Alles over  

Umfolozi/Hluhluwe Game Reserve

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Zululand > Umfolozi/Hluhluwe Game Reserve >Umfolozi-Hluhluwe is het oudste wildpark in Zuid-Afrika, opgericht in 1895 en het enige park in KwaZulu Natal waar de Grote Vijf voorkomt. Het noordoostelijke Hluhluwe-deel en het zuidwestelijke Umfolozi-deel, recentelijk samengevoegd, worden gescheiden door de publieke weg die door het midden van het park loopt en hebben samen een oppervlakte van 960 km².

Bereikbaarheid en informatie
Er zijn drie gates die toegang verschaffen tot het park: Afhankelijk van waar u verblijft in het park is de aanbevolen route naar Hluhluwe-Umfolozi is om via de N2 Memorial Gate nemen, in het meest noordelijke deel van het park. Vanuit het zuiden via de N2 kunt u tevens de afslag R618 nemen. In dit geval rijdt u via de publieke weg door het midden van het park door de Nyalazi Gate naar binnen. Tenslotte kunt u, wanneer u vanuit de richting van Ulundi komt, via Cengeni Gate het zuidwestelijke deel van het park binnenrijden over een 30 kilometerlange gravelweg. Het is niet mogelijk om het park binnen te gaan via de publieke weg vanuit Hlabisa dat aan de noordwestelijke kant van het park.
De gates zijn van november t/m februari geopend van 05.00 tot 19.00 uur en van maart t/m oktover van 06.00 t/m 18.00 uur. Wanneer u het park binnengaat, betaalt u een conservation fee van R90 per persoon (kinderen 50%) in plaats van een toegangsprijs.
Plattegronden, informatie en details die verband houden met de wandelingen door het park zijn beschikbaar bij de recepties van de kampen Hilltop en Mpila.

Landschap, Flora en Fauna
Het park heeft een gevarieerd landschap, met dichte bossen, droge 'bush'velden en open Savanne. Het zuidelijke Umfolozi-deel wordt gekenmerkt door diepe valleien en de Witte en Zwarte Umfolozi Rivieren die erdoorheen lopen. De weelderige begroeiing op de rivierbanken wordt afgewisseld met drogere savanne, bosgebied en graslanden. In het noordelijke Hluhluwe-deel, loopt de gelijknamige Hluhluwe-Rivier. Deze stroomt vanuit de bergen ten noorden van het park en loopt langs zandbanken, rotsachtig gebied en steile kliffen in het park. Het gebied is meestal warm in de zomer en mild tot koud in de winter, hoewel koudere perioden voorkomen.
Naast de rijke variatie in het landschap, staat Hluhluwe-Umfolozi ook bekend om haar uitgebreide wildpopulatie.
In de jaren 1960 startte het park Operatie Neushoorn en werd wereldwijd bekend door het behoud van de witte neushoorn. De populatie groeide van ongveer 500 in 1960 tot het huidige aantal van bijna 6000. Momenteel bevindt zich één vijfde van de wereldpopulatie zwarte en witte neushoorns in het park. Daarnaast vindt u hier de leeuw, luipaard, olifant en buffel, cheetah, hyena, wilde hond, giraffe, zebra, gnoe, samango aap, kudu, verschillende bokken en impala-soorten, reptielen, waaronder slangen en krokodillen - en meer dan 300 vogelsoorten, waaronder verschillende arendsoorten, gieren, havikken en buizerds.

Accommodatie en Activiteiten
Alle accommatie in het park wordt beheerd door KwaZulu Natal Wildlife en is gebouwd in de vorm van restcamps en bush lodges. Er zijn 6 zelfcatering bush lodges en 2 restcamps die alle door KZN Wildlife geboekt kunnen worden (zie accommodaties)
Het is mogelijk om in het park met uw eigen auto safari's te rijden en speciaal hiervoor zijn auto trails uitgezet. Er zijn verder drie wandelpaden uitgezet waar u een wandeltocht mag maken. U dient zich wel strikt aan deze wandelpaden te houden. Buiten deze paden en de picknickplaatsen om is het verboden om zelf in het park uit te stappen of te wandelen. Er zijn informatiebladen beschikbaar bij de receptie die de interessante bezienswaardigheden langs deze paden uitleggen en die u helpen wat u ziet beter te interpreteren. Door het park zijn verschillende picknickplaatsen met toiletten, barbecuefaciliteiten en stromend water te vinden.
Door de beheerder van het park, KZN, worden er korte dagwandelingen van circa 2 uur georganiseerd die starten vanuit Mpila en Hilltop Camp. Deze wandeltochten vinden plaats onder begeleiding van een ervaren ranger. Deze wandelingen kunnen geboekt worden bij de receptie van beide kampen.
Zowel ochtend- als avondsafari's in een open voertuig worden uitgevoerd onder begeleiding van een bekwame gids die ten alle tijden eventuele vragen kan beantwoorden. Te boeken bij de receptie.
Een boot met 40 zitplaatsen ligt aan de Hluhluwe dam en vertrekt 2 x per dag voor een begeleide excursie. Wanneer echter het water in de rivier te laag ligt kunnen deze tochten afgelast worden.
Hilltop Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: ***
Mpila Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: **
Muntulu Bush Lodge

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Munywaneni Bush Lodge

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Mtwazi Lodge

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Masinda Lodge

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Nselweni Bushcamp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Gqoyeni Bush Lodge

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Hlathikhulu Bush Lodge

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend
Game Drive (Mpila of Hilltop)

Soort: Safari-activiteiten
Prijs volwassenen: 200,00
Prijs kinderen: Onbekend
Mpunyane restaurant

Soort: Onbekend
U kunt hier terecht voor: Ontbijt, Lunch, Diner

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!