Alles over  

Tuli Block; Botswana

Zuid Afrika > Limpopo > Soutpansberg > Tuli Block; Botswana >Tuli Block ligt net over de grens in Botswana. Het Tuli Block heeft een landschap dat anders is dan andere parken in Botswana. Tuli Block wordt het 'Hardeveld' genoemd vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen. In dit park leeft de zogenaamde Tuli-olifant - een type olifant dat afwijkt van de Afrikaanse olifant. Verder vindt u er jagers als leeuwen, luipaarden, cheetah en hyeana. Giraffes, bokken en zebra's zullen ook niet ontbreken.
Tuli en Mashatu hebben de grootste kudde olifanten op privaat grondgebied in Afrika. De Shashe-kudde bestaat momenteel uit ca. 700 olifanten. Naar deze troepen wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, omdat de kudde zich zo vrij kan bewegen. Onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in migratiepatronen.
Hoewel het heet en droog kan zijn in Tuli Block, moet u er rekening mee houden dat de nachten koud worden - vooral tijdens gamedrives. Zorgt u daarom voor warme kleding zoals meerdere laagjes met daarover een fleece en tot slot een windjack; zelfs handschoenen zijn geen overbodige luxe!!
Tip
Houdt u er rekening mee dat in deze streek nog maar weinig geldautomaten staan. Ook werken de telefoonlijnen voor creditcards niet altijd even goed. Zorgt u er daarom voor dat u voldoende cashgeld bij u heeft. U kunt pinnen in bijvoorbeeld Nylstroom, Pietersburg of Makhado.

Mashatu & Tuli zijn bereikbaar via de grenspost Pontdrif. Hier kunt u op de parkeerplaats aan de Zuid-Afrikaanse kant uw auto achterlaten en vervolgens moet u de rivier oversteken. Aan de overkant, in Botswana, wordt u opgewacht door de ranger die u naar uw accomomodatie zal brengen. (Deze moet natuurlijk wel tevoren geboekt worden).
De oversteek hangt van de stand van de rivier af; bij een normale waterstand steekt u over per boot, bij hoog water kunt u de kabelbaan nemen (ca. R20 p.p) en wanneer de rivier droog is komt de ranger u met een jeep ophalen. Hij verzorgt in ieder geval de transfer naar uw accommodatie omdat deze weg niet begaanbaar is in een gewone auto en een 4X4 vereist is.
Mashatu Lodge & Luxe Tenten

Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: onbekend
Tuli Safari Lodge

Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!