Landkaart  

Grass & Wetlands

Zuid Afrika > Mpumalanga > Grass & Wetlands >

Flash map.
Plaatsen in "Grass & Wetlands": Badplaas - Carolina - Chrissiesmeer - Ermelo - Piet Retief - Wakkerstroom

Alles over

Grass & WetlandsGrass & Wetlands is een echt vogelparadijs. De serene regio ligt in het zuidoosten van Mpumalanga en grenst aan Swaziland, KwaZulu Natal en Vrijstaat. Bijzonder aan deze staat zijn de de meer dan 250 zoetwatermeren rondom Chrissiesmeer. Maar ook prachtige rotsformatie en de indrukwekkende bergen.

In de Grass & Wetlands kunt u heel wat bijzondere activiteiten ondernemen zoals "frogging" bij Chrissiesmeer in decemeber of bekijk de sterren tijden "stargazing weekend". Verder werden er in deze provincie harde veldslagen uitgevochten, die eens per jaar worden nagespeeld.
Florence Guest Farm

Plaats: Chrissiesmeer
Soort: B&B / Guesthouse
Beoordeling: ****

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Omdat de Mpumalanga Hoogveld een overvloed aan water heeft is het Chrissiesmeer een ecologisch wonder en een paradijs voor vogel en kikker liefhebbers. In december vindt elk jaar het kikker expeditie plaats waar bij na zonsondergang Kikkerexperts op zoek gaan naar een nieuwe kikkersoort 'Mampharra padda" (padda is kikker in het Afrikaans) genaamd en de bezoekers nieuwe soorten kikkers laten zien, en er alles over vertellen tijdens een maaltijd rond het kampvuur. Aan grote verhalen ook geen gebrek! Na afloop worden alle kikkers uiteraard weer vrijgelaten in de natuur.

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links