Alles over  

Marakele GR

Zuid Afrika > Limpopo > Waterberg > Marakele GR >Marakele (Tswana voor toevluchtsoord) werd in 1994 afgebakend en bestrijkt aan het westelijk eind van de Waterberg 44.000 ha bergen, rotswanden, diepe rivierdalen en met gras begroeide heuvels. Oorspronkelijk stond het gebied bekend als de Kransberg. Doordat de Waterberg is gesitueerd in een overgangszone tussen het droge westen en meer vochtige oosten, komen er zowel soorten als de gemsbok (uit het westen) en de impala (uit het oosten) voor. Zo groeien hier ook planten uit beide zones. De regenval is hoog te noemen voor Zuid-Afrikaanse begrippen en ligt rond de 700 mm. In het iets noordelijker gelegen Welgevonden ligt het op 625 mm per jaar. Vergeleken met de 350 mm uit de kleine Karoo (Oudtshoorn) is dat natuurlijk een flinke hoeveelheid water.
Het Marakale Game Reserve is deels een nationaal park (berijdbaar met eigen 4x4) en deels een prive park. Bovendien is het vanaf 2002 voor het wild samengevoegd met het Welgevonden Game Reserve zodat het totale oppervlak van het gebied op 100.000 hectare uitkomt. Vooral voor het grote wild, zoals olifanten en leeuwen, is dat een goede zaak. In het Marakele Park is men nu dan ook begonnen met het uitzetten van meer jachtdieren, zoals wilde honden en hyena's. In 2005 zijn daarnaast leeuwen gekomen.
Marakele is eigendom van de South African National Parks Board (SANP), de organisatie die ook Krugerpark bestuurt. Het park zelf is nog echt een nationaal park, met alleen zelfcatering accommodatie (weinig winkelfaciliteiten) en overwegend slechts per 4x4 toegankelijk. Een prachtig park dus voor avontuurlijk ingestelde Zuid-Afrikanen. Tegelijkertijd biedt het ook safari's voor de internationale markt. Het noordelijke en noordoostelijke deel is deels verpacht aan private partijen die er sinds 2005 luxe lodges bouwen en safari's per jeep houden. De voor Nederlanders bekende Fentener van Vlissingen had hier zijn lodge.

Voor verblijf vanaf 1 juni 2012 wordt elke boeking belast met 1% community levy. Dit geld wordt gebruikt om de levensomstandigheden in de dorpen en kralen in de omgeving van het park te verbeteren
Tlopi Tented Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!