Alles over  

Augrabies National Park

Zuid Afrika > Northern Cape > Green Kalahari > Augrabies National Park >Ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van het stadje Kakamas ligt het Augrabies Falls National Park. Hier perst de machtige Oranjerivier zich door een nauw, 250 meter diep ravijn, uitgesleten in het massieve graniet. Vlak voor de watervallen heeft de rivier , tezamen met een aantal eilanden en kleinere stroomgeulen, een breedte van ongeveer drie kilometer. Als het water in de rivier hoog staat, stort er per seconde 405 miljoen liter water in het ravijn, niet alleen via de hoofdgeul maar ook nog eens via 18 kleinere geulen. Hiermee is de Augrabies Falls de op zes na grootste waterval ter wereld. Vooral in de maanden na de regens (maart/april) kunt u de 56 meter waterval in al haar glorie naar beneden zien storten.
Het vallende water maakt enorm veel lawaai en daaraan dankt het gebied de Khoi-naam aukurabis, 'de plaats van het grote lawaai'. In de loop van miljoenen jaren heeft de rivier over een afstand van 15 kilometer een kloof door graniet-gneisslagen uitgesleten. Dit is het grootste, in graniet uitgesleten ravijn ter wereld. De gladde, gepolijste, door water afgesleten wanden zijn stille getuigen van de enorme krachten van de natuur.
Rondom de waterval ligt een deel van het park waar u lange wandeltochten kunt maken. Vraag bij de receptie naar een wandelkaart.
In een apart deel van het park kunt u safari's rijden. Het Augrabies Falls National Park heeft een totale oppervlakte van 13.600 hectare en ligt in een van de droogste gebieden van Zuid-Afrika, wat tot uitdrukking komt in een soort maanlandschap. De vegetatie is typisch voor de drogere delen van de zuidelijke Kalahari.
Er leven 47 wildsoorten in het park, waaronder de bedreigde zwarte neushoorn, maar deze worden niet vaak gezien. De rotsachtige vlaktes vormen een ideale leefomgeving voor klipspringers en klipdassen. Andere aanwezige soorten zijn springbok, chacma-baviaan, groene meerkat en aardwolf.

Voor verblijf wordt elke boeking belast met 1% community levy. Dit geld wordt gebruikt om de levensomstandigheden in de dorpen en kralen in de omgeving van het park te verbeteren
Augrabies Falls Rest Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: ***

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!