Alles over  

Hartbeespoort

Zuid Afrika > North West Province > Bojanala > Hartbeespoort >In de uitlopers van de 120 km lange Magaliesbergen ligt het circa 1800 hectare Hartbeespoort-stuwmeer, een ideaal vakantie-oord voor de mensen uit Pretoria en Jo'burg. De dam ligt slechts zo'n 35 kilometer van beide plaatsen verwijderd. De dam is gebouwd in 1925 in de nauwe kloof van de Krokodilrivier die hier de Magaliesbergen doorklieft. Twee kanalen lopen vanaf de dam naar de omringende gebieden waarmee ruim 16.000 hectare landbouwgrond besproeid kan worden.
In totaal zijn er twee dorpjes rondom de dam die beide zijn gesticht door Johan Schoeman, wiens vader Hendrik de grond in dit gebied bezat. Op de noordelijke oever van de dam ligt het kleine dorpje Schoemansville. Aan de westkant ligt Kosmos.

Behalve watersport heeft Hartbeespoort nog een attractie: de kabelbaan. Vanaf Hartbeespoort gaat u per kabelbaan naar de top van de Magaliesberg. Verder vindt u in de buurt een echte Nederlandse kaasmakerij, Tan' Malie se winkel - de winkel van Sinkel rond Johannesburg - en diverse buitenactiviteiten zoals rafting en ballonvaarten.
Ponciana Superior Guesthouse

Soort: Guesthouse
Beoordeling: ****
Bushbabies Monkey Sanctuary

Soort: Wildlife Centre & Educatie
Prijs volwassenen: 195,00
Prijs kinderen: 95,00
Elephant Sanctuary

Soort: Safari-activiteiten
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend
Byron's Coffee Shop

Soort: Lokaal
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!