Alles over  

George

Zuid Afrika > Western Cape > Garden Route > George >Thema's: Leuke dorpjes, Shoppen

Vanaf het station in dit stadje vertrekt de Outeniqua Choo Tjoe, de stoomtrein die vroeger langs de kust naar Knysna liep maar sinds grote vloeden rond 2010 richting Mosselbay rijdt. Tegenwoordig maakt het station deel uit van het spoorwegmuseum. Als u de bebouwde kom van George vanaf de N2 binnenrijdt, krijgt u vanzelf een bordje dat u linksaf stuurt voor het spoorwegmuseum. Als u over een viaduct rijdt, bent u te ver gereden. Vanaf het spoorwegmuseum vertrekt ook de zogenaamde Power Van waarmee je naar de toppen van de Outeniquabergen kunt gaan. Informeer vooraf of er plaats is: 044 - 801 8239.
Het stadje zelf heeft een aantal aardige kerken zoals de St. Mark's Cathedral en de Nederlands Gereformeerde moederkerk. De bouw van deze kerk heeft 12 jaar in beslag genomen. Tijdens het eerste stadium bestonden de bouwvakkers voornamelijk uit slaven. Na de afschaffing van de slavernij in 1834 vervolgden zij wel het werk, maar met een andere status. De oudste kerk is de Normandische Pacaltsdorp kerk, gebouwd op uitnodiging van Khoikhoi kapitein Het Kop.

George heeft een luchthaven voor binnenlandse verbindingen. Er wordt ondermeer naar Kaapstad, Johannesburg en Durban gevlogen. Ook is George beroemd geworden door Fancourt, één van de meest prestigieuze golfbanen van het land.

De zevenpassenweg:
Deze loopt vanaf George naar Knysna. Vroeger was dit de doorgaande route, tegenwoordig is het vooral een mooie toeristische route (maar wordt maar weinig door toeristen gereden), want de weg leidt u via een aantal bruggen door regenwoud en langs mooie uitzichten over de Outeniquabergen. Vanaf George bereikt u de weg als volgt. U volgt de uitgaande route vanaf het stadcentrum naar Wilderness of de N2. U krijgt een aantal winkelcentra aan uw linkerhand. Als u bijna de bebouwing uitrijdt, ziet u een afslag naar links met 'Saasveld' erop. Deze weg neemt u en dan blijft u maar doorrijden; u rijdt vanzelf de zevenpassenweg op. Op een bepaald moment krijgt u vanzelf een afslag naar Wilderness (duurt langer dan u denkt) en weer veel verder volgt op een T-splitsing de afslag naar Hoekwill.
Voor het vervolg van de route gaat u hier linksaf richting Karatara. Na enkele kilometers krijgt u een bordje waarop naar de 800-jaar geelhoutboom wordt verwezen. Gaat u hier ook direct links en volg het pad. Na circa 1 kilometer kun je links de auto parkeren. Rechts loop je naar de boom. Als u de wandeling door het woud wilt maken, moet u wel even een vergunning meenemen. Aan de ingang, dus op kijkafstand van uw auto, staat een routebord met een houten lessenaar. Hierin ligt een boek (met pen) waarin u uw naam moet schrijven. Rangers houden zo in de gaten wie de wandeling maken en of ze er niet te lang over doen. Er is dus uiteindelijk altijd iemand die u een beetje 'in de gaten' houdt.
Blijf voor Millwood de zevenpassenweg gewoon volgen. Net voorbij Rheenendal volgt de afslag naar links voor Millwood. Ook hier gaat u weer een lang gravelpad op (na een paar honderd meter moet u aan de rechterkant opnieuw u zo'n vergunning schrijven). Eigenlijk geldt voor Zuid-Afrika altijd weer: geef niet te snel op, het komt vanzelf, maar het duurt vaak wat langer dan wij gewend zijn.

George Luchthaven - Wilderness: 30
George - De Rust: 95
George - Kaapstad/City Centre: 438
Kwelanga Country Retreat

Soort: Country Lodge
Beoordeling: ***
Wilderness Connection

Soort: Onbekend
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Outeniqua Choo-Tjoe & Transport Museum

Soort: Onbekend
U kunt hier terecht voor: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

George is een redelijk groot stadje met een aantal winkelcentra. De Outeniqua Choo Tjoe vertrekt vanaf het spoorwegmuseum. Helaas niet meer langs de kust naar Knysna sinds het spoor werd beschadigd door vloeden; de trein rijdt nu naar Mosselbay.

Provincies

Zuid Afrika!