Alles over  

Makhado/Louis Trichardt

Zuid Afrika > Limpopo > Soutpansberg > Makhado/Louis Trichardt >De plaats Makhado, die voorheen Louis Trichardt heette, is een van de belangrijkste steden in het gebied rond de Soutpansbergen. Zowel de naam Louis Trichardt als Makhado verwijzen naar leiders uit dit gebied die ook nog eens flink met elkaar gevochten hebben. Makhado was een Venda-leider die jarenlang voorman was van zijn stam. Louis Trichardt was in dezelfde periode een Voortrekker die tijdens zijn tocht naar Lourenzo Marques (tegenwoordig Maputo, de hoofdstad van Mozambique) in 1836 op deze plaats verbleef. Na de dood van Louis Trichardt werden de Voortrekkers tijdelijk verdreven door Chief Makhado (1867). Een kleine twintig jaar later, in 1898, kregen de Voortrekkers opnieuw het bestuur in handen.

Historische gebouwen In Makhado vindt u een aantal historische gebouwen. Het meest belangwekkende is het Fort Hendrina in de Erasmus Straat naast de bibliotheek. Het betreft een mobiel fort dat tijdens de Boerenoorlog een belangrijke rol speelde als verdedigingsschans.
Op de hoek van de N1 en de Trichardstraat is het Indigenous Tree Sanctuary gevestigd. Er staan 145 boomsoorten op het terrein waar tevens enkele voortrekkersgraven te vinden zijn.
Minder makkelijk toegankelijk is het Stonehenge Huis in Snyman Street. Het huis is een mooi voorbeeld van 18e eeuwse architectuur, maar alleen te bezoeken na telefonische afspraak met 015 - 516 0318.

Ben Lavin Nature Reserve U kunt een bezoekje brengen aan het Ben Lavin Nature Reserve met vele bomen, vogels, diverse zoogdieren en archeologisch gezien zeer interessante vondsten. Het Ben Lavin ligt aan de zuidkant van Makhado aan de N1. Het Reserve is dagelijks geopend tussen zonsopgang en zonsondergant. In het park zijn verschillende archeologische vondsten gedaan. Summiere informatie hierover krijgt u bij de ingang van het park. Telefoon: 015 - 516 4534.

Schoemansdal vormt een leuk uitstapje vanuit Makhado. In het Schoemansdal Openluchtmuseum vindt u een gerestaureerd dorpje waar rond 1850 een groepje Voortrekkers woonde onder leiding van Andries Hendrik Potgieter. Het dorpje is bereikbaar via de R 522. Na circa 10 kilometer kunt u linksaf. Telefoon: 015 - 5163254
Madi a Thavha Mountain Lodge

Soort: Guesthouse
Beoordeling: ****
Country Mountain Trips

Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: 450,00
Prijs kinderen: Onbekend
Elim-tour

Soort: Kunst & Cultuur
Prijs volwassenen: Onbekend
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!