Alles over  

Sedgefield

Zuid Afrika > Western Cape > Garden Route > Sedgefield >Sedgefield ligt halverwege tussen George en Knysna aan de kust. Dit voorheen nogal ingelapen dorpje is bezig om wakker te worden en hard te veranderen in een levendige trekpleister. Het heeft zelfs een motto ' If it's outdoor, its out here'. Toegegeven, Sedgefield is omgeven door meren en maar liefst 5 prachtige stranden en er zijn weinig ( water) sporten die je hier niet kan beoefenen. Door de Lagune kunnen ook de ouders een beetje ontspannen terwijl de kleintjes spetteren en spatten bij hun zandkasteel.

Als je liever droog blijft hoef je je ook niet te vervelen, er is vertier voor alle leeftijden van bowlen, wat in Zuid Afrika geliefd is bij de 'oudere garde' en ietwat lijkt op kegelen, tot paragliden, waar de gemiddelde leeftijd wat lager ligt. En dan natuurlijk kunnen liefhebbers van alle leeftijden vissen in de zee, in het meer en op de rotsen, maar ook golfen, tennisen squashen, kanoeen en paardrijden behoren tot de mogelijkheden en vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vershillende beschermde gebieden.

Achter het tankstation aan de N2 is er elke zaterdag ochtend een knusse markt met allemaal 'vers' producten. Heerlijke groente en vruchtesapjes, vers brood en ook, zelfs voor Nederlandse begrippen, heerlijke kaas!

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met het plaatselijke toeristenkantoor. Telefoonnummer + 27 (0) 44 3432 007 of per e-mail op sedgebiz@isat. co.za.
Openingstijden van maandag tot frijdag van 8.00 -17.00 en zaterdag van 8.30 - 11.00

De zevenpassenroute loopt ook achter Sedgefield langs. Deze loopt vanaf George naar Knysna. Vroeger was dit de doorgaande route, tegenwoordig is het vooral een mooie toeristische route (maar wordt maar weinig door toeristen gereden), want de weg leidt u via een aantal bruggen door regenwoud en langs mooie uitzichten over de Outeniquabergen. Vanaf George bereikt u de weg als volgt. U volgt de uitgaande route vanaf het stadcentrum naar Wilderness of de N2. U krijgt een aantal winkelcentra aan uw linkerhand. Als u bijna de bebouwing uitrijdt, ziet u een afslag naar links met 'Saasveld' erop. Deze weg neemt u en dan blijft u maar doorrijden; u rijdt vanzelf de zevenpassenweg op. Op een bepaald moment krijgt u vanzelf een afslag naar Wilderness (duurt langer dan u denkt) en weer veel verder volgt op een T-splitsing de afslag naar Hoekwill.
Voor het vervolg van de route gaat u hier linksaf richting Karatara. Na enkele kilometers krijgt u een bordje waarop naar de 800-jaar geelhoutboom wordt verwezen. Gaat u hier ook direct links en volg het pad. Na circa 1 kilometer kun je links de auto parkeren. Rechts loop je naar de boom. Als u de wandeling door het woud wilt maken, moet u wel even een vergunning meenemen. Aan de ingang, dus op kijkafstand van uw auto, staat een routebord met een houten lessenaar. Hierin ligt een boek (met pen) waarin u uw naam moet schrijven. Rangers houden zo in de gaten wie de wandeling maken en of ze er niet te lang over doen. Er is dus uiteindelijk altijd iemand die u een beetje 'in de gaten' houdt.
Blijf voor Millwood de zevenpassenweg gewoon volgen. Net voorbij Rheenendal volgt de afslag naar links voor Millwood. Ook hier gaat u weer een lang gravelpad op (na een paar honderd meter moet u aan de rechterkant opnieuw u zo'n vergunning schrijven). Eigenlijk geldt voor Zuid-Afrika altijd weer: geef niet te snel op, het komt vanzelf, maar het duurt vaak wat langer dan wij gewend zijn.

Sedgefield - George: 35
Forget Me Not B&B

Soort: Vakantiehuizen & Appartementen
Beoordeling: ***

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Op zoek naar avontuur in de natuur? Sedgefield heeft binnenmeren, regenwoud en een kustlijn!

Provincies

Zuid Afrika!