Alles over  

Welgevonden Game Reserve

Zuid Afrika > Limpopo > Waterberg > Welgevonden Game Reserve >In de groene Waterbergen, op 2,5 tot 3 uur afstand van Johannesburg, ligt het Welgevonden Game Reserve op ongeveer 35.000 hectare land. Het park grenst aan het Marakele Game Reserve waardoor de fauna een groter leefgebied heeft. In Welgevonden is de Big Five aanwezig (olifant, luipaard, neushoorn, buffel en leeuw). Het park bestaat vanaf 1993 toen Pienkis du Plessis van de Welgevonden Farm het idee kreeg om samen met nabij wonende boeren hun landbouwgrond om te zetten in een wildpark. Met fondsen van de Rand Merchant Bank is dit gelukt. Zo'n project was niet nieuw voor Zuid-Afrika. De privé-parken rondom Krugerpark bijvoorbeeld, zijn ook op soortgelijke wijze tot stand gekomen. Elke boer blijft zijn eigen land behouden, maar brengt het land wel in een gezamenlijk contract in waardoor lodges toestemming hebben om over elkaars land op safari te gaan.
Tussen Welgevonden en Marakele zijn voor de dieren geen hekken meer. Dat is voor het wild natuurlijk een goede zaak. De natuur is hier overwegend groen (droge periodes daargelaten) en het landschap is heuvelachtig. Prachtige lodges completeren het 'out-of-Africa' gevoel.
Er geldtt een entreeprijs van R65,00 per persoon per nacht. Deze is niet inbegrepen bij uw accommodatie in het park en dient ter plaatse betaald te worden.
Shibula Lodge and Bush Spa

Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: *****
Nedile Lodge

Soort: Lodge
Beoordeling: *****

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links