Alles over  

Mapesu Nature Reserve

Zuid Afrika > Limpopo > Soutpansberg > Mapesu Nature Reserve >Mapesu, een voormalige veeboerderij, bestaat uit een reservaat dat zich uitstrekt over 6000 hectare en is gelegen naast het Mapungubwe National Park langs de R572 tussen Musina en Pontrif. In het reservaat komen verschillende soorten wild voor, waaronder verschillende bok- en antilopesoorten, zebra's, luipaarden, cheeta, hyena en jackhalzen. Ook is er een variatie aan grote en kleine vogelsoorten te zien.
Het gebied is een goed voorbeeld van het Mopane Bushveld, met een landschap dat wordt gedomineerd door de Mopane boom en struiken. Verder komen hier o.a. verschillende soorten acacia's voor. Deze bomen passen zich goed aan aan het klimaat van warme winters en droge, hete zomers. Door de lage regenval is het gebied kwetsbaar voor bijvoorbeeld overbegrazing, erosie en bebouwing - en herstelt moeizaam van beschadigingen.
Ten zuiden van Mapesu liggen de Bosbokpoort rotsformaties, waar zandsteen en andere steensoorten het landschap rood kleuren.

Accomodatie
In het Mapesu Nature Reserve, gelegen aan de andere kant van de weg van Mapungubwe vindt u Mopane Bush Lodge, een mooie lodge met 8 chalets vanwaar u verschillende interessante excursies kunt boeken.

Tip
Houdt u er rekening mee dat in deze streek nog maar weinig geldautomaten staan. Ook werken de telefoonlijnen voor creditcards niet altijd even goed. Zorgt u er daarom voor dat u voldoende cashgeld bij u heeft. U kunt pinnen in bijvoorbeeld Nylstroom, Pietersburg of Makhado.
Mopane Bush Lodge

Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: ****

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!