Alles over  

Chrissiesmeer

Zuid Afrika > Mpumalanga > Grass & Wetlands > Chrissiesmeer >In de omgeving van het plaatsje Chrissismeer vind u meer dan 250 zoetwatermeren!
Het Chrissiesmeer is vernoemd naar Christina, de dochter van de president van de Transvaalse Republiek Pretorius. Het is het grootse ondiepe vers watermeer in Zuid Afrika. Het is 6 km lang, 2km breed, 6 m diep en heeft een omtrek van 25 km. Het meer ligt in een gebied wat ook wel bekend staat als 'Nieuw Schotland" en is gesticht door Alex Mccorkingdale in 1866.
Alexander kocht in die tijd 200 boerderijen op omdat dit gebied hem deed denken aan de Schotse Hooglanden. Vervolgens nodigde al z'n vrienden uit om zich hier te vestigen! Hij verwachte niet om de oorspronkelijke bewoners, de San, hier nog tegen te komen maar tekenen van hun aanwezigheid zijn nog steeds aanwezig in de vorm van rots schilderingen in de grotten in de omliggende bergen.
Het Chrissiemeer speelde ook een rol in de Zuid Afrikaanse oorlog van 1899 tot 1902. Een grote slag speelde zich af in dit stadje, wat duidelijk te terug te zien is op het kerkhof, een graf in het bijzonder wat het tragisch romantisch verhaal verteld van een meisje die haar verloofde verloor in de slag van Chrissiesmeer.
Omdat de Mpumalanga Hoogveld een overvloed aan water heeft is het Chrissiesmeer een ecologisch wonder en een paradijs voor vogel en kikker liefhebbers. In december vind elk jaar het kikker expeditie plaats waar bij na zonsondergang Kikkerexperts op zoek gaan naar een nieuwe kikkersoort 'Mampharra padda" (padda is kikker in het Afrikaans) genaamd en de bezoekers nieuwe soorten kikkers laten zien, en er alles over vertellen tijdens een maaltijd rond het kampvuur. Aan grote verhalen ook geen gebrek! Na afloop worden alle kikkers uiteraard weer vrijgelaten in de natuur.
Florence Guest Farm

Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ****

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!