Alles over  

Itala Game Reserve

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Zululand > Itala Game Reserve >Misschien wel het mooiste park van Zuid-Afrika is het 29.653 hectare Itala Game Reserve in het uiterste noorden van Kwa Zulu Natal. Het groene park ligt in een heuvelachtige omgeving met fantastische uitzichten. Leeuwen leven er niet in dit park, maar verder is al het wild hier wel te vinden en kunt u er zelfs enkele soorten tegenkomen die niet in elk park leven zoals de tsessebee, pangolin en bruine hyena. In Itala leeft een troep olifanten die graag bij elkaar blijft: ziet u er daarom 1, dan is de kans groot dat u alle olifanten ziet!

Ligging
Itala, in het uiterste noorden van KwaZulu-Natal wordt aan de noordelijke kant begrensd door de Pongola-rivier. De enige toegang tot het park ligt bij het dorp Louwsburg aan de R 69 tussen Vrijheid en Magudu. Vanuit dit dorp leidt een steile weg naar de ingang. Deze weg is niet toegankelijk voor campers of caravans.

Landschappelijk
Als gevolg van vulkanische activiteit bestaat het landschap uit rotsachtige diepe dalen - bijna kloven - afgewisseld door heuvelachtig gebied en groene valleien. Het verschil tussen het hoogste en het laagste punt is meer dan 1000 meter, wat een ruig en schitterend effect geeft. Eigenlijk kunt u dat direct al zien bij binnenkomst. Na een kleine kilometer ziet u links de overblijfselen van vulcanische activiteit terwijl rechts graslanden zich uitstrekken - met goede kans op het zien van wild. U kunt hier rechts de Dakaneni en Bergvliet Loop rijden. Vooral de Dakaneni levert afwisseling op van dik beboste valleien tot grasvelden. Enkele honderden meters voordat de twee routes zich splitsen krijgt u rechts een weggetje dat leidt naar een uitzichtspunt. Vanaf de parkeerplaats leidt een pad rondom de heuvel vanwaar u kunt zien hoe de heuvels zich ontvouwen.
Vanaf het Ntshondwe Camp kunt u tenslotte nog de Ngubhu Loop rijden die u afwisselend door dikke bebossing en mooie valleien brengt.

Klimaat
Omdat het park op een hoogte van 1450 meter boven de zeespiegel ligt, is het meestal redelijk aangenaam in het park. In de wintermaanden kan het zelfs op enkele dagen flink koud worden met een tikkeltje nachtvorst. De dagen zijn echter meestal prettig warm. Voor de avonden en nachten is het verstandig om warme kleding mee te nemen.
In de zomerse maanden tussen oktober en maart vallen de regens en brengen tussen de 685 en 1170 mm neerslag. Vanwege de hoogte kunnen de regendampen wel lang als mist blijven hangen.

Geschiedenis
Tot 1972 vormde het gebied een woongebied met Zulu-kralen. Overal in het park zijn de resten van hutten en fundamenten nog te zien. In 1972 is het gebied tot nationaal park geproclameerd en inmiddels zijn er 900 plantensoorten geregistreerd en groeien er 320 boomsoorten.

Faciliteiten
Bij de ingang van het park is een tankstation aanwezig. Verder treft u een goed wegennetwerk door het park waar u met een normale 4 x 2 auto kunt rijden. Er is ook een route die alleen voor 4 x4 voertuigen toegankelijk is. Verder kunt u wandelsafari's maken met een gids (elke ochtend van 06.00 - 09.00 uur) of reserveren voor een ochtend- of avondsafari per jeep De reserveringen kunt u bij de receptie van het Ntshondwe Camp maken.
Het Ntshondwe Restcamp beschikt verder over ruime accommodatie in diverse type chalets, een winkel, restaurant en receptie. In ditzelfde restcamp is een lodge aanwezig met een eigen kok.
In het park vindt u tenslotte een aantal campingplaatsen (de camping ligt 17 kilometer van Ntshondwe af) en drie Bush Camps: lodges met 3 tot 4 slaapkamers en gedeelde badkamers waar een kok uw maaltijden vezorgd. U moet wel zelf de boodschappen meenemen.
Ntshondwe Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: ***
Thalu Bush Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: **
Mbizo Bush Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: **
Mhlangeni Bush Camp

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: **

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!