Alles over  

Prince Albert

Zuid Afrika > Western Cape > Central Karoo > Prince Albert >Vanuit Oudtshoorn komt u via de Swartbergpas in Prince Albert (zie hieronder), een dorp waar de sfeer van de Centrale Karoo goed geproefd kan worden. Hoe dor het landschap ook lijkt, onderhuids ligt het vol met schatten. In het museum wordt de collectie mineralen en fossielen van Fransie Pienaar tentoongesteld, 1 van de rijkste verzamelingen ter wereld. In Sampie se Plaasstal zijn boerenproducten te koop.

De Swartbergpas
Deze prachtige pas geeft de bezoeker een fantastisch panorama over de Matjies Riviervallei. De pas is gebouwd door Thomas Bain en uitgeroepen tot een nationaal monument. De totale lengte van de route bedraagt 24 km en de top ligt op 1.577 meter. In de winter kan de pas wegens sneeuwval gesloten zijn. Reken op 1,5 tot 2 uur om de pas over te komen vanaf Prince Albert.
Vanaf Oudtshoorn rijdt u richting de Cango Grotten. Net voor de grotten gaat u links richting Prince Albert. U rijdt vanzelf de pas op. De weg is totaal van gravel, smal en vol bochten. Neemt u rustig de tijd deze mooie pas te rijden.
Over de pas kunt u linksaf naar Prince Albert. Rechtsaf gaat u naar De Rust. Na circa 45 kilometer gaat u rechts de N9 op en rijdt door de Meiringspoort.

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!