Landkaart  

Midlands

Zuid Afrika > Kwazulu-Natal > Midlands >

Flash map.
Plaatsen in "Midlands": Balgowan - Bulwer - Creighton - Howick - Kokstad - Mooi Rivier - Nottingham Road - Pietermaritzburg - Rietvlei - Rosetta - Tala Game Reserve

Alles over

MidlandsDe streek rondom Pietermaritzburg wordt gedomineerd door een aantrekkelijk groen en licht glooiend landschap, de Natal Midlands genoemd. Vanwege de vele zachtronde heuvels wordt het gebied ook wel Valley-of- a-1000 Hills genoemd wordt. Diverse watervallen komen in de streek voor, zoals de zes watervallen rondom Howick en de Mooi River-waterval nabij het gelijknamige dorpje.
De Midlands vormen als het ware de opstap naar de hoge majestueuze Drakensbergen. Vanaf de meeste dorpen bevindt u zich binnen een half uur tot een klein uur in één van de nationale parken in de Drakensbergen om er te wandelen of rotstekeningen te bekijken. Het voordeel van overnachtingen in de Midlands is beslist dat u - naast een bezoek aan de Drakensbergen - ook volop keuze heeft uit andere activiteiten. Rondom de N3, met dorpen als Notthingham Road, Rosetta & Mooi Rivier, ligt namelijk de Midlands Meander, een route waarin zich talloze winkeltjes, restaurants en galerieën hebben verenigd. Het Country-life gevoel is hierbij volop aanwezig met veel verse producten, aromatische oliën en kwekerijen. Elk jaar wordt door het Midlands Meander Reserveringsbureau (www.midlands-meander.com of bel: 033 - 330 8195) een Full Colour krant uitgegeven waarin de deelnemers staan vermeld. Het is aan te raden om een versie van de jongste uitgave mee te nemen als u gaat shoppen omdat er in de loop van de jaren winkeltjes kunnen verdwijnen en nieuwe hun deuren openzetten. De krant is bij de deelnemende partijen, veel guesthouses, hotels en natuurlijk de locale informatiecentra gratis verkrijgbaar. Het leven in de Midlands wordt sterk geinspireerd door de Country Living-stijl in Groot Brittannië. Het gebied doet in bepaalde opzichten dan ook wel denken aan Engelse streken. In de Midlands zijn de seizoenen sterker aanwezig dan in veel andere Zuid-Afrikaanse streken. De herfstperiode is daar het meest sprekende voorbeeld van met verkleurende bladeren en mistige ochtenden.
De Midlands Meander-route heeft als logo gekozen voor een locale paars/ blauwgekleurde vlinder die alleen in de Midlands voorkomen. De vlinder is sterk afhankelijk van het nectar op bloeiende kruiden. Om de flora bloeiend te houden, is het branden van graslanden van groot belang omdat dit nieuwe zaadvorming stimuleert. In de droge periode, rond juni-september, zult u daarom regelmatig geconfronteerd worden met brandjes op graslanden. Geologisch is het gebied ontstaan door het terugtrekken van het Grote Randgebergte vanaf de geologische Middeleeuwen. Daarbij kwam het oeroude graniet van het oorspronkelijke gebergte vrij te liggen. Het land wordt door de sterk slingerende Umgeni River en zijn zijrivieren in stukken verdeeld en heeft door erosie zijn huidige ronde vormen gekregen. Het gebied wordt gedomineerd door de Tafelberg van Natal.

Langs de Midlands Meander-Route vindt u talloze winkeltjes, restaurants, stalletjes met country-producten en galerieën. Jaarlijks wordt een Full Colour krant uitgegeven waarin de deelnemende partijen worden vermeld. De krant is gratis verkrijgbaar op diverse locaties. De laatste informatie is ook terug te vinden op de website www.mildandsmeander.co.za. De route centreert zich grotendeels rondom de R 103 vanaf Mooi Rivier tot aan Pietermaritzburg waar u werkelijk tientalle adresjes vindt om te bezoeken. Ook de noordoostelijke parallelweg van de N3 tussen Mooi Rivier via Curry's Post naar Howick telt leuke adresjes, evenals het het dorp Howick zelf.

Fotogalerij

Zuid Afrika!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Zuid Afrika!

Interessante links