommetjie
Soort: Walvissen/haaien/oceaanexcursies
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Silvermine Nature Reserve
Plaats: Kaapstad/Noordhoek
Soort: Botanische tuinen en natuurreservaten
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Silvermine Wandelroute
Plaats: Kaapstad/Noordhoek
Soort: Wandelen, fietsen, quadbikes & segway
Prijs volwassenen: 980,00
Prijs kinderen: Onbekend
Simon's Town Boat Company
Plaats: Kaapstad/Simon's Town
Soort: Diversen / Overig
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Simon's Town Sea Kayaking
Plaats: Kaapstad/Simon's Town
Soort: Diversen / Overig
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Southen Routes Tours&Transfer
Plaats: Kaapstad/Simon's Town
Soort: Tour Operator
Prijs volwassenen: 550,00
Prijs kinderen: Onbekend
St George Cathedral
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Steenberg Golfcourse
Plaats: Kaapstad/Constantia
Soort: Golf
Prijs volwassenen: 550,00
Prijs kinderen: Onbekend
Sunscene Outdoor Adventures
Plaats: Kaapstad/Kommetjie
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Table Mountain
Plaats: Kaapstad/Table Mountain
Soort: Bungee Jump & Kabelbanen
Prijs volwassenen: 205,00
Prijs kinderen: 100,00
Table Mountain Trail
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Wandelen, fietsen, quadbikes & segway
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
The Bo-Kaap museum
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Musea
Prijs volwassenen: 5,00
Prijs kinderen: 2,00
The Green Pass
Plaats: Kaapstad/Houtbay
Soort: Tour Operator
Prijs volwassenen: 380,00
Prijs kinderen: Onbekend
The Green Pass to Cape Point
Plaats: Kaapstad/Noordhoek
Soort: Tour Operator
Prijs volwassenen: 350,00
Prijs kinderen: Onbekend
The Groote Kerk
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
The houses of parliament
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
The old town house
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
The slave lodge
Plaats: Kaapstad/City Centre
Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: 7,00
Prijs kinderen: 2,00
Two Oceans Aquarium
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Diversen / Overig
Prijs volwassenen: 70,00
Prijs kinderen: 32,00
V&A Waterfront
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Shoppen
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Waterfront Boat Company
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Avontuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Waterfront Boat Company
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Diversen / Overig
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Western Cape Dragon Boat Assoc
Plaats: Kaapstad/Waterfront
Soort: Diversen / Overig
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Wildthing Adventures
Plaats: Kaapstad/Table View
Soort: Water- & bootexcursies
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Zezamele Adventures
Plaats: Kaapstad/Kalk Bay
Soort: Diversen / Overig
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

De Moederstad van Zuid-Afrika heeft alles wat een stad leuk maakt: een fantastische ligging aan de oceaan, mooie natuur rondom Tafelberg, historische wijken, bijzondere architectuur, terrassen en uitstekende restaurants. Het Kaapse Schiereiland met Kaap de Goede Hoop levert een erg leuke dagrit op. Ook bijzonder is de Hoerikwaggo Trail met 2 tot 6-daagse wandeltochten tussen het Waterfront en Kaap de Goede Hoop. Onderhoud 2012 De kabelbaan is tussen 23 juli en 5 augustus gesloten voor onderhoud. Op 6 augustus 2012 gaat de kabelbaan - mits het weer dit toelaat - weer open.

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links