Landkaart  

Highlands Meander

Zuid Afrika > Mpumalanga > Highlands Meander >

Flash map.
Plaatsen in "Highlands Meander": Belfast - Dullstroom - Machadodorp - Schoemanskloof Valley - Waterval Boven - Waterval Onder

Alles over

Highlands MeanderHet gebied rondom Belfast, Dullstroom en Waterval Boven staat bekend als Highlands Meander. Vooral voor Zuid-Afrikanen is dit een gewilde streek, want in de rivieren, meren en stromen kan naar hartelust op forel worden gevist (met werphengels). Vooral Dullstroom is in het weekend een geliefde plaats: het dorp heeft leuke accommodaties, restaurants en winkeltjes zodat ook voor de niet-vissende wederhelft voldoende vermaak aanwezig is.

Omvang Higlands Meander wordt in het noorden begrensd door Lydenburg die via de Long Tom Pass toegang geeft tot de Panoramaroute. Aan de zuidkant loopt de N4 die Pretoria en Nelspruit aan elkaar verbinden. Bij Machadorp splitst de N4 zich die later weer bij elkaar komen. De noordelijke helft gaat door de Schoemanskloof, de zuiderhelft gaat langs Waterval Boven en Waterval Onder.

Spoorlijn Tussen deze beide plaatsjes ligt de spoortunnel van de Nederlandsch Zuid-Afrikaansche Spoorweg Maatschappij (ZASM) die de spoorlijn tussen Johannesburg en Maputo in Mozambique verbindt. De tunnel is aangelegd in de vroege '90 jaren van de 19e eeuw (net voor het begin van de Boeren-Anglo Oorlog) om een doorgang door de Elandsberg te maken. Twee teams zijn - elk van een kant - een jaar bezig geweest de tunnel te boren. In oktober 1892 is de boring begonnen, in september 1893 kwamen de teams bij elkaar uit. Bij Waterval Onder kunt u Krugersorp bezoeken, een huis waar Paul Kruger een aantal maanden verbleef tijdens de oorlog. In het huis zijn afschriften te zien van brieven die hij aan koningin Wilhelmina stuurde voor hulptroepen.

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links