Alles over  

White River

Zuid Afrika > Mpumalanga > Lowveld Legogote&Wild Frontier > White River >Thema's: Leuke dorpjes, Shoppen

White River ligt 20 kilometer ten noorden van Nelspruit in het laagveld van Mpumalanga. Het nieuwe vliegveld Mpumalanga International Airport ligt in feite dichter bij White River dan Nelspruit. Het dorp dankt haar naam aan de gelijknamige rivier, Witriver, die een zijtak vormt van de Krokodillerivier die zich door het Krugerpark slingert.
Het gebied rondom White River is tegenwoordig een landbouwgebied met vooral tropische vruchten zoals mango, bananen en avocado. Vóór 1914 waren de boeren meer op veeteelt ingesteld met daarnaast enkele hectare aan vruchten. Dit type samengestelde boerderijen kregen het echter steeds moeilijker. In 1914 heeft daarom een soort ruilverkaveling plaatsgevonden: de boeren brachten hun grond in een coöperatie in waarna er op grotere schaal fruitbomen en bloemen aangeplant konden worden.

Toegang tot Krugerpark
Naast de landbouwfunctie richt White River zich voornamelijk op toeristen die het Krugerpark willen bezoeken of de Panoramaroute willen zien. Sinds 1994 is het aantal accommodaties verveelvoudigd. Daarnaast trekt Casterbridge Farm de nodige bezoekers. In het voormalige huis van de mangofarm is een winkelcentrum gevestigd, een museum, bioscoop, restaurants en theater.

Casterbridge
Casterbridge Farm, uitgebreider dan Rendezvous in Hazyview, ligt net ten noorden van White River aan de R 40. Hier vindt u allerlei soorten leuke winkeltjes, restaurants, een theater, bioscoop, mini-dierentuin, historisch en motor-museum, een tourism office en een village market, waar elke zaterdag tussen 08.00 en 14.00 uur verse produkten, salades, koekjes, jam, brood, planten, souvenirs en nog veel meer verkocht wordt. (www.casterbridge.co.za)
Rottcher Estate is een mooi landhuis dat omringd wordt door een groene tuin. Hier vindt u een wijnerij, notenhandel en dagelijkse worden tours en proeverijen georganiseerd. Een lichte lunch is ook mogelijk

Bezoek vanuit White River de Panoramaroute. Sabie ligt ongeveer op 70 km - een uurtje rijden. White River is ook een goede uitvalsbasis voor een safari in Krugerpark.

White River - Hoedspruit: 135
White River - Johannesburg Airport: 350
White River - Sabie: 50
White River - Mbabane: 260
White River - Pongola: 387
White River - Skukuza: 84

Foto's mede met dank aan Casterbridge.
Katambora Safaris

Soort: Safari-activiteiten
Prijs volwassenen: 750,00
Prijs kinderen: Onbekend
Cybele Forest Lodge

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Diner
Jatinga Lodge

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
Oliver's Restaurant & Lodge

Soort: Italiaans
U kunt hier terecht voor: Diner
Pappa's Pizzeria

Soort: Italiaans
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
Salt Restaurant

Soort: Internationaal
U kunt hier terecht voor: Lunch, Diner
The Farmyard

Soort: Onbekend
U kunt hier terecht voor: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Ontspannen shoppen en lunchen kun je in Casterbridge.

Provincies

Zuid Afrika!